Rippikoulut vuonna 2023

Ilmoittautuminen Töölön seurakunnan vuoden 2023 rippikouluryhmiin on päättynyt 31.10.2022.

Tiedot rippikouluryhmistä lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse marraskuun 2022 loppuun mennessä. Jos et ehtinyt ilmoittautua rippikouluryhmiin, ota yhteyttä rippikoulupappi Tinja Lammilaan, puh. 050 577 3863, tinja-mari.lammila@evl.fi.

Jälkikäteen ilmoittautuneille voimme tarjota paikkoja ainoastaan niistä ryhmistä, jotka eivät ylitä enimmäisosallistujamäärää tai joihin tulee peruutuspaikkoja. Tällä hetkellä tilaa on seuraavissa ryhmissä: Talvi-Korpirauha ja Cityrippikoulu. 

Yhteydenoton ja ryhmästä sopimisen jälkeen rippikouluun jälkikäteen ilmoittautuneet tekevät virallisen ilmoittautumisen Helsingin seurakuntien sähköisen asiointipalvelunLinkki avautuu uudessa välilehdessä kautta. 

Huoltajan on rekisteröidyttävä asiakasportaaliin pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tämän jälkeen portaaliin kirjaudutaan omalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Käyttäjätunnukseksi kannattaa valita sähköpostiosoite. Portaalissa voi päivittää itse omia yhteystietojaan, jotka päivittyvät samalla asiakasrekisteriimme.

Rippikoulu kestää kokonaisuudessaan noin puoli vuotta, mikä sisältää kevätkaudelle sijoittuvan aloitusjakson, intensiivijakson ja konfirmaation. Töölön seurakunta järjestää vuonna 2023 kahdeksan rippikoulua, joista seitsemän on leiririppikouluja ja yksi kaupungissa toteutuva cityrippikoulu.

Nuori voi käydä rippikoulun, vaikka hän ei kuuluisikaan kirkkoon, mutta konfirmaatio edellyttää kirkon jäsenyyttä. Mahdollinen kaste ja kirkkoon liittyminen onnistuvat rippikoulun yhteydessä. Rippikoulu ja konfirmaatio tarjoavat mahdollisuuden kirkolliseen vihkimiseen, kummiuteen ja ehtoollisella käymiseen itsenäisesti. Nykymuotoisen rippikoulun sisältöihin ja tavoitteisiin voi tutustua valtakunnallisesta  Suuri ihme -rippikoulusuunnitelmasta (pdf)Linkki avautuu uudessa välilehdessä.

Usein kysytyt kysymykset

Entä jos haluan käydä rippikouluni vasta vuonna 2024?

Lähetä asiasta sähköpostia osoitteeseen tinja-mari.lammila@evl.fi, jotta osaamme lähettää sinulle uuden rippikouluesitteen myös tulevana syksynä.

Entä jos tarvitsen erityistä tukea rippikouluun?

Jos pohdit mahdollisuuksia osallistua tavalliseen rippikouluun, ota rohkeasti yhteyttä rippikoulupastori Tinja-Mari Lammilaan ennen ilmoittautumista. Sopivan rippikoulun etsintään voivat vaikuttaa esimerkiksi allergiat, sairaudet, oppimisvaikeudet, liikuntaesteisyys, mielenterveyteen liittyvät asiat tai vaikkapa koulunkäynti erityisluokassa tai pienryhmässä. Tavoitteena on löytää jokaiselle sopiva ja mieluisa rippikouluryhmä. Tarvittaessa rippikoulun voi käydä myös yksityisesti.

Vuonna 2023 järjestetään myös kehitysvammaisten oma rippikoulu. Tänne ilmoittautumisesta saat lisätietoa diakoni Marja Leena Kalliolta. Puh. 050 3800 947 / s-posti: marjaleena.kallio@evl.fi.

Entä jos käyn rippikouluni muualla kuin kotiseurakunnassani?

Jos aiot käydä esimerkiksi urheilurippikoulun tai jonkin kristillisen järjestön järjestämän riparin, tulee sinun suorittaa talvikauden aikana aloitusjaksokotiseurakunnassasi. Tämän vuoksi sinun täytyy ilmoittautua kahteen eri paikkaan eli suoraan oman riparisi  järjestäjälle ja myös Töölön seurakunnan rippikoulupappi Tinja Lammilalle. Ilmoitathan asiasta 31.10.2022 mennessä joko puhelimitse (p. 050 577 3863) tai sähköpostitse (tinja-mari.lammila@evl.fi). 

Ilmoittautumisen jälkeen saat marras-joulukuussa rippikoulukirjeen, josta löydät lisätietoa aloitusjakson suorittamisesta. Kotiseurakunnan aloitusjakson lisäksi omaan rippikouluusi saattaa kuulua itsenäisiä tehtäviä, viikonloppuleiri tai muuta ohjelmaa. Näistä saat tiedonoman rippikoulusi järjestäjältä.

Rippikoulumaksu?

Leirimaksu lähetetään ennen leirin / päivärippikoulujakson alkua Helsingin seurakuntayhtymän asiointipalvelun kautta. Saat sähköpostitse tai tekstiviestitse ilmoituksen maksun saapumisesta.

Töölön seurakunnan rippikoulujen hinnat: cityrippikoulu 80€ ja leiri 140 €. Hinta sisältää kaikki ruokailut, materiaalit, ohjelman ja opetuksen sekä leirien osalta myös majoituksen ja bussikuljetukset.

 

Rippikouluryhmät 2023

Talvi-Korpirauha

Talvilomaripari on hyvä vaihtoehto jos haluat olla ensimmäisten riparin käyneiden joukossa ja toivot konfirmaation sijoittuvan jo keväälle! Joskus talviloman ripariryhmät ovat olleet hieman kesän ryhmiä väljempiä, joten talvilomalla on myös paremmat mahdollisuudet päästä kavereiden kanssa samaan ryhmään. Talvilomarippikoulujen aloitusjaksoon kuuluu normaalit rippikoulutapaamiset, mutta nämä sijoittuvat kalenteriin hieman tiiviimmin kuin kesän ryhmillä. Kokonaisuus on kuitenkin kaikilla sama.

Korpirauhan leirikeskus sijaitsee Siuntion pohjoisosassa suuren metsäalueen keskellä alle tunnin bussimatkan päässä Helsingistä. Korpirauhassa on juuri remontoidut majoitus- ja opetustilat, viihtyisä rantasauna, hyvät ulkoilualueet, sekä suuren suosion saaneet pingis- ja biljardipöytä. Talvilomalle sijoittuva leirijakso järjestetään 20.-26.2.2023 ja konfirmaatio 23.4.2023 klo 10.00 Temppeliaukion kirkossa. Rippikoululeirin hinta on 140 euroa.

Cityrippikoulu

Kesäkuun cityripari on kaupungissa järjestettävä rippikoulu, jossa ryhmä kokoontuu pääasiassa Meilahden kirkon nuorten tiloissa klo 10.00 - 17.00. Lisäksi rippikoulun aikana tehdään vierailuja erilaisiin Helsingin retkikohteisiin. Cityripari on hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin, jos sinun on vaikea olla viikkoa poissa tietyistä harrastuksista tai sinulla on jokin terveydellinen asia, jota on haasteellista hoitaa leiriolosuhteissa. Intensiivijakso järjestetään 5.-14.6.2023 (välissä opetukseton vapaa viikonloppu) ja konfirmaatio lauantaina 17.6.2023 klo 10.00 Meilahden kirkossa. Cityrippikoulun hinta on 80 euroa.

Vanha-Tuusjärvi / TÄYNNÄ

Vanha-Tuusjärven kartano sijaitsee kauniissa ja tunnelmallisessa järvimaisemassa Heinolassa reilun tunnin bussimatkan päässä Helsingistä. Leirijakso järjestetään 5.-12.6.2023 ja konfirmaatio sunnuntaina 18.6.2023 klo 10.00 Temppeliaukion kirkossa. Rippikoululeirin hinta on 140 euroa.

Pilistvere / TÄYNNÄ

Pilistveren leirikeskus Virossa Viljandin maakunnassa on vanha pappila, joka on kunnostettu leirikäyttöön. Kauniilta paikalta löytyy myös paikallisten nuorten pitämä kesäkahvila ja upea kirkko. Matkustamme Viroon laivalla ja bussilla. Mukaan tarvitset passin tai kuvallisen henkilökortin. Leirijakso järjestetään 12.-19.6.2023 ja konfirmaatio sunnuntaina 2.7.2023 klo 12.00 Meilahden kirkossa. Rippikoululeirin hinta on 140 euroa.

Kesä-Korpirauha 

Korpirauhan leirikeskus sijaitsee Siuntion pohjoisosassa suuren metsäalueen keskellä alle tunnin bussimatkan päässä Helsingistä. Korpirauhassa on juuri remontoidut majoitus- ja opetustilat, viihtyisä rantasauna, hyvät ulkoilualueet, sekä suuren suosion saaneet pingis- ja biljardipöytä. Talvi-Korpirauhan lisäksi Töölön seurakunnalla on Korpirauhassa myös yksi kesäripari, jonka leirijakso järjestetään 26.6.-3.7.2023 ja konfirmaatio sunnuntaina 9.7.2023 Temppeliaukion kirkossa Rippikoululeirin hinta on 140 euroa.

Metsäkartano / TÄYNNÄ

Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Metsäkartano sijaitsee Pohjois-Savossa Rautavaarassa. Kuvia ja tarkempia tietoja löytyy osoitteesta metsakartano.fi. Leirijakso järjestetään 10.-17.7.2023 ja konfirmaatio sunnuntaina 23.7.2023 klo 12.00 Meilahden kirkossa. Rippikoululeirin hinta on 140€.

Lohiranta / TÄYNNÄ

Lohirannan leirikeskus sijaitsee Lohjalla Lohjanharjun kupeessa Lehmijärven rannalla noin 50 kilometrin päässä Helsingistä. Majoitustilojen lisäksi Lohirannan leirikeskuksesta löytyy useita kokoontumispaikkoja, kaksi saunaosastoa, järvinäköalalla varustettu kappeli, sekä takkatila. Leiirjakso järjestetään 17.-24.7.2023 ja konfirmaatio sunnuntaina 30.7.2023 Temppeliaukion kirkossa. Rippikoululeirin hinta on 140€.

Porkkala / TÄYNNÄ

Porkkalan leirikeskus sijaitsee Kirkkonummella noin 35 kilometrin päässä Helsingistä. Tässä merenrantakohteessa on päärakennuksen lisäksi erilliset majoitusrakennukset, sekä kaunis merellinen piha-alue. Leirijakso järjestetään 31.7.-7.8.2023 ja konfirmaatio sunnuntaina 13.8.2023 klo 12.00 Meilahden kirkossa. Rippikoululeirin hinta on 140€.

 

Lisätietoja

Tinja-Mari Lammila
rippikoulupappi, seurakuntapastori
puh. 050 577 3863
tinja-mari.lammila@evl.fi

Huppariasuinen nuori lyö käsillään rumpua.
Musisointia rippileirillä. Kuva Elina Manninen