Ikoni Neistsyt Mariasta ja Jeesus-lapsesta.

Ikoninäyttely Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastissa 31.1. asti

16.12.2019 15.00 Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastin ikoninäyttelyssä on esillä ikoneja aina jouluikoneista pääsiäisikoneihin.

Ikonimaalari Monica Ordénin vuosien varrella maalaamia ikoneja on nähtävillä Töölön seurakunnalle kuuluvassa Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastissa tammikuun 2020 loppuun asti.

Ikonimaalari Monica Ordén on opiskellut ikonimaalausta jo lähes kahdenkymmenen vuoden ajan sekä suomalaisten että kreikkalaisten alan mestarien johdolla.

– Nykyisin työskentelen kotonani Koroistentiellä Helsingissä. Ikonimaalaus antaa minulle voimia, rauhaa ja suuren ilon. Käyn muutaman kerran vuodessa Heinävedellä Valamon opistolla, jossa olen työskennellyt kuusi vuotta assistenttina ikonimaalauskursseilla, Ordén sanoo.

Sana ikoni tulee kreikan kielen sanasta ”eikon”, joka tarkoittaa kuvaa.
Maalaustekniikkana käytetään vanhan perinteen mukaisesti munatempera-tekniikkaa, ja ikonit maalataan puupohjalle. Värit ovat maaväripigmenttejä.

– Alkuperäinen bysanttinen ikonitaide on sydäntäni lähellä. Raamatun kertomuksien mukaan maalatut vanhat ikonit maalataan tämän päivän ikonityyliin, monia sääntöjä noudattaen, Ordén sanoo.

Ikoninäyttely Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastissa (Tenholantie 6, 00280 Helsinki) 22.11.2019–31.1.2020 Rastissa järjestettävän toiminnan mukaan. Vapaa pääsy. Ikonimaalauksia on nähtävissä myös Rastin ikkunoissa.