Diakoniatyö Töölön seurakunnassa

Diakoniatyö on seurakunnan palvelutyötä ja ihmisen kokonaisvaltaista auttamista henkisesti, hengellisesti, aineellisesti ja sosiaalisesti. Diakoniatyö antaa niin yksilöllistä kuin yhteisöllistä tukea.

Diakonian viranhaltijan tunnistaa pantakauluksesta ja vihreästä paidasta, jonka väri kuvastaa kasvua. Kuvassa keskellä Meilahden kirkossa on Töölön seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Maija Åker. Kuva: Mari Orpana (Kupli) / Kirkon työelämän kehittämisohjelma Kirteko.

Töölön seurakunnan diakoniatyö järjestää muun muassa edullisia lounaita, kahvilatoimintaa, ryhmiä, retkiä ja leirejä. Voit olla yhteydessä diakoniatyöntekijään elämän erilaisissa tilanteissa ja käännekohdissa ja varata ajan henkilökohtaista keskustelua varten. Teemme tarvittaessa myös kotikäyntejä. Meihin voit ottaa yhteyttä myös talouteen liittyvissä kysymyksissä.

Taloudellisissa asioissa voit soittaa arkisin virka-aikaan Töölön seurakunnan diakoniatyön päivystykseen puh. (09) 2340 6318. Voit jättää päivystysnumeroon myös soittopyynnön.

Muissa asioissa voit olla yhteydessä suoraan oman asuinalueesi diakoniatyöntekijään:

• Etu-Töölö: Maija Åker puh. (09) 2340 6370
  • Taka-Töölö: Pasi Rautiainen, puh. (09) 2340 4742
  • Meilahti: Sirkku Kuusanmäki, puh. (09) 2340 4740
  • Länsi- ja Pohjois-Pasila: Heidi Tervahauta, puh. (09) 2340 6372
  • Ruskeasuo: Minna Valkiainen puh. (09) 2340 6371
  • Pikku Huopalahti: Pasi Rautiainen, puh. (09) 2340 4742 tai Minna Valkiainen puh. (09) 2340 6371.

Diakoninen vanhustyö

Tarjoamme kotikäyntejä vanhuksille, jotka eivät pääse osallistumaan seurakunnan tapahtumiin. Toivotko, että Töölön seurakunnan työntekijä vierailee luonasi tai omaisesi luona?

Lisätietoja:

Eija Keinänen, diakoniatyöntekijä