Ovet auki 

Töissä minulla on ilo olla mukana vauvakerhoissa. En väsy ihastelemasta vauvojen tarmokasta puuhailua ja sitä kuinka nopeasti vauvat oppivat uusia taitoja. Yksivuotias taapero hymyilee niin, että hymy leviää koko kasvoille ja koko vartalo on mukana kikatuksessa. Vauhtikin on yksivuotiailla usein niin kova, ettei vanhemmat tahdo pysyä perässä. Näiltä pieniltä me vähän vanhemmat voimme oppia hetkessä elämistä ja rohkeutta tarttua uusiin haasteisiin. 

Ajan kulumisen huomaa parhaiten, kun seuraa pienten ihmisten kasvua. Myös Mall of Triplan Fokuksessa aika on kulunut niin, että kohta vietämme 1-vuotissynttäreitä. Kauppakeskus ja seurakunnan tila siellä avautuivat nimittäin viime syksynä 16.10.2019. Fokus herätti heti paljon kiinnostusta ja kävijöitä oli paljon koko syksyn ajan. Jo neljän ensimmäisen aukiolopäivän aikana Fokuksessa vieraili yli 5000 henkeä. Saimme paljon kiitosta siitä, että olemme kirkkona siellä, missä ihmiset ovat. 

Fokuksen monipuolinen toiminta kaikenikäisille on kerännyt hyvin osallistujia. Tarjolla on kerhoja eri-ikäisille lapsille ja vanhemmille, luentoja ja kirjallisuusiltoja, arki-illan ehtoollista, yhteistä ruokailua ja joogaa, vain jotain mainitakseni. Fokus on myös Pasilan kehittyvän ja kasvavan alueen ihmisten kirkko. Ja salissa urbaanissa kaupunkimiljöössä on pidetty jo monta kastetilaisuutta. Moni myös pistäytyy kahvilan puolelle juomaan kupin kahvia, juttelemaan tai lukemaan päivän lehtiä. 

Kirkon uusi strategia on nimeltään Ovet auki. Kirkon ovet halutaan pitää auki sekä konkreettisesti että vertauskuvallisesti. Kirkon on tarkoitus etsiytyä entistä vahvemmin ihmisten keskuuteen. Tätä me juuri teemme Fokuksessa, olemme ihmisten keskellä. Asenne elämään meillä on samanlainen kuin yksivuotiaalla. Yksivuotias Fokus on siis vikkelä ja eteenpäin pyrkivä. Haluamme toivottaa kaikki tervetulleiksi leveällä hymyllä.

Teksti: Virva Krans

Kirjoittaja on lapsi- ja perhetyön pappi. Kolumni on julkaistu alun perin Töölöläinen-lehden numerossa 13/2020.

Fokuksen yksivuotissyntymäpäiviä vietetään perjantaina 16.10. kello 11–16 Töölön seurakunnan monitoimitila Fokuksessa kauppakeskus Mall of Triplassa (5. krs).