Kuva: Töölön seurakunnan kuvapankki / Juha Martinmaa

Musiikkileikkikoulut Töölön seurakunnassa

Seurakunnan musiikkileikkikoulu, eli muskari, on varhaisiän musiikkikasvatusta lapsille sylivauvoista kouluikäisiin. Musiikkikasvatus on tavoitteellista toimintaa, jossa kehitetään laulun, leikin, liikunnan ja soiton avulla lapsen sosiaalista, motorista, hengellistä ja musiikillista kasvua. Järjestämme myös viulu- ja pianomuskariryhmiä.

Ilmoittaudu musiikkileikkikouluryhmien kevätkaudelle 2021 Helsingin seurakuntien sähköisessä asiointipalvelussa. Kevätkauden paikat täytetään ensisijaisesti syyskauden muskarilaisista.

Uudet muskarilaiset voivat tiedustella vapaita paikkoja kevätkaudelle 2021 suoraan musiikkileikkikouluryhmien opettajilta.

Musiikkileikkikoulujen lukuvuodelle ilmoittaudutaan toukokuisin Helsingin seurakuntien sähköisessä asiointipalvelussa lukuun ottamatta avointa perhemuskaria. Kevätkauden paikat täytetään ensisijaisesti kuluneen syyskauden muskarilaisista. Lukuvuoden aikana vapaita paikkoja voi tiedustella musiikkileikkikouluryhmien opettajilta.

Musiikkileikkikouluryhmiä ohjaavat seurakuntamme varhaisiän musiikinopettaja Jenni Paaso ja viulumuskareita Ada Alakärppä-Tiitto. Lukukausimaksu on 65 euroa/lapsi ja 55 euroa/sisarus. Musiikkileikkikoulun kausi päättyy joulu- ja kevätjuhlaan.

Syyskaudella 2020 musiikkileikkikouluryhmät kokoontuvat 17.8.–13.12. ja kevätkaudella 2021 11.1.–16.5. Syyskaudella ryhmät ovat tauolla syyslomaviikolla 42 ja kevätkaudella talvilomaviikolla 8.  Lue tarkemmat tiedot tiloista verkkosivujemme Kirkot ja tilat -osiosta.

Vauvamuskari

Vauvamuskari on suunnattu 3–14 kuukauden ikäisille vauvoille ja heidän vanhemmilleen. Vauvamuskarissa lauletaan, leikitään, lorutellaan, tanssitaan ja kuunnellaan. Vanhemman ja vauvan välistä vuorovaikutusta tuetaan musiikin avulla. Pieni vauva kokee musiikin ensin oman vanhemman kautta. Kehityksen edetessä hän oppii itse helistämään marakassia, taputtamaan, vilkuttamaan ja marssimaan käsi kädessä. Lapsi osallistuu vauvamuskariin yhdessä aikuisen kanssa.

• Keskiviikkoisin klo 14.45–15.15, Temppeliaukion kirkon takkahuone (3–12 kk)
  • torstaisin klo 9.30–10, Ruskeasuon seurakuntakeskus Rasti (8–14 kk)
  • torstaisin klo 16–16.30, Töölön kirkko (8–14 kk).

Avoin perhemuskari

Avoin perhemuskari on suunnattu kaikenikäisille lapsille ja se kokoontuu Fokuksen avoimen perhekerhon yhteydessä maanantaisin klo 9.30–10 ja klo 10–10.30 seurakuntamme monitoimitila Fokuksessa kauppakeskus Mall of Triplassa (5. krs). Lapsi osallistuu avoimeen perhemuskariin yhdessä aikuisen kanssa. Ei ennakkoilmoittautumista. Lue tarkemmat tiedot verkkosivujemme Tapahtumat-osiosta.

Perhemuskari

Perhemuskariryhmiä on useille eri ikäryhmille aina yksivuotiasta neljävuotiaisiin. Perhemuskareissa seikkaillaan musiikin maailmassa oman aikuisen kanssa. Musiikki koetaan kokonaisvaltaisesti laulaen, soittaen, liikkuen ja kuunnellen. Musiikin riemuun johdattaa esimerkiksi eläin tai ajankohtainen teema. Lapsi osallistuu perhemuskariin yhdessä aikuisen kanssa.

1–2-vuotiaat

• keskiviikkoisin klo 15.30–16, Temppeliaukion kirkon takkahuone
  • torstaisin klo 10.15–10.45, Ruskeasuon seurakuntakeskus Rasti

1–3-vuotiaat

• torstaisin klo 16.45–17.15, Töölön kirkko

2–3-vuotiaat

• keskiviikkoisin klo 16.15–16.45, Temppeliaukion kirkon takkahuone

2–4-vuotiaat

• tiistaisin klo 16.45–17.15, Ruskeasuon seurakuntakeskus Rasti.

Lasten muskari

Lasten muskarit on tarkoitettu 3–6-vuotiaille lapsille ja vanhemmat odottavat muskaritilan ulkopuolella. Leikkiryhmissä musiikin käsitteitä koetaan laulaen, soittaen, liikkuen ja kuunnellen. Lapsi oppii musiikillisia teemoja leikin ja mielikuvituksen avulla. Turvallisessa ympäristössä tuetaan lapsen luovuutta ja ilmaisua. Isompien lasten ryhmissä jaetaan oppimisen tukena nuotteja ja pieniä tehtäviä, joten lapsella on hyvä olla mukana oma kansio.

3–4-vuotiaat

• keskiviikkoisin klo 16.50–17.20, Temppeliaukion kirkon takkahuone

4–5-vuotiaat

• keskiviikkoisin klo 17.25–18.05, Temppeliaukion kirkon takkahuone

4–6-vuotiaat

• tiistaisin klo 17.20–18.05, Ruskeasuon seurakuntakeskus Rasti
  • torstaisin klo 17.20–18.05, Töölön kirkko

5–6-vuotiaat

• keskiviikkoisin klo 18.10–18.55, Temppeliaukion kirkon takkahuone.

Viulumuskari

Viulumuskarissa soitetaan pienissä ryhmissä yhdessä toisten lasten kanssa. Leikkisillä tunneilla kappaleita soitetaan aluksi korvakuulolta. Erilaiset laulut, lorut ja leikit tekevät soittamisesta ja oppimisesta hauskaa. Opettaja auttaa viulun hankinnassa. Lapsi osallistuu perhemuskariin yhdessä aikuisen kanssa. Viulumuskari kokoontuu sunnuntaisin klo 11–12 Töölön kirkolla.

Pianomuskari

6–8-vuotiaille suunnatuissa pianomuskariryhmissä tutustutaan pianon koskettimiin ja äänimaailmaan sekä opetellaan nuotteja ja rytmejä. Soittamista harjoitellaan korvakuulolta ja nuoteista. Oppimisen tukena tehdään pieniä tehtäviä ja harjoitellaan musiikin alkeisteoriaa. Opetus etenee lapsen oman kehityksen mukaan.

• Tiistaisin klo 18.10–18.55, Ruskeasuon seurakuntakeskus Rasti
  • torstaisin klo 18.10–18.55, Töölön kirkko.

Lisätietoja:

Jenni Paaso, varhaisiän musiikinopettaja