Meilahden kirkko

Mejlans kyrka, Laupiaan samarialaisen kirkko

Pihlajatie 16 , 00270 Helsinki

Auki sopimuksen ja toiminnan mukaan.

Meilahden kirkko

Meilahden kirkossa järjestetään vihkimisiä, hautaan siunaamisia, messuja, konsertteja ja muita tapahtumia.

Helsingin Meilahdessa sijaitsevan Meilahden kirkon on suunnitellut arkkitehti Markus Tavio. Meilahden kirkko on vihitty käyttöön 7.2.1954. Meilahden kirkon pienempi kirkkosali on nimeltään Tuomaankirkko.

Vuonna 1942 Helsingin kaupunki luovutti tonttialueen Meilahden kirkkon rakentamista varten. Vuosina 1944–1945 järjestetyn kirkon suunnittelukilpailun voitti arkkitehti Markus Tavio. Meilahden kirkon kellotapulissa on alun perin Viipurin tuomiokirkkoon tarkoitettu kello, jota ei ehditty asentaa paikalleen ennen Karjalan luovuttamista Neuvostoliitolle 1940-luvulla. Pro Viburgo -tekstillä varustettu kello evakuoitiin Suomeen, ja se lahjoitettiin monien vaiheiden jälkeen Meilahden kirkolle. Meilahden kirkon ulkoseinässä on Armas Tirkkosen reliefi Laupias samarialainen. Reliefin mukaan Meilahden kirkon toiseksi nimeksi vahvistettiin vuonna 1972 Laupiaan samarialaisen kirkko. Meilahden kirkko on peruskorjattu vuonna 1997.

Käytössä olevat alkuperäiset kirkkotekstiilit on suunnitellut tekstiilitaiteilija Dora Jung. Alttarin kirkkotekstiiliin kuvatut ihmiset todistavat historiallisesta Jeesuksesta ja ylösnousseesta Kristuksesta. Punainen pohjaväri viestii näiden varhaisten marttyyrien kohtalosta.

Meilahden kirkon kirkkosaliin mahtuu 760 henkilöä.

Kuva: Juha Martinmaa

Pihlajatie 16, 00270 Helsinki

PERUTTU Jussi Syren & Groundbreakers

Bluegrass Gospel-konsertti, Jussi Syren & The Groundbreakers klo 18 Bluegrass workshop klo 14, soitinopetusta ja soittotekniikkaa. Omat soittimet mukaan. Katso tarkemmat tiedot alta. Vapaa pääsy.

Pihlajatie 16, 00270 Helsinki

Puuhamessu

1. adventti - Kuninkaasi tulee nöyränä Liturgina Emilia Kuusisto, saana Virva Krans. Kanttorina Pete Vuorio. Mukana myös teologiharjoittelija Helmi Jantunen. Rakenna joulupuu -keräys alkaa. Kolehtikohde: Pakolaisten auttamiseen muun muassa tukemalla toimeentulon hankkimista ja tarjoamalla lapsille mahdollisuuksia palata kouluun Kirkon Ulkomaanavun kautta.