Kuva: Helsingin seurakuntayhtymän kuvapankki / Elina Manninen (Keksi Agency)

Diakonian viikkotoiminta

Seurakuntamme diakonia järjestää yhteisöllistä viikkotoimintaa, jossa on mahdollisuus tavata muita seurakuntalaisia. Diakonian ryhmätoimintaan ja tapahtumiin voit tutustua tämän sivun oikeasta laidasta ja seurakuntamme jäsentalouksiin kausittain postitettavasta paperisesta toimintaesitteestä, joka on saatavilla myös seurakuntamme toimipisteillä.

Ajankohtaista

Aikuisten talvileiri

Lähde virkistymään aikuisten talvileirille 24.-27.1.2022 Siikaniemen kurssikeskukseen Hollolaan. Leirin teemana on Jokainen on oman elämänsä sankari. Leirillä pohditaan omaa elämää ja etsitään merkityksiä sekä voimavaroja jokaiseen päivään muistelun avulla.

Leirin hinta on 140 euroa ja se sisältää täysihoidon kahden hengen huoneessa. Täysihoitoon kuuluu ruokailut, petivaatteet, ohjelma sekä kuljetukset. Leiriä ohjaavat diakonit Heidi Tervahauta ja Maija Åker Töölön seurakunnasta sekä diakoni Sanna Laiho Haagan seurakunnasta. 

Tiedustelut ja ilmoittautumiset Haaga, diakoni Sanna Laiho p. 09 2340 3228 ja Töölö diakoni Maija Åker p. 09 2340 6370. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 7.1.2022. Tämän jälkeen osallistumisen peruuttaminen vain lääkärintodistuksella. Leirin toteutumiseen voi tulla muutoksia koronavirustilanteen takia.

Ruokailut ja kahvilat

Seurakuntamme diakonia ja vapaaehtoistoiminta järjestävät yhteistyössä viikoittaisia edullisia lounaita. Aikuiset ruokailevat kahden euron hintaan ja alle 12-vuotiaat lapset yhden euron hintaan. Lounaan voi maksaa ainoastaan käteisellä ja pyydämme varaamaan tasarahan ruoan maksua varten.

Hyödynnämme ruokahävikkiä, mikä vaikuttaa myönteisesti ilmastonmuutoksen hidastamiseen. Ruokailuissamme yhteisöllisyys on keskiössä, mikä lisää ihmisten hyvinvointia. Emäntämme valmistavat ruokamme kauppojen ja elintarvikevalmistajien hävikkiä hyödyntäen. Yhteistyökumppaninamme on Stadin safka, joka koordinoi Helsingissä ruokahävikin hyödyntämistä. Meillä ei ole ruokalistaa, mutta meillä on aina maistuvaa ruokaa.

Myymme viiden kerran ateriakortteja 10 euron hintaan. Ateriakortti käy maksuvälineenä Töölön kirkon, Meilahden kirkon ja Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastin ruokailuissa.

Töölön kirkossa järjestettävällä lounaalla on saatavilla myös hävikkileipää kotiin viemisiksi. Lue lisää Helsingin seurakuntien ruokajaosta ja ruokailuista Helsingin seurakuntayhtymän verkkosivuilta.

Waste & Feast Café Töölö ja  Waste & Feast Ruskeasuon Rasti

Töölön seurakunta on mukana Helsingin seurakuntayhtymän Waste & Feast -kahvilaketjussa, joka on edullisiin hintoihin, ekologisiin arvoihin ja ruokahävikin vähentämiseen sitoutunut kahvilaketju. Töölön kirkolla järjestetään viikoittain Waste & Feast Café Töölö -kahvila, jota ylläpitävät seurakuntamme vapaaehtoiset. Lue lisää Waste & Feast -kahviloista ketjun omilta verkkosivuilta.

Ryhmätoiminta

Seurakuntamme diakonia järjestää monenlaisia retkiä, leirejä ja ryhmiä kuten Torstaikerhon, Hopeapiirin ja Jumpparyhmän. Ryhmissä on mahdollisuus muun muassa keskusteluun, hartauteen ja kahvitteluun. Ryhmiä ohjaavat seurakunnan työntekijät ja vapaaehtoiset.

Tervetuloa mukaan yksin tai yhdessä!