Vaalien teemalause Uskottu, toivottu, rakastettu kirjoitettuna liukuväriselle taustalle.

Myös nuoret innostuivat ehdolle Helsingin seurakuntavaaleissa

Seurakuntien luottamushenkilötehtävät kiinnostavat vähän enemmän naisia kuin miehiä.

Helsingin seurakuntavaaleissa seurakuntaneuvostoihin ehdolle asettui 538 ehdokasta, mikä on 13 prosenttia vähemmän kuin viime vaaleissa vuonna 2018. Yhteiseen kirkkovaltuustoon ehdolle asettui 365 ehdokasta, mikä on 11 prosenttia vähemmän kuin viime vaaleissa. Luvut eivät kuitenkaan ole suoraan vertailukelpoisia vuoden 2018 seurakuntavaaleihin, sillä tänä vuonna Helsingin seurakuntavaaleissa on yksi seurakunta vähemmän Vartiokylän ja Mikaelin seurakuntien yhdistyessä 1.1.2023 Helsingin Mikaelin seurakunnaksi.

Töölön seurakunnassa seurakuntaneuvostoon on ehdolla 30 ehdokasta ja yhteiseen kirkkovaltuustoon 21 ehdokasta.

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi torstaina 15.9.

Mukana myös nuoria ehdokkaita

Helsinkiläisten seurakuntavaaliehdokkaiden keski-ikä on 51 vuotta, mutta nuoriakin ehdokkaita on lähtenyt mukavasti mukaan. Esimerkiksi Kallion seurakunnassa ehdokkaiden keski-ikä on 42 vuotta ja joukosta löytyy myös 2000-luvulla syntyneitä. Ainoastaan Munkkiniemen ja Töölön seurakuntien ehdokaslistoilta ei löydy yhtään alle 30-vuotiasta. Töölön nuorin ehdokas on 31-vuotias.

Seurakuntien luottamushenkilötehtävät kiinnostavat vähän enemmän naisia kuin miehiä: suomenkielisten seurakuntien ehdokkaista 258 on naisia ja miehiä 205.

Paljon uusia ehdokkaita

Valtaosassa seurakuntia yli puolet ehdokkaista on uusia. Esimerkiksi Pakilan 24 ehdokkaasta peräti 19 on uusia ja Roihuvuoren 30 ehdokkaasta uusia on 23. Sen sijaan Paavalin seurakunnan 24 ehdokkaasta uusia on reilusti alle puolet, vain 9.

Töölön seurakunnan ehdokkaista istuvia luottamushenkilöitä on yhteensä 10.

Seurakuntavaaleissa käydään kerralla kahdet vaalit

Helsingin 19 seurakuntaa muodostavat yhdessä Helsingin seurakuntayhtymän. Marraskuussa järjestettävissä seurakuntavaaleissa käydäänkin kerralla kahdet vaalit. Vaaleissa valitaan luottamushenkilöt seuraavaksi neljäksi vuodeksi sekä jokaisen seurakunnan omaan seurakuntaneuvostoon että seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon. Marraskuussa järjestettävissä vaaleissa Helsingin seurakunnissa äänestetään yhteensä 282 henkilöä seurakuntaneuvostoihin ja 91 yhteiseen kirkkovaltuustoon. Töölön seurakunnan ehdokkaista valitaan  seurakuntaneuvostoon 16 jäsentä ja kirkkovaltuustoon 6 jäsentä.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestysaika on 8.–12.11.2022 ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 20.11.2022

Seurakuntavaalien valitsijayhdistykset ja ehdokkaat

Töölön seurakunnan ehdokaslistat ja ehdolle asettuneet ehdokkaat hyväksyttiin maanantaina 3.10. pidetyssä vaalilautakunnan kokouksessa. Seurakuntaneuvostoon on ehdolla 30 henkilöä ja yhteiseen kirkkovaltuustoon 21 henkilöä.

I Tulkaa kaikki Töölö

Tulkaa kaikki -liikkeen valtakunnallinen seurakuntavaaliohjelma: Yhdenvertaisuudelle kyllä, avioliitto kaikille, kirkon jäsenet vaikuttajiksi, varjelemme luomakuntaa, jaamme omastamme, luottamusta ja sovintoa kirkkoon. Kristuksen kirkko on kaikille!
Asiamies Mervi Ala-Prinkkilä, mervi.ala-prinkkila@elisanet.fi, puhelin 050 527 7284
Liikkeen Facebook-sivu.

12  Zilliacus Liisa

13  Ylitalo Anna-Kaisa

II Seurakunnassa kohdataan

Olemme ehdolla seurakuntavaaleissa, koska meitä yhdistää usko Jeesukseen Kristukseen omana henkilökohtaisena Vapahtajanamme. Seurakunta on hengellinen kotimme. Kannustamme jokaista seurakuntalaista mukaan yhteiseen jumalanpalvelukseen kirkoissamme.
Asiamies Hannu Kiuru, hannupe.kiuru@gmail.com, puhelin 040 1789 724

22  Tikkamäki Jorma

Tärkeät päivämäärät

Ennakkoäänestys 8.–12.11.2022
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022
Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00.

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022

Vaalikeräyksen tunnuskuva
Keräys konfliktien ja kriisien uhrien tukemiseen. seurakuntavaalit.fi/seurakuntavaalit-2022/vaalikerays

hallintopastori
Lutherinkatu 3

Olen 42-vuotias pappi. Temppeliaukion kirkossa olen palvellut vuodesta 2008. Työssäni olen vuosien varrella ollut mukana monella työalalla kasvatustyöstä julistustyön johtoon. Nykyisin toimin seurakunnan hallintopastorina. Keskeisintä työssäni on aina ollut seurakuntaelämän ydin: Jumalanpalveluselämä ja toimitukset. Erityisesti niiden kautta kohtaamme seurakunnan koko kirjon vauvasta vaariin. Minut voi työssäni parhaiten tavoittaa juuri Temppeliaukion kirkosta tai myös seurakuntamme muiden kirkkojen palveluksista.

Harrastuksiini kuuluvat klassinen laulu, käsityöt, luonto ja liikunta eri muodoissaan. Perheeseeni kuuluu puolison lisäksi kolme poikaa. Vapaa-ajalla minut saattaa bongata kalastamasta poikieni kanssa Helsingin rannoilla tai tarkkailemasta lintuja jollain Helsingin ja Espoon parhailla lintupaikoilla.

tiedottaja
Mechelininkatu 32 a B
henkilöstösihteeri
Jalavatie 6 B

Työhöni kuuluu pääasiassa seurakunnan työntekijöiden palvelussuhteiden hallinnollisten asioiden hoitaminen ja henkilöstön tukeminen.