Kuva: Helsingin seurakuntayhtymän kuvapankki / Pekka Vasantola

Apua jouluksi

Seurakunnassa haluamme, että joulu saapuu jokaiselle. Seurakuntamme alueella asuvat henkilöt voivat hakea jouluavustusta ruokaan ja lasten joululahjoihin seurakuntamme diakonialta syksyisin. Pääset täyttämään lomakkeen tästä. Lue täyttöohjeet huolella ja lopuksi lähettäesi lomakkeen, pitäisi sivulle tulla teksti "Kiitos hakemuksestasi". Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä arkisin diakonian päivystysnumeromme 09 2340 6318.

Rakenna joulupuu -keräys

Seurakuntalaiset voivat auttaa seurakuntamme alueella asuvia pienituloisia perheitä lasten joululahjojen hankinnassa vuosittain Rakenna joulupuu -keräyksen kautta. Vuonna 2022 keräämme lahjoina elämyslahjakortteja, kuten esimerkiksi uimalippuja, elokuvalippuja tai lahjakortteja hampurilaisravintolaan. Rakenna joulupuu -keräyksen yhteyshenkilönä toimii diakonissa Sirkku Kuusanmäki. Voit olla yhteydessä häneen, kun tarvitset lisätietoa tai haluat kysyä keräyksestä. Sirkku Kuusanmäen puhelinnumero on 09 2340 4740 tai sähköposti sirkku.kuusanmaki@evl.fi.

Jouluavustus ruokaan ja lasten joululahjoihin

Seurakuntamme alueella vakituisesti asuvat pienituloiset henkilöt voivat hakea jouluavustusta ruokaan ja lasten joululahjoihin seurakuntamme diakonialta. Jouluavustusta haetaan vuosittain syksyisin lokakuun loppuun mennessä.

Jouluavustusta voi hakea syksyisin täyttämällä sähköisen lomakkeen verkkosivuillamme tai noutamalla paperisen lomakkeen seurakuntamme toimipisteiltä tai oman asuinalueen diakoniatyöntekijältä. Paperisen lomakkeen voi palauttaa seurakuntamme diakoniatyöntekijälle tai lähettää postitse osoitteeseen "Diakoniatyö, Töölön seurakunta, Mechelininkatu 32a B, 00260 Helsinki" tai lähettää sähköpostitse osoitteeseen diakonia.toolo@evl.fi. Kirjoita sähköpostisi otsikoksi "Jouluavustushakemus". Hakemus tulee palauttaa viimeistään 28.10 kello 16.00 mennessä.

Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti, ja tiedot rekisteröidään Töölön seurakunnan diakonian asiakasrekisteriin. Lue lisää Helsingin seurakuntayhtymän verkkosivuilla olevasta tietosuojarekisteriselosteesta.

Jouluavustusta hakeneille ilmoitetaan päätöksestä puhelimitse vuosittain joulukuussa. Lahjatoiveet menevät ensimmäisenä adventtina Rakenna joulupuu -keräyksen kautta halukkaiden seurakuntalaisten toteutettaviksi. Toiveet toteutetaan nimettömänä, eikä niistä selviä lahjansaajan henkilöllisyys.