Papisto

Seurakuntamme papit kulkevat rinnallasi arjessa, juhlassa, iloissa ja suruissa. Tarkista päivystävän pappimme puhelinnumero ja päivystysajat Info ja asiointi -sivultamme. Vaihtoehtoisesti voit soittaa valitsemallesi papille alla olevista yhteystiedoista. Ole rohkeasti yhteydessä!

kirkkoherra, rovasti

Twitter: @HannuRonimus

Otto Alanen

Lutherinkatu 3

Temppeliaukion kirkko

Olen 42-vuotias pappi. Temppeliaukion kirkossa olen palvellut vuodesta 2008. Työssäni olen vuosien varrella ollut mukana monella työalalla kasvatustyöstä julistustyön johtoon. Nykyisin toimin seurakunnan hallintopastorina. Keskeisintä työssäni on aina ollut seurakuntaelämän ydin: Jumalanpalveluselämä ja toimitukset. Erityisesti niiden kautta kohtaamme seurakunnan koko kirjon vauvasta vaariin. Minut voi työssäni parhaiten tavoittaa juuri Temppeliaukion kirkosta tai myös seurakuntamme muiden kirkkojen palveluksista.

Harrastuksiini kuuluvat klassinen laulu, käsityöt, luonto ja liikunta eri muodoissaan. Perheeseeni kuuluu puolison lisäksi kolme poikaa. Vapaa-ajalla minut saattaa bongata kalastamasta poikieni kanssa Helsingin rannoilla tai tarkkailemasta lintuja jollain Helsingin ja Espoon parhailla lintupaikoilla.

Matilda Hakkarainen

Topeliuksenkatu 4

Töölön kirkon alue, diakoniapappi

Hannu Hietalahti

Meilahden kirkon alue

Santeri Kaleva

Töölön kirkon alue, diakoniapappi

Piia Klemi

Turisti- ja kauppakeskuspappi / Tourist and Shopping Mall Priest
Lutherinkatu 3

Temppeliaukion kirkko, Fokus Mall of Triplassa

Virva Krans

Pasilan Asema-aukio 1 A

Fokus Mall of Triplassa, lapsi- ja perhetyön pappi

Toimin pappina Fokuksessa Triplan kauppakeskuksessa. Sieltä minut voi löytää vaikkapa päivystämästä tai lasten kerhoista. Lapsi- ja perhetyö on lähellä sydäntäni ja olen tehnyt sitä jo useamman vuoden ajan. On tärkeää, että voimme seurakuntana olla osana lapsiperheiden elämää. Toimituksissa ja messuissa palvelen eri puolilla Töölön seurakuntaa. Erityisesti kastetoimitukset, joissa kohdataan uuden elämän ihme, puhuttelevat minua. Vastaan messu- ja musiikkielämässä  Länsi-Pasilan ja Ruskeasuon alueista. Teen myös yhteistyötä alueen koulujen ja päiväkotien kanssa. Vapaa-ajalla minut voi löytää esimerkiksi Keskuspuistosta tai Stadikalta, myös lukeminen on minulle mieleistä. Hymyillään, kun tavataan!

Emilia Kuusisto

Lapsi- ja perhetyön pappi
Jalavatie 6 B

Meilahden kirkon alue, lapsi- ja perhetyönpappi.

Tinja-Mari Lammila

Jalavatie 6 b

Meilahden kirkon alue, rippikoulutyön pappi.

Markus Lehtimäki

Mechelininkatu 32 a B

Töölön kirkon alue, lapsi- ja perhetyön pappi. Virkavapaalla.

Tuomas Meurman

Mechelininkatu 32 a B

Töölön kirkon alue, nuoriso- ja rippikoulutyön pappi

Auvo Naukkarinen

kappalainen, rovasti

Fokus Mall of Triplassa

Hilkka Niemistö

seurakuntapastori, asessori
Jalavatie 6 B

Temppeliaukion kirkko. Yhteiskunnallinen ja ulkoinen aluetoiminta, yhteiskunnallisen toiminnan ja projektien tiimivastaava.

Hannu Ronimus

kirkkoherra, rovasti

Twitter: @HannuRonimus

Jukka Valkama

Mechelininkatu 32 a B

Töölön kirkon alue, yhteiskunnallinen toiminta ja projektit.

Jo partiossa sain nimen Jukkeli,
nyt olen vanha ja karvainen ukkeli.
Töölön tiimissä pelaan pappia,
mut en osaa heittää webbisaitillakaan rappia.
Duuni on haudata, vihkiä ja kastaa,
tsekkaa mitä häiskä kirkon penkistä vastaa.

Olen helsinkiläinen pappi, jolla on paitsi vaimo ja poika myös soutuveneitä, kajakkeja ja surffilautoja. Urani aloitin nuorisopappina vuonna 1998 entisessä Meilahden seurakunnassa ja pappeilen edelleen samoilla hoodeilla nykyisessä Töölön seurakunnassa. Vaikka työtehtäväni ovat vaihdelleet vuosien varrella, halu palvella Jumalaa ja alueen ihmisiä sekä tavoite sanoittaa tuoreella tavalla uskon ydinsanomaa ovat pysyneet.

Kehitän mielelläni yhteisöllistä seurakuntaelämää ja arkea voimaannuttavia juttuja. Myös uudenlaiset messut kiinnostavat. Vuosien varrella olen muun muassa vihkinyt ihmisiä Saana-tunturilla, korjannut leirikeskuksen laituria, järjestänyt ensimmäisiä Metallimessuja, vetänyt raamattupiiriä ja sählykerhoa, ohjannut raamattumeditaatioita Minä Olen -messuilla ja puhunut muutamassa sadassa hartaudessa. Välivuosinani olen reissannut Intiassa ja Israelissa. Nykyään työskentelen maahanmuuttajien kielikahviloiden, pyhiinvaellusreittien ja seurakuntamme rukousmessun parissa. Sulan maan aikaan olen jakanut Seurasaaressa mehua kävelijöille seurakuntamme vapaaehtoisten kanssa ja järjestänyt seurakunnan piknikkejä. Otathan yhteyttä sähköpostitse, mikäli haluat mukaan suunnittelemaan toimintaa!

Vapaa-ajalla minut löytää usein Helsingin edustalta kajakista. Jos näet Laajalahdella tai Seurasaaren selällä kajakissa oudon purjevirityksen, vilkuta, sillä olen mestoilla. Muita harrastuksiani ovat lukeminen, slangi, frisbeelajit, metsätyöt, retkeily, Lappi, purjehdus ja puuaskartelu.