Diakoniatyö Töölön seurakunnassa

Diakoniatyö on seurakunnan kokonaisvaltaista palvelutyötä ja ihmisen auttamista henkisesti, hengellisesti, aineellisesti ja sosiaalisesti. Diakoniatyö antaa yksilöllistä ja yhteisöllistä tukea elämän eri tilanteissa.

Diakonian viranhaltijan tunnistaa pantakauluksesta ja vihreästä paidasta, jonka väri kuvastaa kasvua. Kuvassa keskellä Meilahden kirkossa on Töölön seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Maija Åker. Kuva: Töölön seurakunnan kuvapankki / Mari Orpana (Kupli)

Töölön seurakunnan diakoniatyö järjestää muun muassa diakonialounaita, -kahviloita, -retkiä ja -leirejä. Diakoniatyö järjestää myös ryhmätoimintaa muun muassa yksinhuoltajille, omaishoitajille ja sureville.

Edullisia lounaita järjestetään säännöllisesti Töölön ja Meilahden kirkoilla, Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastilla ja Töölön seurakunnan monitoimitila Fokuksessa kauppakeskus Mall of Triplassa. Lisäksi Töölön kirkolla toimii viikoittain Waste & Feast -kahvila, joka on Töölön seurakunnan vapaaehtoisten ylläpitämä edullisiin hintoihin, ekologisiin arvoihin ja ruokahävikin vähentämiseen sitoutunut kahvila. Lue lisää Waste & Feast -toiminnan omilta verkkosivuilta.

Diakoniatyön toiminta ja tapahtumat ilmoitetaan verkkosivujemme Tapahtumat-osiossa ja Töölön seurakunnan jäsentalouksiin kausittain postitettavassa paperisessa toimintaesitteessä, joka on saatavilla myös Töölön seurakunnan toimipisteillä.

Diakoniatyöntekijä tavattavissa

Diakoniatyöntekijälle voit varata ajan henkilökohtaista keskustelua varten elämän erilaisissa tilanteissa ja käännekohdissa. Teemme tarvittaessa myös kotikäyntejä. Taloudellisissa asioissa voit soittaa arkisin virka-aikaan Töölön seurakunnan diakoniatyön päivystykseen puh. (09) 2340 6318. Voit jättää päivystysnumeroon myös soittopyynnön.

Muissa asioissa voit olla yhteydessä suoraan oman asuinalueesi diakoniatyöntekijään:

• Etu-Töölö: Maija Åker puh. (09) 2340 6370
  • Taka-Töölö: Pasi Rautiainen, puh. (09) 2340 4742
  • Meilahti: Sirkku Kuusanmäki, puh. (09) 2340 4740
  • Länsi- ja Pohjois-Pasila: Heidi Tervahauta, puh. (09) 2340 6372
  • Ruskeasuo: Minna Valkiainen puh. (09) 2340 6371
  • Pikku Huopalahti: Pasi Rautiainen, puh. (09) 2340 4742 tai Minna Valkiainen puh. (09) 2340 6371.

Diakoninen vanhustyö

Tarjoamme kotikäyntejä vanhuksille, jotka eivät pääse osallistumaan seurakunnan tapahtumiin. Toivotko, että Töölön seurakunnan työntekijä vierailee luonasi tai omaisesi luona?

Lisätietoja:

Eija Keinänen, diakoniatyöntekijä
puh. (09) 234 06373
eija.keinanen@evl.fi

AA-kerhot

Töölön kirkon Pärinäpirtissä, Meilahden kirkolla ja Temppeliaukion kirkon kerhotiloissa kokoontuu useita eri AA-kerhoja sekä arki-iltaisin että viikonloppuisin. Lisätietoja AA-kerhojen toiminnasta ja tapaamisista löydät AA-ryhmien omilta kotisivuilta.