Kuva: Helsingin seurakuntayhtymän kuvapankki / Elina Manninen (Keksi Agency)

Diakonian viikkotoiminta

Seurakuntamme diakonia järjestää yhteisöllistä viikkotoimintaa, jossa on mahdollisuus tavata muita seurakuntalaisia. Diakonian ryhmätoimintaan ja tapahtumiin voit tutustua tämän sivun oikeasta laidasta ja seurakuntamme jäsentalouksiin kausittain postitettavasta paperisesta toimintaesitteestä, joka on saatavilla myös seurakuntamme toimipisteillä.

Ajankohtaista

Diakoniatyön juhlavuosi 2022 - Juhlamessu Temppeliaukion kirkossa sunnuntaina 30.1.2022

Vuonna 2022 tulee kuluneeksi 150 vuotta Suomessa ensimmäisen diakonissan virkaan vihkimyksestä. Tämän johdosta vietetään yhteistä diakonian juhlavuotta 2022. Juhlavuoden kunniaksi Töölön seurakunnassa toteutetaan juhlamessu sunnuntaina 30.1.2022. Messussa saarnaa kirkkoherra Hannu Ronimus ja liturgina diakoniapappimme Santeri Kaleva. Diakoniatyöntekijät avustavat messun toimituksessa. Kirkkoon paikanpäälle otetaan enintään 30 henkilöä koronarajoitusten mukaisesti. Suosittelemme messun seuraamista striiminä ja voit seurata messua striimattuna seurakuntamme YouTube -kanavalta.

Säännöllinen viikkotoiminta käynnistynee viikolla 3

Waste&Feast ruokailumme Töölön kirkolla tiistaisin ja perjantaisin 12-13 sekä Ruskeasuon seurakuntakeskuksella 11.30-12.30 tapahtuu tammikuussa noutomyyntinä. Voit ostaa annoksen mukaan 2€ hintaan. Muut ryhmätoimintamme on peruttu 31.1.2022 asti. Sivun oikeasta laidasta löydät lisätiedot tapahtumista. Voimassa olevista rajoituksista ja ohjeistuksista voit lukea etusivultamme.

Sururyhmä maaliskuussa, ryhmään ilmoittautuminen on alkanut

Seurakunnassamme järjestetään sururyhmä maaliskuussa torstaisin 13-15 Temppeliaukion kirkossa. Ryhmä on suljettu ryhmä. Lisätiedot ryhmästä tästä ja ilmoittautuminen ryhmään diakoni Maija Åkerille, p. 09 2340 6370.

Ruokailut ja kahvilat

Seurakuntamme diakonia ja vapaaehtoistoiminta järjestävät yhteistyössä viikoittaisia edullisia lounaita. Aikuiset ruokailevat kahden euron hintaan ja alle 12-vuotiaat lapset yhden euron hintaan. Lounaan voi maksaa ainoastaan käteisellä ja pyydämme varaamaan tasarahan ruoan maksua varten.

Hyödynnämme ruokahävikkiä, mikä vaikuttaa myönteisesti ilmastonmuutoksen hidastamiseen. Ruokailuissamme yhteisöllisyys on keskiössä, mikä lisää ihmisten hyvinvointia. Emäntämme valmistavat ruokamme kauppojen ja elintarvikevalmistajien hävikkiä hyödyntäen. Yhteistyökumppaninamme on Stadin safka, joka koordinoi Helsingissä ruokahävikin hyödyntämistä. Meillä ei ole ruokalistaa, mutta meillä on aina maistuvaa ruokaa.

Myymme viiden kerran ateriakortteja 10 euron hintaan. Ateriakortti käy maksuvälineenä Töölön kirkon, Meilahden kirkon ja Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastin ruokailuissa.

Töölön kirkossa järjestettävällä lounaalla on saatavilla myös hävikkileipää kotiin viemisiksi. Lue lisää Helsingin seurakuntien ruokajaosta ja ruokailuista Helsingin seurakuntayhtymän verkkosivuilta.

Waste & Feast Café Töölö ja  Waste & Feast Ruskeasuon Rasti

Töölön seurakunta on mukana Helsingin seurakuntayhtymän Waste & Feast -kahvilaketjussa, joka on edullisiin hintoihin, ekologisiin arvoihin ja ruokahävikin vähentämiseen sitoutunut kahvilaketju. Töölön kirkolla järjestetään viikoittain Waste & Feast Café Töölö -kahvila, jota ylläpitävät seurakuntamme vapaaehtoiset. Lue lisää Waste & Feast -kahviloista ketjun omilta verkkosivuilta.

Ryhmätoiminta

Seurakuntamme diakonia järjestää monenlaisia retkiä, leirejä ja ryhmiä kuten Torstaikerhon, Hopeapiirin ja Jumpparyhmän. Ryhmissä on mahdollisuus muun muassa keskusteluun, hartauteen ja kahvitteluun. Ryhmiä ohjaavat seurakunnan työntekijät ja vapaaehtoiset.

Tervetuloa mukaan yksin tai yhdessä!