Uutislistaukseen

Patrik Lauha: Suomen Linnut -valokuvanäyttely 3.3.–29.3.2020 Meilahden kirkon seurakuntasalissa, Pihlajatie...

Suomen Linnut -valokuvanäyttely Meilahden kirkon seurakuntasalissa 3.–29.3.2020

3.3.2020 14.58 Patrik Lauha: Suomen Linnut -valokuvanäyttely 3.3.–29.3.2020 Meilahden kirkon seurakuntasalissa, Pihlajatie 16. Kuvaaja: Patrik Lauha.

Suomen linnut -valokuvanäyttelyssä 3.–29.3.2020 on esillä Meilahdesta kotoisin olevan Patrik Lauhan valokuvia suomalaisista lintulajeista.

Näytteillä on Suomessa otettuja lintuaiheisia valokuvia, jotka esittelevät Suomen linnuston kauneutta ja monipuolisuutta. Lyhyet kuvaukset valokuvien lintulajeista löytyvät valokuvanäyttelyssä saatavilla olevasta näyttelyesitteestä, joka sisältää myös tarinoita kuvaustilanteiden takaa. Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy, ja siihen on mahdollista tutustua kirkon tilaisuuksien yhteydessä sekä ryhmille erikseen sovittuina ajankohtina.

"Tervetuloa luontokuvanäyttelyyni Suomen linnut. Olen 24-vuotias meilahtelaislähtöinen lintu- ja luontokuvaaja. Asuin lapsuudessani Mäntytiellä, kivenheiton päässä Meilahden kirkolta. Viimeiset viisi vuotta olen asunut Viikissä, lähellä Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualuetta, jonka pelloilta, metsistä ja ruovikoista löytyy suuri osa nykyisistä kuvauskohteistani. Kameran eteen osuu useimmiten lintuja, joita olen harrastanut lapsesta saakka, mutta myös maisemia, kasveja ja muita eläimiä kuten uusimpana projektina suomalaisia kalalajeja. Kaupunkiluonnon ohella muita suosimiani kuvauspaikkoja ovat muun muassa Jaalan Niskajärvi ja Haapasaari Kotkan saaristossa.

Pyrin kuvaamaan lintuja mahdollisimman monipuolisesti erilaisissa valoissa ja väreissä, niin lähikuvissa kuin osana maisemaakin. Harvinaiset lajit ovat aina mieluisia kuvauskohteita, mutta onnistuneimmat kuvat syntyvät usein tavallisista lajeista, joiden tarkkailuun ja kuvaamiseen tarjoutuu paljon tilaisuuksia eri vuodenaikoina monenlaisissa olosuhteissa. Suomen linnut -näyttelyyn olen koonnut Suomessa ottamiani lintuaiheisia kuvia, jotka kukin omalla tavallaan edustavat suomalaisen luonnon kauneutta ja monipuolisuutta.

Lisää kuviani on esillä kotisivuillani ja Instagram-tililläni. Kaikki näyttelyn taulut ovat myynnissä. Jos kiinnostut tauluista, ota yhteyttä: plauha@gmail.com tai 050 409 6934. Taulujen 1 ja 2 hinta on 50 euroa/kpl ja muiden taulujen hinta 40 euroa/kpl."