Kuva: Helsingin seurakuntayhtymän kuvapankki / Elina Manninen (Keksi Agency)

Taloudellinen apu ja tuki

Onko taloutesi tiukilla etkä tiedä, miten selviytyisit? Ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihimme, niin voimme yhdessä pohtia elämäntilannettasi. Seurakuntamme alueella asuvilla on mahdollisuus saada harkinnanvaraista taloudellista tukea muun muassa ruokaostoksiin.

Tarvittaessa voimme auttaa sinua hakemaan erilaisia etuuksia. Voit myös selvittää ennen tapaamista mahdollisuutesi saada perustoimeentulotukea Kelalta ja täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea Helsingin kaupungin sosiaalitoimesta. 

Lisätietoa löydät Kelan verkkosivuilta, Kelan palvelupuhelinnumerosta 020 692 207 ja Helsingin kaupungin sosiaalitoimen verkkosivuilta. Tärkeintä on, ettet jää asian kanssa yksin. Toimi heti, kun huomaat taloudellisia haasteita!

Taloudellisen avun lähteitä

Kela

Kelasta voi hakea taloudellista tukea elämän eri tilanteisiin. Lue lisää Kelan verkkosivuilta.

Talous- ja velkaneuvonta

Taloudellisissa vaikeuksissa on mahdollisuus hakeutua talous- ja velkaneuvontaan velkojen selvittelyä varten. Lue lisää oikeusavun verkkosivuilta.

Takuusäätiö

Pikavippien ja korkeakorkoisten lainojen sijaan Takuusäätiöstä voi tiedustella pienlainaa kertaluonteisiin menoihin ja hankintoihin. Lue lisää Takuusäätön verkkosivuilta.

Raha-asianeuvonta Rari

Raha-asianeuvonta Rari tarjoaa neuvontaa arjen raha-asioiden hoitamiseen. Lue lisää Rarista Kirkko Helsingissä -verkkosivuilta.

Talousongelmissa on hyvä ottaa aina ensin yhteyttä sosiaalitoimistoon tai talous- ja velkaneuvontaan. Seurakunnan diakoniasta saat myös apua. Seurakunnan diakoniatyöntekijä keskustelee luottamuksellisesti kanssasi raha- ja velkatilanteestasi.

Talousapua ja -neuvontaa