Meilahden kirkko

Mejlans kyrka, Laupiaan samarialaisen kirkko

Pihlajatie 16 , 00270 Helsinki

Auki sopimuksen ja toiminnan mukaan.

Meilahden kirkko

Meilahden kirkossa järjestetään vihkimisiä, hautaan siunaamisia, messuja, konsertteja ja muita tapahtumia.

Helsingin Meilahdessa sijaitsevan Meilahden kirkon on suunnitellut arkkitehti Markus Tavio. Meilahden kirkko on vihitty käyttöön 7.2.1954. Meilahden kirkon pienempi kirkkosali on nimeltään Tuomaankirkko.

Vuonna 1942 Helsingin kaupunki luovutti tonttialueen Meilahden kirkkon rakentamista varten. Vuosina 1944–1945 järjestetyn kirkon suunnittelukilpailun voitti arkkitehti Markus Tavio. Meilahden kirkon kellotapulissa on alun perin Viipurin tuomiokirkkoon tarkoitettu kello, jota ei ehditty asentaa paikalleen ennen Karjalan luovuttamista Neuvostoliitolle 1940-luvulla. Pro Viburgo -tekstillä varustettu kello evakuoitiin Suomeen, ja se lahjoitettiin monien vaiheiden jälkeen Meilahden kirkolle. Meilahden kirkon ulkoseinässä on Armas Tirkkosen reliefi Laupias samarialainen. Reliefin mukaan Meilahden kirkon toiseksi nimeksi vahvistettiin vuonna 1972 Laupiaan samarialaisen kirkko. Meilahden kirkko on peruskorjattu vuonna 1997.

Käytössä olevat alkuperäiset kirkkotekstiilit on suunnitellut tekstiilitaiteilija Dora Jung. Alttarin kirkkotekstiiliin kuvatut ihmiset todistavat historiallisesta Jeesuksesta ja ylösnousseesta Kristuksesta. Punainen pohjaväri viestii näiden varhaisten marttyyrien kohtalosta.

Meilahden kirkon kirkkosaliin mahtuu 760 henkilöä.

Kuva: Juha Martinmaa

Pihlajatie 16, 00270 Helsinki

Valon ja Ilon messu

Jokaisessa messussa on saarna- ja musiikkivieras. Valon ja ilon messu on ihmisläheinen, seurakuntalaisten ja vapaaehtoisten toteuttama messu. Mukana artistivieraita, lauluryhmä ja housebändi. Tarjoilu messun jälkeen.

Pihlajatie 16, 00270 Helsinki

Messu

17. sunnuntai helluntaista. Jeesus antaa elämän. Tuomas Meurman (l), Hannu Hietalahti (s), Tuomas Karjalainen (k).