Uutislistaukseen

Gospel Spring tarjoaa kevään parhaan gospelkattauksen

Gospelia Kaikille ja Gospel Helsinki -kuorojen yhteisessä kevätkonsertissa kajahtaa ilmoille riemullinen ja sielukas gospel. Konsertin solisteina loistavat jo useamman kerran Suomessa vieraillut amerikkalainen gospelguru Gerald T. Smith ja Laura Autio.

Laura Autio on laulaja, lauluntekijä sekä tuottaja, ja hän tehnyt yhteistyötä Gospel Helsingin kanssa jo useamman vuoden. Autio on vieraillut laulunopettajana harjoituksissa sekä laulanut mallistemmoja nauhoille kuoron harjoittelua tukemaan.

Nyt Autio on ensimmäistä kertaa kuoron solistina. Hän odottaa yhteistyötä innolla:

"Olen todella innoissani tulevasta yhteistyöstä. Gospel Helsinki on sellainen porukka, josta todella huokuu lämmin, iloinen ja vastaanottava fiilis. On kunnia päästä heidän kanssaan lavalle."

Autio syttyy gospelmusiikista, jonka hän kuvailee olevan täyttä asiaa.

"Gospelmusiikki on mieltä nostattavaa, ja se on auttanut minua kaikenlaisissa vaikeuksissa ja elämän kriiseissä. Koen, että minulle on annettu tehtävä ja se on viedä evankeliumia musiikin avulla eteenpäin. Olen äärimmäisen kiitollinen musiikin avaamasta tiestä."

Kevätkonsertissa on luvassa riemun ja sanoman lisäksi myös huikeaa musiikillista taituruutta ja koskettavia tulkintoja. Tästä pitävät solistien ja kuorojen lisäksi huolen Gospel Helsinki Bandin ammattimuusikot.

Hengellisen ulottuvuuden lisäksi gospel merkitsee Autiolle paljon myös lauluteknisesti.

"Fiilistelen paljon sitä, että voin laulaa korkealta ja kovaa, sekä tietysti myös keskittyä soundiin melkein kuiskaten - riippuen täysin siitä, miten teksti ja melodia liikkuvat."

 

G‍ospel Spring Temppeliaukion kirkossa lauantaina 6.5.2023 kello 18

  • Gospel Helsinki ja Gospelia Kaikille -kuorot
  • Gerald T. Smith
  • Laura Autio
  • Joonatan Rautio, piano ja saksofoni
  • Sami Koskela, lyömäsoittimet
  • Juho Kivivuori, basso
  • Saku Mattila, kitara
  • Konsertin johtaa Nina Pakkanen

Liput TÄSTÄ

14.3.2023 17.00