Fokus

Töölön seurakunnan monitoimitila Fokus kauppakeskus Mall of Triplassa

Pasilan Asema-aukio 1 A, 00520 Helsinki

Ma–su klo 9–21. Yksityistilaisuuksien aikana suljettuna.

Töölön seurakunnan monitoimitila Fokuksen liiketila ulkoa päin kauppakeskus Mall of Triplan käytävältä katsottuna.

Fokus

Fokus on Töölön seurakunnan monitoimitila kauppakeskus Mall of Triplan 5. kerroksessa. Fokuksen avajaisia vietettiin Mall of Triplan avajaisten yhteydessä 17.10.2019.

Fokus palvelee niin Töölön seurakuntalaisia, Pasilan asukkaita kuin kaikkia muitakin Mall of Triplassa vierailevia helsinkiläisiä ja junamatkustajia. Fokus on kaikille avoin tila uskoon tai uskontoon katsomatta. Fokuksen ja Mall of Triplan omana yhteisenä pappina työskentelee Töölön seurakunnan kauppakeskuspappi Piia Klemi.

Fokuksessa järjestetään toimintaa aina konserteista keskustelutilaisuuksiin ja perhekerhoista harrastuspiireihin. Fokukseen voi tulla myös juttelemaan seurakunnan työntekijöiden ja kauppakeskuspapin kanssa tai vaikkapa vain kahvittelemaan ja viettämään aikaa ystävien kanssa aukioloaikojemme sisällä.

Vuodesta 2020 alkaen Fokuksen tiloja voi vuokrata myös kasteeseen, vihkimiseen tai muihin perhejuhliin. Yksityistilaisuuksien aikana Fokuksen tilat ovat osittain tai kokonaan suljettuina.

Fokus kutsuu kohtaamaan, keskustelemaan ja kokemaan. Toimintaamme ohjaa avoimuus, monimuotoisuus, yhteisöllisyys ja jatkuva kehittyminen. Fokuksessa kunnioitamme jokaisen omantunnon ja mielipiteen vapautta sekä oikeutta tulla kuulluksi, nähdyksi ja hyväksytyksi. Haluamme herättää keskustelua ja synnyttää avoimen tilan vuoropuhelulle ja ajatusten vaihdolle.

Fokukseen ovat tervetulleita kaikki!

Lisätietoja:

kauppakeskuspappi Piia Klemi
piia.klemi@evl.fi, (09) 2340 4724

Perheneuvonta Fokuksessa

Fokukseen voi varata tunnin mittaisen kertaluontoisen ajan kirkon perheneuvojalle. Tapaamiset toteutuvat perheneuvojien vastaanottohuoneissa Fokuksessa kauppakeskus Mall of Triplassa.

Tapaamisella perheneuvojan kanssa on mahdollista jäsentää omaan elämäntilannetta ja pohtia, miten omaa henkistä hyvinvointia voisi edistää. Keskustelemaan voi yhtä hyvin tulla myös jostakin ajankohtaisesta kysymyksestä, joka vaivaa mieltä. Tapaamiseen voi tulla yksin, puolison tai perheen kanssa – juuri sillä kokoonpanolla, mikä tuntuu tarpeelliselta.

Perheneuvojilla on koulutuksensa ja työkokemuksensa pohjalta ymmärrystä ihmisen psykologiasta sekä parisuhteen että perheen dynamiikan lainalaisuuksista. Perheneuvojat ovat koulutettuja psykoterapian ja sielunhoidon ammattilaisia.

Perheneuvojina toimivat Tuija Mustalahti ja Juha Petterson.

Kuva: Ari Kakkinen / Trium Architects Ltd

Fokus is the Töölö congregation’s multi-purpose facility at the Mall of Tripla.

Fokus invites you to connect, discuss, and experience. Our goal is to serve both members of the congregation and all residents of Helsinki, those who live and work in Pasila as well as visitors to the Mall of Tripla.

Our efforts are driven by openness, diversity, sense of community, and continuous development. We respect everyone’s freedom of conscience and opinion and their right to be heard, seen, and accepted. We want to stimulate conversation and create a public forum for discussion and the exchanging of ideas that is open to anyone. Everyone is welcome at Fokus.

Photo: Ari Kakkinen / Trium Architects Ltd

Kahvila