Temppeliaukion kirkon urkupillit ja sisäkattoa. Kuvaaja: Juha Martinmaa.

Musiikkikerhot ja -ryhmät Töölön seurakunnassa

Töölön seurakunta tarjoaa vilkasta musiikkielämää. Töölön seurakunnassa toimii oma kamarikuoro ja -orkesteri sekä gospelkuoro Gospel Helsinki. 

Töölön seurakunta järjestää myös lukuisia konsertteja, joissa esiintyvät seurakuntamme kirkkomuusikot, kuorot ja monet muut musiikin ammattilaiset, harrastajat sekä seurakuntalaiset.

Lisäksi erityisesti Temppeliaukion kirkossa järjestetään vuosittain satoja ulkopuolisia konsertteja.

Kuva: Juha Martinmaa, Temppeliaukion kirkon urut

Töölön seurakunnan kuorot

Töölön kamarikuoro ja Töölön kirkon kamariorkesteri

Töölön seurakunnassa toimii Töölön kamarikuoro ja Töölön kirkon kamariorkesteri. Kamarikuoro harjoittelee keskiviikkoisin kello 18.30 Töölön kirkolla.

Sovi koelaulusta ja -soitosta kamarikuoron ja -orkesterin johtaja Tuomas Karjalaisen kanssa.

Lisätietoja:

Tuomas Karjalainen, kanttori
puh. (09) 2340 6342
tuomas.karjalainen@evl.fi

Töölön seurakunnan Gospel Helsinki -kuoro

Gospel Helsinki on Töölön seurakunnan oma, nuorten aikuisten ja aikuisten muodostama, iloinen ja avarakatseinen kuoro, joka harjoittelee Meilahden kirkossa keskiviikkoisin kello 18–20. Lisähaastetta kuorolaisille tarjoaa Gospel Helsinki Ensemble -lauluyhtye kello 20–21. Kuoroa ja lauluyhtyettä johtaa gospelkanttori Nina Pakkanen. Kirkkomusiikkiliitto valitsi Gospel Helsingin Vuoden musiikkiryhmäksi 2019.

Kuoroon pääsy edellyttää koelauluun ja workshopiin osallistumista. Lue lisää kuorosta ja tulevista koelauluista Gospel Helsingin kotisivuilta.

Lisätietoja:

Nina Pakkanen, gospelkanttori
puh. (09) 2340 4730
nina.pakkanen@evl.fi

Gospelia kaikille Mass Choir

Gospelia kaikille Mass Choir on matalan kynnyksen gospelkuoro, joka kokoaa yhteen gospellaulusta kiinnostuneita ympäri pääkaupunkiseudun. Satapäiseen massakuoroon ei ole pääsykoetta eikä massakuoro velvoita sitoutumaan. Gospelia kaikille Mass Choir on osa Töölön ja Lauttasaaren seurakuntien sekä Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan yhteistä Gospelia kaikille -hanketta. Kuoroa johtaa gospelkanttori Nina Pakkanen.

Gospelia kaikille Mass Choirin harjoituksissa on mukana myös äänenkäytön ja liikkumisen asiantuntijoita, Gospel Helsinki -kuorolaisia sekä Gospel Helsinki Band. Kausi huipentuu yhteiskonserttiin Gospel Helsinki -kuoron ja vierailevan sooloartistin kanssa.

Puhutteleeko gospel sydäntäsi? Saako rytmimusiikki lanteesi keikkumaan? Tule mukaan opettelemaan gospelin laulamista, rytmiä ja liikettä! Opettelemme kauden aikana joulukonserttia varten 3–4 moniäänistä gospellaulua ja maistelemme Complete Vocal -tekniikkaa, gospelsoundia sekä rytmikkääseen gospellaulamiseen kuuluvaa liikkumista. Emme kysele osaamistasi tai kuorolaulukokemustasi, sillä kuoro on avoin kaikille.

Osallistumismaksu on 40 euroa/kausi, tulit mukaan heti ensimmäisellä kerralla tai vasta myöhemmin. Ilmoittautuminen kuoroon on auki vuosittain tammikuussa ja syyskuussa.

Olet tervetullut juuri Sinun osaamisellasi!

Lue lisää Gospelia kaikille Mass Choirista

Ilmoittautuminen ja lisätietoja:

gospeliakaikille@gmail.com

YouTube-video
kanttori
(09) 2340 6343
Mechelininkatu 32 a B
00260 Helsinki
kanttori
(09) 2340 6342
Mechelininkatu 32 a B
00260 Helsinki

Töölön seurakunnan kamarikuoro ja -orkesteri

kanttori
(09) 2340 2532
Kolmas linja 22
00530 Helsinki

Virkavapaa 31.12.2021 asti. Virkavapaan aikana Gospelia kaikille -hankkeen ja Gospel Helsinki -kuoron johtaja.

johtava kanttori
(09) 2340 6340
Lutherinkatu 3
00100 Helsinki
kanttori
(09) 2340 4731
Jalavatie 6 B
00270 Helsinki