Fokus

Töölön seurakunnan monitoimitila Fokus kauppakeskus Mall of Triplassa

Töölön seurakunnan monitoimitila Fokuksen liiketila ulkoa päin kauppakeskus Mall of Triplan käytävältä katsottuna.

Pasilan Asema-aukio 1 A, 00520 Helsinki

0923404721

Salissa on tuolit 80 henkilölle. Maksimihenkilömäärä on 100.

Saliin voi sijoittaa 9 kpl kahdeksan hengen pöytiä. Tilassa on valkokangas, langaton videotykki, bluetooth-mahdollisuus ja tarvittaessa langaton äänentoisto.

Keittiössä on uuni, liesi, tiskikone ja iso sekä pieni kahvinkeitin. Käytettävissä on myös astiasto ja tarjoiluastioita.

Huomioitavaa tilan käytöstä

  • Suntio on paikalla avaamassa ovet. Suntio ei osallistu tilaisuuden järjestelyihin, eikä emännöi/isännöi tai toimi tarjoilijana. Tilan varaajan on hyvä olla yhteydessä suoraan tilasta vastaavaan suntioon, kun varaus on tehty. Suntioiden yhteystiedot löytyvät verkkosivujemme Yhteystiedot-osiosta.
  • Tilan kristillisiä symboleja ei saa peittää.
  • Tilassa ei ole mahdollista järjestää tansseja.
  • Alkoholin tarjoilu on rajoitettu tervetuliaismaljaan. Muu alkoholinkäyttö on kielletty.
  • Tila on luovutettava siinä kunnossa, jossa se on annettu varaajan käyttöön.
  • Astiat ja muu esineistö on tiskattava ja laitettava takaisin omille paikoilleen. Liedet, tasot ja altaat on puhdistettava sekä roskat vietävä ulos kierrätykseen.
  • Tilaisuuden järjestäjä on korvausvelvollinen mahdollisesti särkyneestä tai kadonneesta seurakunnan omaisuudesta.
  • Tila voidaan ottaa kirkkoherran päätöksellä seurakunnan käyttöön kansallisessa erityistilanteessa kuten suuronnettomuudessa tai valtiollisessa tilaisuudessa.

Lisätietoja

Vuokrahinnasto ja peruutusehdot sekä tilavaraukset ja tiedustelut

Töölön seurakunnan asiakaspalvelu

Fokus on Töölön seurakunnan monitoimitila kauppakeskus Mall of Triplan 5. kerroksessa. Fokuksen avajaisia vietettiin Mall of Triplan avajaisten yhteydessä 17.10.2019.

Fokus palvelee niin Töölön seurakuntalaisia, Pasilan asukkaita kuin kaikkia muitakin Mall of Triplassa vierailevia helsinkiläisiä ja junamatkustajia. Fokus on kaikille avoin tila uskoon tai uskontoon katsomatta. Fokuksen ja Mall of Triplan omana yhteisenä pappina työskentelee Töölön seurakunnan kauppakeskuspappi Piia Klemi.

Fokuksessa järjestetään toimintaa aina konserteista keskustelutilaisuuksiin ja perhekerhoista harrastuspiireihin. Fokukseen voi tulla myös juttelemaan seurakunnan työntekijöiden ja kauppakeskuspapin kanssa tai vaikkapa vain kahvittelemaan ja viettämään aikaa ystävien kanssa aukioloaikojemme sisällä.

Fokuksen tiloja voi varata kasteeseen tai vihkimiseen ja vuokrata muihin perhejuhliin. Yksityistilaisuuksien aikana Fokuksen tilat ovat osittain tai kokonaan suljettuina.

Fokus kutsuu kohtaamaan, keskustelemaan ja kokemaan. Toimintaamme ohjaa avoimuus, monimuotoisuus, yhteisöllisyys ja jatkuva kehittyminen. Fokuksessa kunnioitamme jokaisen omantunnon ja mielipiteen vapautta sekä oikeutta tulla kuulluksi, nähdyksi ja hyväksytyksi. Haluamme herättää keskustelua ja synnyttää avoimen tilan vuoropuhelulle ja ajatusten vaihdolle.

Fokukseen ovat tervetulleita kaikki!

Lisätietoja


Piia Klemi
kauppakeskuspappi
puh. (09) 2340 4724
piia.klemi@evl.fi

Perheneuvonta Fokuksessa

Fokukseen on mahdollista varata tunnin mittainen kertaluontoinen perheneuvonta-aika kirkon perheneuvojan vastaanottohuoneeseen. Tapaamisessa on mahdollisuus jäsentää omaa elämäntilannetta perheneuvojan kanssa ja pohtia, miten omaa henkistä hyvinvointia voisi edistää. Keskustelemaan voi tulla niin ikään mistä tahansa ajankohtaisesta kysymyksestä, joka vaivaa mieltä. Tapaamiseen voi tulla juuri sillä kokoonpanolla, joka tuntuu itselle tarpeelliselta – yksin, puolison tai perheen kanssa.

Perheneuvojilla on koulutuksensa ja työkokemuksensa pohjalta ymmärrystä ihmisen psykologiasta ja parisuhteen sekä perheen dynamiikan lainalaisuuksista. Perheneuvojat ovat koulutettuja psykoterapian ja sielunhoidon ammattilaisia. Fokuksessa toimivat perheneuvojat Tuija Mustalahti ja Juha Petterson Töölön seurakunnasta.

Varaa aika perheneuvontaan Fokukseen: https://asiointi.helsinginseurakunnat.fi/resource

Kuva: Ari Kakkinen / Trium Architects Ltd
 

In English

Fokus is the Töölö congregation’s multi-purpose facility at the Mall of Tripla.

Fokus invites you to connect, discuss, and experience. Our goal is to serve both members of the congregation and all residents of Helsinki, those who live and work in Pasila as well as visitors to the Mall of Tripla.

Our efforts are driven by openness, diversity, sense of community, and continuous development. We respect everyone’s freedom of conscience and opinion and their right to be heard, seen, and accepted. We want to stimulate conversation and create a public forum for discussion and the exchanging of ideas that is open to anyone. Everyone is welcome at Fokus.

Photo: Ari Kakkinen / Trium Architects Ltd

Ma–su klo 12–16

Esteetön kulku Esteetön kulku
Kahvila Kahvila
Lastenhoitohuone Lastenhoitohuone
wc wc

Tapahtumat

su 4.12. klo 12.00 -13.00

Pasilan Asema-aukio 1 A, 00520 Helsinki

Kehollinen rukous

Kehollinen rukous on kokonaisvaltaista sydämen puhetta Jumalalle. Se hoitaa kehoa, sielua ja sydäntä.
su 4.12. klo 12.00 -13.00

Pasilan Asema-aukio 1 A, 00520 Helsinki

Kehollinen rukous

Osallistu kolmen kerran kokeilujaksoon sunnuntaisin 13.11, 27.11 ja 4.12 klo 12-13 Kehollinen rukous on kokonaisvaltaista sydämen puhetta Jumalalle. Se hoitaa kehoa, sielua ja sydäntä.  Se koostuu kehonhuollollisesta lämmittelystä ja intuitiivisesta liike improvisaatiosta. Liikumme Sanan pohjalta yhdessä, yksin ja voimme opetella myös koreografiaa. Mukaan voi tulla ilman aiempaa tanssitaustaa, mutta myös tanssia pitkään harrastaneet saavat voimauttavan uuden kokemuksen tanssista. 
su 4.12. klo 17.30 -19.00

Pasilan Asema-aukio 1 A, 00520 Helsinki

Pilates ja Mindful Stretching 2

Pilates ja Mindful Stretching 2 aikavälillä 23.10.-11.12. Pilates klo 17.30-18.15 ja Mindful Stretching klo 18.15-19. Nämä kaksi harjoitusta peräkkäin muodostavat ihanteellisen yhdistelmän, joka sekä vahvistaa että palauttaa kehoa, mieltä ja hermostoa. Opettajana sertifioitu Mindfulness- ja PilatesHealth-opettaja Kati Boijer-Spoof Heikinheimo Virkisteriltä. Lisätiedot: kati@virkisteri.fi tai virva.krans@evl.fi Voit osallistua molempiin ryhmiin tai vain toiseen. Kurssimaksu 59€/ kurssi, molemmat yhteensä 99€. Ilmoittautuminen 10.10. alkaen nettisivujemme kautta.
ma 5.12. klo 9.30 -11.30

Pasilan Asema-aukio 1 A, 00520 Helsinki

Avoin muskari ja perhekerho

Muskarihetket klo 9.30 ja 10 muskariope Jenni Paason vetämänä, perhekerho klo 11.30 asti. Kerhot kokoontuvat maanantaisin 29.8.-5.12. (ei viikolla 42).
ma 5.12. klo 15.00 -17.00

Pasilan Asema-aukio 1 A, 00520 Helsinki

Depressiokoulu

Stressaako, uuvuttaako, masentaako? Töölön seurakunta ja Helsingin seurakuntien Perheneuvonta järjestää Depressiokoulu-kurssin, johon kuuluu 10 viikoittaista kokoontumista sekä päivittäistä itsenäistä taitojen harjoittelua työkirjan avulla. Depressiokoulussa opiskellaan masennuksen ennaltaehkäisy- ja hoitotaitoja. Ryhmä tarjoaa samalla mahdollisuuden vertaistukeen ja ajatusten vaihtoon toisten ryhmäläisten kanssa.
ma 5.12. klo 19.00 -20.30

Pasilan Asema-aukio 1 A, 00520 Helsinki

Jooga ja hiljentyminen

Joogassa pääsemme fyysisen harjoituksen kautta hiljentymään itsemme ääreen ja luomaan yhteyttä kehoon, mieleen ja sisimpäämme. Ohjaajana Ursula Aaltonen. Kurssimaksu 60€, opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset 45€. Lisätiedot virva.krans@evl.fi, syyskausi 29.8.-12.12., ei 5.12. Ilmoittautuminen 15.8. alkaen seurakunnan nettisivujen kautta.
ke 7.12. klo 13.00 -15.00

Pasilan Asema-aukio 1 A, 00520 Helsinki

Lähti lapasesta -neulekahvila

Tule kahvittelemaan, neulomaan ja juttelemaan! Kahvila on avoinna 3.8.-7.12.
ke 7.12. klo 16.00 -18.00

Pasilan Asema-aukio 1 A, 00520 Helsinki

Piparkakkupaja

Koko perheen piparkakkutalkoot. Tule leipomaan yhdessä pipareita. Tervetuloa kaiken ikäiset lapset, alle kouluikäiset yhdessä aikuisen kanssa.