Kuva: Helsingin seurakuntayhtymän kuvapankki / Elina Manninen (Keksi)

Kotikäynnit ikäihmisten luona

Koronavirustilanteen vuoksi diakoniatyöntekijämme eivät tee valitettavasti tällä hetkellä kotikäyntejä. Hoidamme kohtaamiset toistaiseksi puhelimitse, puh. (09) 2340 6318.

Seurakuntamme diakoniatyöntekijä voi vierailla sinun tai läheisesi kotona, mikäli kaipaat keskustelukumppania tai sielunhoitoa. Kotikäynneillä on mahdollisuus kiireettömään kohtaamiseen, keskusteluun ja hengelliseen tukeen. Diakoniatyöntekijän kanssa voi vaihtaa kuulumisia ja keskustella luottamuksellisesti. Kotikäynneillä saa tarvittaessa myös palveluohjausta erilaisten palveluiden piiriin. Keskustelut ovat mahdollisia myös puhelimitse.

Kotikäynti muotoutuu toiveiden perusteella. Kotikäynnillä on mahdollista viettää rukoushetkeä, hartautta ja kotiehtoollista, jota voi pyytää seurakuntamme diakoniapapilta tai diakoniatyöntekijöiltä.

Lähimmäispalvelustamme voi myös toivoa seurakunnan kouluttamaa vapaaehtoista lähimmäiseksi. Lähimmäisen kanssa voi esimerkiksi ulkoilla, lukea tai keskustella. Tiedustele itsellesi tai omaisellesi lähimmäistä seurakuntamme diakoniatyöntekijältä.

Ota rohkeasti yhteyttä diakoniatyöntekijöihimme!

Etkö pääse kirkkoon? Kirkko tulee luoksesi

Haluamme tarjota yhteyden seurakuntaan myös niille alueemme ikäihmisille, jotka eivät pysty poistumaan kotoaan eivätkä pysty osallistumaan seurakunnan järjestämiin tilaisuuksiin.

Seurakunnassamme vuonna 2020 alkaneen diakonisen vanhustyön projektin tarkoituksena on tavoittaa seurakunnan alueella asuvia ikäihmisiä, jotka eivät pysty poistumaan kotoaan. Projektissa työskentelee diakoniatyöntekijä Eija Keinänen.

Ota yhteyttä!

Lisätietoja: