Uutislistaukseen

Suntio Eeva-Liisa Sammela leipomassa sämpylöitä keittiössä Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastilla.

Hävikkiviikko muistuttaa ruoan arvostuksesta ja ruokahävikin vähentämisestä

11.9.2020 11.51 Töölön seurakunnan suntio Eeva-Liisa Sammela valmistaa tuoreita sämpylöitä lounaalle Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastilla.

Hävikkiviikon tarkoitus on nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä. Tänä vuonna Hävikkiviikkoa vietetään 7.–13.9.2020. Hävikkiviikkoa on vietetty vuodesta 2013 lähtien, joten viikkoa vietetään nyt kahdeksatta kertaa. Kampanjan järjestää Kuluttaja-lehti.

Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa, kuten elintarvikeyrityksissä, kaupoissa ja ruokapalveluyrityksissä, mutta eniten ruokahävikkiä syntyy kotitalouksissa. Sen vuoksi tämän vuoden kampanjan teemana on ”Ruokahävikki arjessa – keinot ruokahävikin vähentämiseen”.

Hävikkiviikkoon voi osallistua monin eri tavoin ja osallistuminen viikkoon on hyvä tapa alkaa tehdä parempia valintoja omassa arjessa. Jokainen voi vaikuttaa ruokahävikin vähenemiseen ja pienetkin teot ovat tärkeitä.

Helsingin seurakuntayhtymä hyödyntää ruokahävikkiä ja pitää yllä ekologisia arvoja tuottamalla edullisia ja laadukkaita lounasaterioita Waste & Feast -hyötyruokaravintoloissa, joita ovat muun muassa Waste & Feast Snellu Café Mattetuksenkirkon Varustamolla ja Waste & Feast Café Hermanni Hermannin Diakoniatalon Varustamolla. Lisätietoa paikoista ja niiden aukioloista löydät Waste & Feast -ravintoloiden verkkosivuilta. Töölön seurakunnassa ruokahävikkiä pienentämässä on Waste & Feast Café Töölö keskiviikkoisin kello 14–16 Töölön kirkon seurakuntasalissa, jossa tarjolla on myös lahjoitusleipää. Töölön kirkon Waste & Feast Café Töölön yhteinen lounas on tältä syksyltä jouduttu perumaan koronatilanteen vuoksi. Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastin lounaalla hyödynnetään Waste & Feast -ketjun tarjoamaa hävikkiä.

Waste & Feast -hyötyruokaravintolat ja -kahvilat tarjoavat Euroopan sosiaalirahaston rahoittaman Työraiteet-hankkeen avulla heikossa työmarkkina-asemassa oleville henkilöille mahdollisuuden työkokeilun avulla päästä kohti työelämää tai koulutusta. Syömällä Waste & Feast -ketjun paikoissa voitkin tehdä hyvää itselle ja toisille. Voit tukea työllistymistä ja vähentää ruokahävikkiä sekä mahdollistaa edullisen ruokailun itselle ja muille.

Waste & Feast = Helppo tehdä hyvää!

Teksti: Lotta Jensen

Teksti on julkaistu alun perin Waste & Feast -ravintoloiden verkkosivuilla.

Lue lisää Hävikkiviikosta Hävikkiviikon kotisivuilta