Kuva: Helsingin seurakuntayhtymän kuvapankki / Katri Lehtola

Nuorten toiminta Töölön seurakunnassa

"Kuljeta ja johda, tähtenä nyt hohda. Ilta kun saapuu, ja matkamies hämärään jää." (Kuljeta ja johda, san. Pekka Ruuska)

Töölön seurakunta tarjoaa nuorille rippikoulun jälkeen matalan kynnyksen päihteettömiä ja tervehenkisiä illanviettoja. Nuorten iltoja järjestetään viikoittain nuortentila Kerhiksellä Taivallahden kasarmeilla Taka-Töölössä, monitoimitila Fokuksessa kauppakeskus Mall of Triplassa ja Tuomaankirkon tiloissa Meilahden kirkolla. Nuorten illoissa on tarjolla kahvia, teetä, pientä purtavaa ja hengellistä evästä.

Rippikoulun suorittaneet nuoret voivat osallistua vuosittain isoskoulutukseen. Isoskoulutuksen suorittaneet nuoret voivat toimia isosina rippikouluissa. Lue lisää rippikoulusta verkkosivujemme Perhejuhlat-osiosta.

Lisäksi Töölön seurakunta järjestää nuorille leirejä ja muita tapahtumia. Nuorilla on mahdollisuus osallistua myös seurakuntien yhteisiin nuorten vaikuttamisseminaareihin ja -leireihin. Täysi-ikäiset nuoret voivat suorittaa Töölön seurakunnassa muun muassa leiriyövalvoja-koulutuksen.

Oletko täysi-ikäinen ja ikävöit nuorten iltoja? Töölön seurakunta järjestää nuorille aikuisille aikuisten nuorten iltoja Kerhiksellä Taivallahden kasarmeilla Taka-Töölössä.

Nuorten toimintaa ohjaavat Töölön seurakunnan nuorisotyöntekijät ja nuoret. Nuorten tapahtumat ilmoitetaan verkkosivujemme Tapahtumat-osiossa ja Töölön seurakunnan jäsentalouksiin kausittain postitettavassa paperisessa toimintaesitteessä, joka on saatavilla myös Töölön seurakunnan toimipisteillä.

Ole osa kristillistä yhteisöä ja perinnettä. Tule osalliseksi ja vaikuta!

Töölön seurakunnan oma Nuorten parlamentti (Nupa)

Töölön seurakunnassa toimii kuusihenkinen nuortenparlamentti, jonka tehtävänä on toimia nuorten äänenä seurakunnassa ja kirkossa.

Töölön seurakunnan nuortenparlamentin jäsenet vuonna 2020 ovat Werner Johansson, Maria Mustonen, Lukas Pasanen, Erno Laavola, Saima Huovinen (pj.) ja Viivi Korpi (puuttuu kuvasta).

Lisätietoja:

Anni Laakso, johtava nuorisotyönohjaaja