Kirkonkellot soivat 13.3. talvisodan päättymisen muistoksi

11.3.2020 17.31

Perjantaina 13.3. talvisodan päättymisestä tulee kuluneeksi kahdeksankymmentä vuotta, minkä muistoksi kirkonkellot ympäri Suomen soivat kello 10.55–11. Mukana ovat myös Töölön seurakunnan kirkot eli Meilahden kirkko, Temppeliaukion kirkko ja Töölön kirkko.

Kirkonkellojen soidessa Helsingin tuomiokirkon portaille lasketaan 105 kynttilää – yksi jokaiselle talvisodan päivälle. Talvisodan päättymisen valtakunnallinen muistohetki pidetään kello 10–10.30 Helsingin tuomiokirkossa, jossa puhumassa ovat arkkipiispa Tapio Luoma ja Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry:n puheenjohtaja Elisa Gebhard.

Sotilaskoti tarjoaa kahvia Senaatintorilla kello 9–12. Veteraanijärjestöt sytyttävät kynttilöitä talvisodan päättymisen kunniaksi sankarihaudoilla ja muistomerkeillä kello 18.

Tapahtuman järjestävät valtioneuvoston kanslia yhteistyössä Santahaminan sotilaskodin ja veteraanijärjestöjen kanssa.

Lue lisää Helsingin seurakuntayhtymän verkkosivuilta.