Vapaaehtoistoiminta Töölön seurakunnassa

"Joka toisia auttaa, sitä autetaan" (Sananl. 11: 17).

Töölön seurakunnan vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Lauri Anttila (vas.) Meilahden kirkossa yhdessä Töölön seurakunnan työntekijöiden kanssa. Kuva: Töölön seurakunnan kuvapankki / Mari Orpana (Kupli)

Vapaaehtoistoiminta on merkityksellinen tapa osallistua seurakunnan elämään. Töölön seurakunnan vapaaehtoistehtävissä toimii lähes viisisataa henkilöä. Vapaaehtoisena voit toimia joko yksittäisessä tapahtumassa tai vaikkapa säännöllisesti kokoontuvan harrastus- tai keskusteluryhmän ohjaajana.

Vapaaehtoiseksi Töölön seurakuntaan

Töölön seurakunta hakee uusia vapaaehtoisia muun muassa ruoanvalmistus- ja tarjoilutehtäviin Meilahden ja Töölön kirkkojen, Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastin sekä kauppakeskus Mall of Triplassa sijaitsevan Töölön seurakunnan monitoimitila Fokuksen ruokailutoimintaan. Uusia vapaaehtoisia haetaan myös Fokuksen päivystystehtäviin, joissa tarvitaan kohtaamisen ja läsnäolon taitoa nopeatempoisessa ympäristössä kauppakeskuksen kaikkina aukioloaikoina. Vapaaehtoisia haetaan myös juttuseuraksi kotona asuville vanhuksille ja ohjaamaan hartaushetkiä Töölön seurakunnan alueen laitoksiin. Katso kaikki Töölön seurakunnan avoimet vapaaehtoistehtävät vapaaehtoistyo.fi:stä. Olemme yhteydessä kaikkiin vapaaehtoistehtäviimme ilmoittautuneisiin.

Koronavirusepidemia vaikuttaa toistaiseksi sekä seurakuntamme vapaaehtoisten toimintaan että avoimina olevien vapaaehtoistehtäviemme määrään. Muun muassa vierailut palvelutaloissa ja muissa laitoksissa on kielletty, eivätkä vapaaehtoisemme tee toistaiseksi kotikäyntejä.

Uusille vapaaehtoistehtävistä kiinnostuneille järjestetään ajoittain info- ja rekrytointitapahtumia. Kaikki vapaaehtoiset perehdytetään ja tarvittaessa koulutetaan tehtäviin. Töölön seurakunta järjestää vapaaehtoisilleen vuosittain kiitokseksi muun muassa konsertteja ja virkistysretkiä.

Vapaaehtoistoiminnan tapahtumat ilmoitetaan verkkosivujemme Tapahtumat-osiossa ja Töölön seurakunnan jäsentalouksiin kausittain postitettavassa paperisessa toimintaesitteessä, joka on saatavilla myös Töölön seurakunnan toimipisteillä.

Lisätietoja:

Lauri Anttila, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori