Diakonian viranhaltijan tunnistaa pantakauluksesta ja vihreästä paidasta, jonka väri kuvastaa kasvua. Kuva: Helsingin seurakuntayhtymän kuvapankki / Elina Manninen (Keksi)

Diakoniatyö Töölön seurakunnassa

Diakoniatyö on seurakunnan kokonaisvaltaista palvelutyötä ja ihmisen auttamista henkisesti, hengellisesti, aineellisesti ja sosiaalisesti. Diakoniatyö antaa yksilöllistä ja yhteisöllistä tukea elämän eri tilanteissa.

Diakoniatyöntekijämme ovat tavoitettavissa keskusteluja, ohjausta, neuvontaa ja taloudellista apua tarvitsevia varten arkisin virka-aikaan puhelinnumerosta (09) 2340 6318. Koronavirustilanteen vuoksi emme voi valitettavasti toistaiseksi vierailla luonasi kotikäynneillä, mutta olemme tavoitettavissa puhelimitse.

Diakonia on auttamista ja palvelua, joka pohjautuu Jeesuksen esimerkkiin ja opetukseen lähimmäisenrakkaudesta. Diakonia ei ole vain seurakunnan työntekijöiden tehtävä, vaan se on kaikkien yhteinen tehtävä.

Töölön seurakunnassa diakoniatyötä tekevät diakoniatyön viranhaltijat ja vapaaehtoiset muun muassa lähimmäispalvelun vapaaehtoistehtävissä. Diakoniatyö auttaa sinua elämän eri tilanteissa kuten hengellisissä kysymyksissä ja talouteen liittyvissä asioissa. Kaikki diakoniatyöntekijämme ovat vaitiolovelvollisia. Alla olevista osioista voit tarkastella, miten seurakuntamme voi olla avuksi ja tueksi sinulle.

Diakoniatyöntekijän kanssa voi tulla pohtimaan omaa elämäntilannetta niin ilossa kuin surussa. Voit varata ajan henkilökohtaiseen tapaamiseen puhelimitse numerosta (09) 2340 6318 tai sähköisen ajanvarauksemme kautta.