Kuva: Helsingin seurakuntayhtymän kuvapankki / Elina Manninen

Häät

"Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus." (1 Kor. 13:13)

Kirkkohäät voidaan järjestää siinä tapauksessa, että molemmat puolisot kuuluvat kirkkoon ja ovat suorittaneet rippikoulun. Kirkkohäät eivät edellytä konfirmaatiota. Kirkossa voidaan vihkiä myös silloin, kun toinen kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon ja toinen johonkin muuhun kristilliseen kirkkoon tai uskontokuntaan tai kun toinen kihlakumppaneista kuuluu ulkomailla toimivaan kristilliseen kirkkokuntaan. Siviilivihkimisessä solmittu avioliitto voidaan siunata kirkollisesti.

Kirkkojen varaukset hoidetaan kirkkoherranvirastolla ja varauksen voi tehdä kuukauden tarkkuudella enintään vuodeksi eteenpäin. Vihkivä pappi tulee tavallisesti kihlaparin kotiseurakunnasta ja kanttori siitä seurakunnasta, jonka kirkossa vihkiminen tapahtuu.

Vihkimistä edeltää avioliiton esteiden tutkinta, jota haetaan yhdessä. Esteiden tutkinnan voi tehdä verkossa, esteidentutkinta.fi -sivulla. Tutkintalomakkeen voi myös täyttää jommankumman vihittävän seurakunnan kirkkoherranvirastossa, tilata kotiin tai tulostaa verkkosivulta. Jos lomake palautetaan postitse tai vain toisen tuomana, siinä on oltava kahden todistajan allekirjoitukset. Tutkinta saa lainvoiman seitsemän päivän kuluttua ja se on voimassa neljä kuukautta.

Vihkimisten toimitusajat Töölön seurakunnan tiloissa

Töölön seurakunnan kaikki tilat ovat käytettävissä myös samansukupuolisten parien vihkimiseen. Katso tarkemmat tiedot tiloista Kirkot ja tilat -osiosta.

Fokus, Mall of Tripla

• sunnuntaisin kello 12, 14 ja 16.

Meilahden kirkko

• lauantaisin kello 10.30, 12, 13.30, 15, 16.30 ja 18
  • sunnuntaisin kello 15, 16.30 ja 18.

Ruskeasuon seurakuntakeskus Rasti

• lauantaisin ja sunnuntaisin kello 13 ja 15.

Temppeliaukion kirkko

• lauantaisin kello 12, 13.30, 15, 16.30 ja 18
  • sunnuntaisin kello 13.30 (seurakuntasali ei varattavissa), 15, 16.30 ja 18.

Tuomaankirkko

• lauantaisin kello 10.30, 12, 13.30, 15, 16.30 ja 18
  • sunnuntaisin kello 14, 15.30 ja 17.

Töölön kirkko

• lauantaisin kello 10.30, 12, 13.30, 15, 16.30 ja 18
  • sunnuntaisin kello 12, 13.30 (seurakuntasali ei varattavissa) ja 15 (seurakuntasali ei varattavissa).

Lisätietoja ja varaa aika Töölön seurakunnan asiakaspalvelusta

Hääkukkakimppu morsiamen käsissä.
Kuva: Helsingin seurakuntayhtymän kuvapankki / Elina Manninen