Papisto

Seurakuntamme papit kulkevat rinnallasi arjessa, juhlassa, iloissa ja suruissa. Tarkista päivystävän pappimme puhelinnumero ja päivystysajat Info ja asiointi -sivultamme. Vaihtoehtoisesti voit soittaa valitsemallesi papille alla olevista yhteystiedoista. Ole rohkeasti yhteydessä!


Otto Alanen

hallintokappalainen
(09) 2340 6351
Lutherinkatu 3
00100 Helsinki

Temppeliaukion kirkko
Hallintopastori, seurakuntaneuvoston sihteeri

Olen 45-vuotias pappi. Temppeliaukion kirkossa olen palvellut vuodesta 2008. Työssäni olen vuosien varrella ollut mukana monella työalalla kasvatustyöstä julistustyön johtoon. Nykyisin toimin seurakunnan hallintopastorina. Keskeisintä työssäni on aina ollut seurakuntaelämän ydin: Jumalanpalveluselämä ja toimitukset. Erityisesti niiden kautta kohtaamme seurakunnan koko kirjon vauvasta vaariin. Minut voi työssäni parhaiten tavoittaa juuri Temppeliaukion kirkosta tai myös seurakuntamme muiden kirkkojen palveluksista.

Harrastuksiini kuuluvat klassinen laulu, käsityöt, luonto ja liikunta eri muodoissaan. Perheeseeni kuuluu puolison lisäksi kolme poikaa. Vapaa-ajalla minut saattaa bongata kalastamasta poikieni kanssa Helsingin rannoilla tai tarkkailemasta lintuja jollain Helsingin ja Espoon parhailla lintupaikoilla.


Hannu Hietalahti

seurakuntapastori
(09) 2340 6354
Jalavatie 6b
00270 Helsinki

Meilahden kirkon alue
Yhteiskunnallinen toiminta ja ulkoinen aluetoiminta
Yhteiskunnallisen toiminnan ja projektien vs. tiimivastaava

Birgitta Hämäläinen

Seurakuntapastori
(09) 2340 6357
Topeliuksenkatu 4
00260 Helsinki

Olen Birgitta Hämäläinen ja aloitin kesäkuussa seurakuntapastorin viransijaisuudessa. Papin perustyön lisäksi suunnittelen ja edistän nuorten aikuisten parissa tehtävää työtä. Erityisesti messuyhteisöt ja yhteisöllisyyden edistäminen ovat sydäntäni lähellä. Olen työskennellyt pitkään hallinnollisissa tehtävissä, mutta pappiskutsumus sekä halu toimia lähellä ihmisiä ja heidän arkeaan vetivät minut töihin seurakuntaan.


Santeri Kaleva

seurakuntapastori
(09) 23406358
Mechelininkatu 32 a B
00260 Helsinki

Temppeliaukion kirkon alue, diakoniapappi

Piia Klemi

turisti- ja kauppakeskuspappi / Tourist and Shopping Mall Priest
Lutherinkatu 3
00100 Helsinki

Fokus, Mall of Tripla Pasila & Temppeliaukion kirkko.
Virkavapaalla 30.6.2025 asti.

Virva Krans

seurakuntapastori
(09) 2340 4725
Jalavatie 6b
00270 Helsinki

Kasvatuksen tiimin lähiesihenkilö, Töölön kirkon messu- ja musiikkiryhmän vetäjä.

Vedän kasvatuksen tiimiä, johon kuuluu lapsi- ja perhetyö; sekä nuoriso- ja rippikoulutyö. Lapsi- ja perhetyö on lähellä sydäntäni ja olen tehnyt sitä jo useamman vuoden ajan. On tärkeää, että voimme seurakuntana olla osana lapsiperheiden elämää. Toimituksissa ja messuissa palvelen eri puolilla Töölön seurakuntaa. Erityisesti kastetoimitukset, joissa kohdataan uuden elämän ihme, puhuttelevat minua. Vastaan messu- ja musiikkielämästä Töölön kirkolla. Teen myös yhteistyötä alueen koulujen ja päiväkotien kanssa. Vapaa-ajalla minut voi löytää esimerkiksi Keskuspuistosta tai Stadikalta, myös lukeminen on minulle mieleistä. Hymyillään, kun tavataan! 

Emilia Kuusisto

seurakuntapastori
(09) 2340 4727
Topeliuksenkatu 4
00260 Helsinki

Töölön kirkon alue. Lapsi- ja perhetyön pappi.

Olen 34-vuotias lapsi- ja perhetyön pappi. Vastaan Töölön kirkon messu- ja musiikkielämästä, mutta työskentelen laajasti koko seurakuntamme alueella. Messujen ja toimitusten lisäksi voit bongata minut esimerkiksi perhe- ja puuhamessuissa, koulujen ja päiväkotien kirkoissa, Meilahden esikoisvauvakerhossa tai vaikka perheleirillä. 
Luonteeltani olen iloinen ja sosiaalinen. Tasa-arvo, ihmisoikeudet ja lasten oikeudet ovat minulle tärkeitä arvoja. Palvelenkin kaikkia pareja ja kaikenlaisia perheitä tasa-arvoisesti. Pappisvihkimykseni sain tammikuussa 2018, sitä ennen toimin toisessa ammatissani opettajana. Vapaa-aikani vietän 4-vuotiaan lapseni kanssa, lenkillä tai musiikin parissa.
Tule rohkeasti juttelemaan!


Tinja-Mari Lammila

seurakuntapastori
(09) 2340 4722
Jalavatie 6b
00270 Helsinki

Meilahden kirkon alue, rippikoulutyön pappi.

Markus Lehtimäki

seurakuntapastori
(09) 2340 6355
Jalavatie 6b
00270 Helsinki

Fokuksen toiminnanjohtaja
Temppeliaukion kirkon messu- ja musiikkiryhmän vetäjä


Heidi Meriläinen

seurakuntapastori
(09) 2340 6356
Jalavatie 6b
00270 Helsinki

”Valo loistaa pimeydessä, pimeys ei ole saanut sitä valtaansa.” (Joh. 1:5).
Minulle usko on valoa, turvaa ja luottamusta. Sellaista uskoa haluan myös pappina olla välittämässä.
Olen 34-vuotias kohtaaja ja kuuntelija. Teen erilaisia toimituksia ja olen mukana jumalanpalveluselämässä ja nuorisotyössä. Työhistoriani alkaa rakennustyömailta ja kulkee kaupan palvelutiskin kautta kirkkoon. Käytännönläheinen ote näkyy edelleenkin työssäni vahvasti. Minulle tärkeää on kohdata kaikenlaiset ihmiset tasavertaisesti ja mahdollisimman saavutettavasti, tässä pyrin myös koko ajan kehittämään itseäni.
On etuoikeus saada kulkea erilaisten, eri ikäisten ihmisten arjessa, juhlassa ja elämän taitekohdissa mukana. Etenkin surussa myötäeläminen ja surevien tukeminen on sydäntäni lähellä oleva kunniatehtävä. On onni päästä olemaan mukana myös ilon, kasvun ja rakkauden juhlissa.
Kohtaamiset ja toimitukset onnistuvat luontevimmin suomeksi. Englannin ymmärtämisen taitoni on hyvä ja puhun yksinkertaista englantia tarvittaessa. Valmiita tekstejä luen tarvittaessa ruotsiksi.
Vapaa-ajalla vietän aikaani joko kotona kotimaisten sarjojen parissa tai keikoilla hyvän musiikin ja ystävien kanssa.
Nähdään kirkolla, ilon ja ikävän juhlissa tai vaikka kodin siunaamisen hetkissä -missä vain tarvitset. Olen täällä ihan Sinua varten!Jukka Valkama

seurakuntapastori
(09) 23404726
Jalavatie 6b
00270 Helsinki

Töölön kirkon alue, yhteiskunnallinen toiminta ja projektit.
Virka-vapaalla 30.6.2025 asti.

Jo partiossa sain nimen Jukkeli,
nyt olen vanha ja karvainen ukkeli.
Töölön tiimissä pelaan pappia,
mut en osaa heittää webbisaitillakaan rappia.
Duuni on haudata, vihkiä ja kastaa,
tsekkaa mitä häiskä kirkon penkistä vastaa.

Olen helsinkiläinen pappi, jolla on paitsi vaimo ja poika myös soutuveneitä, kajakkeja ja surffilautoja. Urani aloitin nuorisopappina vuonna 1998 entisessä Meilahden seurakunnassa ja pappeilen edelleen samoilla hoodeilla nykyisessä Töölön seurakunnassa. Vaikka työtehtäväni ovat vaihdelleet vuosien varrella, halu palvella Jumalaa ja alueen ihmisiä sekä tavoite sanoittaa tuoreella tavalla uskon ydinsanomaa ovat pysyneet.

Kehitän mielelläni yhteisöllistä seurakuntaelämää ja arkea voimaannuttavia juttuja. Myös uudenlaiset messut kiinnostavat. Vuosien varrella olen muun muassa vihkinyt ihmisiä Saana-tunturilla, korjannut leirikeskuksen laituria, järjestänyt ensimmäisiä Metallimessuja, vetänyt raamattupiiriä ja sählykerhoa, ohjannut raamattumeditaatioita Minä Olen -messuilla ja puhunut muutamassa sadassa hartaudessa. Välivuosinani olen reissannut Intiassa ja Israelissa. Nykyään työskentelen maahanmuuttajien kielikahviloiden, pyhiinvaellusreittien ja seurakuntamme rukousmessun parissa. Sulan maan aikaan olen jakanut Seurasaaressa mehua kävelijöille seurakuntamme vapaaehtoisten kanssa ja järjestänyt seurakunnan piknikkejä. Otathan yhteyttä sähköpostitse, mikäli haluat mukaan suunnittelemaan toimintaa!   

Vapaa-ajalla minut löytää usein Helsingin edustalta kajakista. Jos näet Laajalahdella tai Seurasaaren selällä kajakissa oudon purjevirityksen, vilkuta, sillä olen mestoilla. Muita harrastuksiani ovat lukeminen, slangi, frisbeelajit, metsätyöt, retkeily, Lappi, purjehdus ja puuaskartelu.