Perhejuhlat korona-aikana

Koronaviruksen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi seurakunnan tiloissa järjestettävissä kirkollisissa toimituksissa, kuten kasteissa, konfirmaatioissa, vihkimisissä ja hautajaisissa, noudatetaan voimassa olevia turvallisuusmääräyksiä. Yli 20 henkilön tilaisuuksissa on noudatettava erityistä tarkkuutta terveysturvallisuudessa.

Kirkolliset toimitukset seurakunnan tiloissa

Henkilömäärät kirkkosaleissamme korona-aikana:

• Temppeliaukion kirkko: noin 150 henkilöä (parvi ei ole käytössä)
  • Meilahden kirkko: noin 160 henkilöä, joista urkuparvelle enintään 10 henkilöä
  • Töölön kirkko: noin 100 henkilöä, joista parvelle enintään 10 henkilöä

Samaan perhekuntaan kuuluvat henkilöt voivat istua ilman turvavälejä, minkä vuoksi kirkkojen enimmäishenkilömäärät voivat olla yllä lueteltuja suurempia. Varmistathan seurakuntamme asiakaspalvelusta tai omalta papiltasi, mikä on varaamasi kirkon enimmäishenkilömäärä kulloinkin korona-aikana.

Kirkolliset toimitukset yksityistiloissa

Vastuu kirkollisista toimituksista, joita ei järjestetä seurakunnan tiloissa, on tilaisuuden järjestäjällä, ei seurakunnalla. Tällaisia ovat muun muassa kodeissa tai muissa yksityistiloissa järjestettävät kasteet ja vihkimiset.

Juhla- ja muistotilaisuudet

Kirkollisen toimituksen jälkeen järjestettävä kastejuhla, hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityistilaisuuden järjestämisestä on tilaisuuden järjestäjällä, ei seurakunnalla.

Lisätietoja:

Töölön seurakunnan asiakaspalvelu