Kuva: Helsingin seurakuntayhtymän kuvapankki / Elina Manninen

Lasten ja lapsiperheiden toiminta Töölön seurakunnassa

"Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta."
(Mark. 10: 14)

Töölön seurakunta tarjoaa monipuolista toimintaa alle kouluikäisille lapsille. Päiväkerho Nallet on Töölön kirkolla säännöllisesti kokoontuva leikki-ikäisten lasten päiväkerhoryhmä, johon haetaan vuosittain huhtikuussa. Perheille järjestämme muun muassa avoimia vauva- ja perhekerhoja, leirejä ja koko perheen puuhatapahtumia. Varhaisiän musiikkikasvatusta Töölön seurakunta tarjoaa perinteisistä muskariryhmistä viulu- ja pianomuskareihin, joihin haetaan keväisin ja talvisin. Töölön seurakunta järjestää kohtaamispaikkoja myös vanhemmille kuten ryhmätoimintaa yksinhuoltajille.

Meilahden kirkossa sijaitseva Tuomaankirkko on Töölön seurakunnan lasten oma kirkkotila, jossa järjestetään muun muassa perhemessuja. Temppeliaukion kirkossa ja kauppakeskus Mall of Triplassa sijaitsevassa monitoimitila Fokuksessa lapset voivat osallistua messujen ajaksi lasten omaan kirkkohetkeen.

Lasten ja lapsiperheiden tapahtumat ilmoitetaan verkkosivujemme Tapahtumat-osiossa ja Töölön seurakunnan jäsentalouksiin kausittain postitettavassa paperisessa toimintaesitteessä, joka on saatavilla myös Töölön seurakunnan toimipisteillä. Töölön seurakunnan toimipisteillä on saatavilla myös Töölön seurakunnan lapsi- ja perhetyön omia kausitoimintaesitteitä. Lasten ja lapsiperheiden toimintaa ohjaavat Töölön seurakunnan lastenohjaajat ja muut työntekijät.

Töölön seurakunnan tiloista Ruskeasuon seurakuntakeskus Rasti ja nuortentila Kerhis ovat vuokrattavissa lasten syntymäpäiväkutsuja tai muita juhlia varten. Lue lisää tilavuokrista Kirkot ja tilat -osiosta.

Tervetuloa mukaan!

Päiväkerho Nallet

Töölön seurakunnan päiväkerho Nallet on 2,5–5-vuotiaille suunnattu päiväkerhoryhmä, joka tarjoaa lapsille laadukasta ja virikkeellistä toimintaa. Nallet kokoontuu neljä kertaa viikossa maanantaista torstaihin kello 9–12 Töölön kirkon lastentilassa osoitteessa Topeliuksenkatu 4. Päiväkerhossa syödään omat eväät, ja kerhoa ohjaavat Töölön seurakunnan lastenohjaajat. Päiväkerho Nalleihin haetaan vuosittain huhtikuussa.

Päiväkerhossa lapsi on tärkeä, ja siellä koetaan ja opitaan yhdessä ilon, lämmön ja leikin ilmapiirissä. Arvostamme lapsen ainutlaatuisuutta, hengellisyyttä ja yksilöllisiä piirteitä. Päiväkerhoryhmässä lapsi saa ystäviä ja kokee leikin riemua. Samalla lapsen sosiaaliset taidot kehittyvät.

Päiväkerhossa lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista tuetaan luovan ilmaisun eri muodoilla kuten laulaen, soittaen, tanssien, liikkuen ja leikkien. Lisäksi kuvallinen ilmaisu, kädentaidot ja draama- ja ilmaisuleikit ovat osa päiväkerhon arkea.

Päiväkerhossa edistetään monipuolisesti lapsen ajattelun kehittymistä ja kielenkehitystä. Päiväkerhossa luetaan satuja, lorutellaan, riimitellään ja leikitään sanoilla ja tavuilla sekä opitaan tunnistamaan ja nimeämään kirjaimia. Päiväkerhossa leikitään leikkejä, jotka kehittävät muistia, tarkkaavaisuutta, käsitteenmuodostusta, ongelmanratkaisukykyä ja matemaattista ajattelua.

Lisätietoja:

Satu Antila, lastenohjaaja
satu.antila@evl.fi

Sirpa Huhtamäki, lastenohjaaja
puh. 050 380 1902
sirpa.huhtamaki@evl.fi

Markus Lehtimäki, lapsi- ja perhetyön pappi
puh. (09) 2340 6355
markus.lehtimaki@evl.fi

Musiikkileikkikoulut

Töölön seurakunta järjestää musiikkileikkikouluryhmiä Temppeliaukion kirkolla, Töölön kirkolla ja Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastilla. Perinteisten musiikkileikkikouluryhmien lisäksi Töölön seurakunta tarjoaa viulu- ja pianomuskareita. Musiikkileikkikouluryhmiin ilmoittaudutaan keväisin ja talvisin. Töölön seurakunnan musiikkileikkikouluryhmiä ohjaa varhaisiän musiikinopettaja Jenni Paaso.

Lisätietoja:

Jenni Paaso, varhaisiän musiikinopettaja