Kuva: Helsingin seurakuntayhtymän kuvapankki / Pekka Vasantola

Apua jouluksi

Seurakunnassa haluamme, että joulu saapuu jokaiselle. Seurakuntamme alueella asuvat henkilöt voivat hakea jouluavustusta ruokaan ja lasten joululahjoihin syksyisin seurakuntamme diakonialta. Hae jouluavustusta sähköisellä hakemuslomakkeellamme.

Rakenna joulupuu -keräys

Seurakuntalaiset voivat auttaa seurakuntamme alueella asuvia pienituloisia perheitä lasten joululahjojen hankinnassa vuosittain Rakenna joulupuu -keräyksen kautta. Vuonna 2021 Töölön seurakunnan Rakenna joulupuukeräys toteutetaan ajalla 28.11.2021-8.12. Lisätiedot 1. adventtisunnuntain messuissamme. Keräys toteutetaan S-ryhmän lahjakortein. Voit tehdä hyvää ja lahjoittaa S-ryhmän lahjakortin, enintään 50€ arvoisen. Lahjakortteja voi toimittaa Töölön kirkkoherranvirastoon sen aukioloaikoina jo ennen keräyksen varsinaista alkamispäivää. Laita kirjekuoreen tieto Rakenna joulupuukeräys, Töölön seurakunnan diakoniatyö. Postitse lähetettävät kuoret postitetaan osoitteeseen Mechelininkatu 32a B, 00260 Helsinki. Lisätiedot diakoni Pasi Rautiainen, p. 09 2340 4742 tai pasi.rautiainen@evl.fi

Jouluavustus ruokaan ja lasten joululahjoihin

Seurakuntamme alueella vakituisesti asuvat pienituloiset henkilöt voivat hakea jouluavustusta ruokaan ja lasten joululahjoihin seurakuntamme diakonialta. Jouluavustusta haetaan vuosittain syksyisin lokakuun loppuun mennessä.

Jouluavustusta voi hakea syksyisin täyttämällä sähköisen lomakkeen verkkosivuillamme tai noutamalla paperisen lomakkeen seurakuntamme toimipisteiltä tai oman asuinalueen diakoniatyöntekijältä. Paperisen lomakkeen voi palauttaa seurakuntamme diakoniatyöntekijälle tai lähettää postitse osoitteeseen "Diakoniatyö, Töölön seurakunta, Mechelininkatu 32a B, 00260 Helsinki" tai lähettää sähköpostitse osoitteeseen diakonia.toolo@evl.fi. Kirjoita sähköpostisi otsikoksi "Jouluavustushakemus". Jouluavustuksen viimeinen palautuspäivä on keskiviikkona 27.10.2021.

Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti, ja tiedot rekisteröidään Töölön seurakunnan diakonian asiakasrekisteriin. Lue lisää Helsingin seurakuntayhtymän verkkosivuilla olevasta tietosuojarekisteriselosteesta.

Jouluavustusta hakeneille ilmoitetaan päätöksestä puhelimitse vuosittain joulukuussa. Lahjatoiveet menevät ensimmäisenä adventtina Rakenna joulupuu -keräyksen kautta halukkaiden seurakuntalaisten toteutettaviksi. Toiveet toteutetaan nimettömänä, eikä niistä selviä lahjansaajan henkilöllisyys.