Perhejuhlat korona-aikana

Koronaviruksen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi seurakunnan tiloissa järjestettävissä kirkollisissa toimituksissa, kuten kasteissa, konfirmaatioissa, vihkimisissä ja hautaan siunaamisissa, noudatetaan voimassa olevia turvallisuusmääräyksiä. Lue lisää ajantasaisista koronarajoituksista verkkosivujemme uutisesta.

Kirkolliset toimitukset seurakunnan tiloissa

Henkilömäärät 1–2 metrin turvavälein kirkkosaleissamme:

• Temppeliaukion kirkko: noin 150 henkilöä (parvi ei ole käytössä)
  • Meilahden kirkko: noin 160 henkilöä, joista urkuparvelle enintään 10 henkilöä
  • Töölön kirkko: noin 100 henkilöä, joista parvelle enintään 10 henkilöä.

Samaan perhekuntaan kuuluvat henkilöt voivat istua ilman turvavälejä, minkä vuoksi kirkkojen enimmäishenkilömäärät turvavälein voivat olla yllä lueteltuja suurempia. Varmistathan seurakuntamme puhelinpalvelusta tai omalta papiltasi, mikä on varaamasi kirkon enimmäishenkilömäärä kulloinkin korona-aikana.

Kirkolliset toimitukset yksityistiloissa

Vastuu kirkollisista toimituksista, joita ei järjestetä seurakunnan tiloissa, on tilaisuuden järjestäjällä, ei seurakunnalla. Tällaisia ovat muun muassa kodeissa tai muissa yksityistiloissa järjestettävät kasteet ja vihkimiset.

Juhla- ja muistotilaisuudet

Kirkollisen toimituksen jälkeen järjestettävä kastejuhla, hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityistilaisuuden järjestämisestä on tilaisuuden järjestäjällä, ei seurakunnalla.

Lisätietoja:

Töölön seurakunnan puhelinpalvelu