Uutislistaukseen

Pysähdy ja hiljenny paastonaikana Seurasaaren pyhiinvaellusreitillä

Paastonaika on valmistautumista hiljaiseen viikkoon, kärsimysviikkoon. Se ei enää nykypäivänä tarkoita välttämättä eläinperäisestä ruoasta luopumista. Sen sijaan monille on tullut tavaksi miettiä, mistä voisi luopua väliaikaisesti tehdäkseen enemmän tilaa rukoukselle, mietiskelylle ja hiljentymiselle. Kun luopuu jostain, saa tilaa muulle. Hiljentyminen voi olla haastavaa keskellä kiireistä arkea ja kaupungin hälinää. Seurasaaren pyhiinvaelluksella on aikaa pysähtyä ja mietiskellä.

Seurasaaren pyhiinvaellusreitti on hiljaisuuden polku, joka ohjaa hiljentymiseen ja pysähtymiseen. Se kulkee merellisessä ja metsäisessä luonnossa sekä saaren historiallisten rakennusten välissä. Sisällöllisesti reitti pohjaa kristilliseen hengellisyyteen, mutta kaikki kulkijat katsomuksesta riippumatta ovat sydämellisesti tervetulleita.

Reitti on noin 3 kilometrin mittainen ja sen varrella on kymmenen pysähdystä. Vaellus alkaa Seurasaareen johtavalta sillalta ja päättyy Karunan kirkolle. Reitti kulkee kävelyteitä pitkin ja on esteetön, mutta mäkiä on matkassa. Pysähdyspaikkojen välit kuudesta kahdeksaan voi kulkea myös rantapolkuja pitkin, mikäli merimaisema houkuttelee. Vaellukselle kannattaa varata aikaa yksin kulkiessa noin 1,5 h, talviaikana hieman enemmän.

Pysähdyspaikkojen tekstit löydät äänitteinä tästä linkistä ja pdf-tiedostona täältä (linkit aukeavat uuteen välilehteen). Joillakin pysähdyspaikoilla pääset nauttimaan musiikista, joten otathan kuulokkeet mukaan, kun lähdet vaellukselle.

2024-02-16 12:36:00.0