Temppeliaukion kirkko

Tempelplatsens kyrka, Temppeliaukio Church, Церковь Темппелиаукио, Temppeliaukio Kirche, Eglise de Temppeliaukio

Lutherinkatu 3 , 00100 Helsinki

Tarkista aukioloajat osoitteesta temppeliaukionkirkko.fi.

Temppeliaukion kirkko

Temppeliaukion kirkossa järjestetään kasteita, vihkimisiä, kirkkoherran luvalla hautaan siunaamisia, messuja, hartauksia ja muita seurakunnan tapahtumia ja konsertteja.

Hyvän akustiikkansa ansiosta Temppeliaukion kirkossa järjestetään lisäksi vuosittain satoja seurakunnan ulkopuolisia konsertteja, joissa konsertoi musiikin esittäjiä ympäri maailman. Seurakunnan ulkopuoliset konsertit ja tapahtumat lisätietoineen löytyvät osoitteesta temppeliaukionkirkko.fi.

Helsingin Etu-Töölössä sijaitsevan Temppeliaukion kirkon ovat suunnitelleet arkkitehtiveljekset Timo ja Tuomo Suomalainen. Temppeliaukion kirkko on vihitty käyttöön mikkelinpäivänä vuonna 1969. Temppeliaukion kirkko on yksi Suomen suosituimmista nähtävyyskohteista, Suomen suosituin sisänähtävyyskohde ja Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia arkkitehtuurikohteita. Temppeliaukion kirkossa vieraili vuonna 2019 yhteensä 938 000 vierailijaa.

Töölön seurakunnan jäsenet seurueineen vierailevat Temppeliaukion kirkossa veloituksetta Töölön seurakunnan jäsenkortilla. Muilta vierailumaksu on neljä euroa. Myös alaikäiset ja Museokortin tai Helsinki Cardin haltijat vierailevat veloituksetta.

Kuva: Juha Martinmaa

Myymälä

Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki

Sid Hillen pianokonsertti

Sid Hille soittaa meditatiivista improvisaatiomusiikkia pianolla.

Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki

Opastus: Temppeliaukion kirkko 15 minuutissa

Tarjoamme vierailijoillemme 15 minuutin suomenkielisen opastuksen kirkon arkkitehtuurista ja historiasta 1.9. alkaen useimpina arkipäivinä klo 14. Tervetuloa mukaan!