Meilahden kirkko

Mejlans kyrka

Pihlajatie 16 , 00270 Helsinki

Auki sopimuksen ja toiminnan mukaan.

Meilahden kirkko

Meilahden kirkossa järjestetään kirkollisia toimituksia, konsertteja ja muita tapahtumia.

Helsingin Meilahdessa sijaitsevan Meilahden kirkon on suunnitellut arkkitehti Markus Tavio. Meilahden kirkko on vihitty käyttöön 7.2.1954. Meilahden kirkon pienempi kirkkosali on nimeltään Tuomaankirkko.

Meilahden kirkon kellotapulissa on Viipurin tuomiokirkkoon tarkoitettu kello, jota ei ehditty asentaa paikalleen ennen Karjalan luovuttamista. Pro Viburgo -tekstillä varustettu kello evakuoitiin Suomeen, ja se lahjoitettiin monien vaiheiden jälkeen Meilahden kirkolle. Meilahden kirkon ulkoseinässä on Armas Tirkkosen reliefi Laupias samarialainen. Reliefin mukaan Meilahden kirkon toiseksi nimeksi vahvistettiin vuonna 1972 Laupiaan samarialaisen kirkko. Meilahden kirkko on peruskorjattu vuonna 1997.

Edelleen käytössä olevat alkuperäiset kirkkotekstiilit on suunnitellut tekstiilitaiteilija Dora Jung. Alttarin kirkkotekstiiliin kuvatut ihmiset todistavat historiallisesta Jeesuksesta ja ylösnousseesta Kristuksesta. Punainen pohjaväri viestii näiden varhaisten marttyyrien kohtalosta.

Meilahden kirkon kirkkosaliin mahtuu 760 henkilöä.
Kuva: Juha Martinmaa

Pihlajatie 16, 00270 Helsinki