Uutislistaukseen

Ilmoittaudu vuoden 2022 rippikouluryhmiin lokakuun aikana!

23.9.2021 12.20

Rippikoulu on hieno mahdollisuus pohtia isoja kysymyksiä omaan elämään ja kristinuskoon liittyen. Riparilla pääset tutustumaan uusiin ihmisiin ja voit saada jopa elinikäisiä ystäviä. Suurin osa Suomen 15-vuotiaista käy rippikoulun.

 

Järjestämme vuonna 2022 yhteensä 10 rippikoulua, joista yhdeksän on leiririppikouluja ja yksi päivärippikoulu. Suuren suosion vuoksi lisäsimme yhden leiririppikoulun rippikoulutarjontaamme.

Sopukka 2 –rippikoulun leirijakso järjestetään 11.-18.7.2022 ja konfirmaatio on lauantaina 23.7. kello 10 Meilahden kirkossa.

Tämä ajankohta puuttuu kaikille 15 vuotta täyttäville Töölön seurakunnan jäsenille kotiin postitetusta rippikouluesitteestä, joten otathan tarjontaa täydentävän ryhmän huomioon omaa ilmoittautumista tehdessäsi! 

Vuoden 2022 rippikouluihin ilmoittaudutaan 31.10. mennessä Helsingin seurakuntien sähköisen asiointipalvelun kautta. Asiointipalveluun pääset tästä. Rippikoulu kestää kokonaisuudessaan noin puoli vuotta, mikä sisältää kevätkaudelle sijoittuvan aloitusjakson, intensiivijakson ja konfirmaation.

Myös Töölön seurakunnan alueen ulkopuolella asuvat nuoret voivat hakea paikkaa rippikouluryhmistämme ilmoittautumalla ryhmiimme. Mikäli ilmoittautuneita tulee enemmän kuin ryhmissä on paikkoja, etusijalla ovat Töölön seurakunnan jäsenet ja sen jälkeen muut Töölön seurakunnan alueella asuvat, sekä Töölön seurakunnan alueella koulua käyvät nuoret. 

Nuori voi käydä rippikoulun, vaikka hän ei kuuluisikaan kirkkoon, mutta konfirmaatio edellyttää kirkon jäsenyyttä. Mahdollinen kaste ja kirkkoon liittyminen onnistuvat rippikoulun yhteydessä.

Rippikoulu ja konfirmaatio tarjoavat mahdollisuuden kirkolliseen vihkimiseen, kummiuteen ja ehtoollisella käymiseen itsenäisesti. Voit tutustua nykymuotoisen rippikoulun sisältöihin ja tavoitteisiin Kirkko Suomessa -verkkosivuilla valtakunnallisesta Suuri ihme -rippikoulusuunnitelmasta. Pdf-tiedosto aukeaa tästä

Ilmoittautumisohjeet

Tutustu huolellisesti rippikoulutarjontaan huoltajasi kanssa ja valitse vähintään neljä sinulle parhaiten sopivaa ryhmävaihtoehtoa. Koko seurakunnan alueella asuu yli kaksisataa rippikouluikäistä, joten valitettavasti kaikki keskenään halukkaat eivät välttämättä mahdu ensisijaisesti toivomaansa ryhmään. Nopeus ei ratkaise, vaan ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen kaikki ilmoittautuneet ovat samalla viivalla paikkoja jaettaessa. 

Ilmoittautumista varten huoltajan on rekisteröidyttävä asiakasportaaliin pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Tämän jälkeen portaaliin kirjaudutaan omalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Käyttäjätunnukseksi kannattaa valita sähköpostiosoite. Portaalissa voi päivittää omia yhteystietojaan ja ne päivittyvät samalla asiakasrekisteriimme. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vahvaan tunnistautumiseen, ota yhteyttä rippikoulupappi Tinja-Mari Lammilaan, p. 050 577 3863.

Jos sinulla on perusteltu syy, kuten lomamatka, miksi sinun olisi tärkeää päästä tiettyyn ryhmään, kerro asiasta ilmoittautumislomakkeella. Kun lomake on lähetetty, tarkista, että olet saanut sähköpostiisi vahvistusviestin ilmoittautumisen saapumisesta perille.

Mistä saan tarkempia tietoja eri riparivaihtoehdoista ja leiripaikoista?

Sunnuntaina 3.10.2021 kello 18.00 Temppeliaukion kirkossa järjestetään rippikouluteemainen Pop-messu, jossa kuulet lisää Töölön ripareista! Artistivieraana messussa on Camilla Bäckman, joka on työskennellyt muun muassa Cirque de soleil -nykysirkusryhmän solistina maailmalla ja on mukana tämän syksyn The Voice of Finlandin juhlavuoden All Stars -tuotannossa. Messun ja ripari-infon jälkeen on mahdollisuus keskustelulle ja kysymyksille. Tervetuloa sekä rippikoululaiset että huoltajat!

Voinko päästä kaverin kanssa samaan ryhmään?

Voit hakea samaan rippikouluryhmään yhden kaverisi kanssa siten, että muodostatte kaveriparin. Tällöin käytetään kaverikoodia seuraavalla tavalla: 

  1. Katsokaa huoltajien kanssa yhdessä, mitkä neljä rippikouluryhmää sopivat teille molemmille. Sopikaa myös mihin järjestykseen haluatte asettaa ryhmätoiveet.
  2. Sopikaa, kumpi teistä ilmoittautuu ensin. Hänen vastuullaan on laittaa ryhmätoiveet oikeaan järjestykseen. Ilmoittautumisensa jälkeen hän saa sähköpostiinsa kaverikoodin ja antaa tuon koodin yhdelle kaverilleen.
  3. Kun kaveriparin toinen osapuoli tekee oman sähköisen ilmoittautumisensa, hänen on pantava rasti ruutuun kohdassa ”Käytä kaverilta saamasi kaverikoodi”. Tällöin pääset syöttämään koodin ilmoittautumislomakkeelle.
  4. Jos käytät kaverikoodia, sinulle tulee samat ryhmätoiveet kuin sille, joka koodin on sinulle antanut, ja pääsette samalle riparille, kun ryhmäjaot tehdään.
  5. Koska olet jo käyttänyt kaveriltasi saamaasi koodia, et saa varausvahvistuksessa uutta koodia enää itsellesi. Kaverikoodia voi siis käyttää vain yhden kerran.
  6. Ilmoittautumista tehdessäsi muista, että rippikoulussa parasta on usein uusiin ihmisiin tutustuminen, joten sinun ei ole mikään pakko käyttää kaverikoodia!

Mistä tiedän mihin ryhmään olen päässyt?

Saat tiedon rippikouluvalinnasta sähköpostitse marraskuun 2021 loppuun mennessä. Rippikoulukirjeen mukana saat vahvistuspyynnön, tarkan rippikouluaikataulun, sekä tiedot rippikoulusi ohjaajista yhteystietoineen. Kaikkien rippikouluryhmien kevätkauden tapaamiset alkavat aloitusmessulla Temppeliaukion kirkossa sunnuntaina 9.1.2022. 

Entä jos haluan käydä rippikouluni vasta vuonna 2023?

Lähetä asiasta sähköpostia osoitteeseen tinja-mari.lammila@evl.fi, jotta osaamme lähettää
sinulle uuden rippikouluesitteen myös tulevana syksynä. 

Entä jos tarvitsen erityistä tukea rippikouluun? 

Jos pohdit mahdollisuuksia osallistua tavalliseen rippikouluun, ota rohkeasti yhteyttä rippikoulupastori Tinja-Mari Lammilaan ennen ilmoittautumista. Sopivan rippikoulun etsintään voivat vaikuttaa esimerkiksi allergiat, sairaudet, oppimisvaikeudet, liikuntaesteisyys, mielenterveyteen liittyvät asiat tai vaikkapa koulunkäynti erityisluokassa tai pienryhmässä. Tavoitteena on löytää jokaiselle sopiva ja mieluisa rippikouluryhmä. Tarvittaessa rippikoulun voi käydä myös yksityisesti. 

Vuonna 2022 järjestetään myös kaksi kehitysvammaisten rippikoulua, joista toinen on päivärippikoulu ja toinen leirimuotoinen. Molemmista ryhmistä ja niihin ilmoittautumisesta saat lisätietoa vammaistyön pappi Kati Koskiselta, kati.koskinen@evl.fi, p. 050 380 1060.

Entä jos käyn rippikouluni muualla kuin kotiseurakunnassani?

Jos aiot käydä esimerkiksi urheilurippikoulun tai jonkin kristillisen järjestön järjestämän riparin, sinun on suoritettava talvikauden aikana aloitusjakso kotiseurakunnassasi. 
Tämän vuoksi sinun täytyy ilmoittautua kahteen eri paikkaan, eli suoraan oman riparisi järjestäjälle sekä Töölön seurakunnan järjestörippikoululaisista vastaavalle papille Tuomas Meurmanille, tuomas.meurman@evl.fi, p. 040 828 1820. Ilmoitathan 
asiasta 31.10.2021 mennessä.

Ilmoittautumisen jälkeen saat marras-joulukuussa rippikoulukirjeen, josta löydät lisätietoa aloitusjakson suorittamisesta. Kotiseurakunnan aloitusjakson lisäksi omaan rippikouluusi saattaa kuulua itsenäisiä tehtäviä, viikonloppuleiri tai muuta ohjelmaa. Näistä saat tiedon oman rippikoulusi järjestäjältä.

Rippikoulumaksu? 

Leirimaksu lähetetään ennen leirin tai päivärippikoulujakson alkua Helsingin seurakuntayhtymän asiointipalvelun kautta. Saat sähköpostitse tai tekstiviestitse ilmoituksen maksun saapumisesta. 

Päivärippikoulumme maksaa 80 euroa ja rippileiri maksaa 140 euroa. Hinta sisältää kaikki ruokailut, materiaalit, ohjelman ja opetuksen sekä leirien osalta myös majoituksen ja bussikuljetukset.

Rippikouluryhmämme 2022

Päivärippikoulu

Kesäkuun päivärippikoulu on kaupungissa järjestettävä rippikoulu, jonka opetus pidetään pääasiassa Meilahden kirkolla nuortentiloissa. Lisäksi rippikoulun aikana tehdään vierailuja erilaisiin Helsingin retkikohteisiin. Intensiivijakso järjestetään 6.–14.6.2022 ja välissä on opetukseton vapaa viikonloppu. Konfirmaatio on lauantaina 18.6. kello 10 Meilahden kirkossa. Päivärippikoulun hinta on 80 euroa.

Kivisaari

Itä-Helsingin saaristossa sijaitseva Kivisaaren kesäkoti sijaitsee noin kolmen kilometrin venematkan päässä Laajasalosta. Leirijakso järjestetään 6.–13.6.2022 ja konfirmaatio sunnuntaina 19.6. kello 10 Temppeliaukion kirkossa. Rippikoululeirin hinta on 140 euroa.

Kellokoski

Kellokosken leirikeskus sijaitsee Tuusulassa, kauniissa kulttuurimaisemassa Keravanjoen rannalla, aivan Kellokosken historiallisen ruukkimiljöön ja kartanoympäristön kupeessa. Etäisyys Helsingistä on 45 kilometriä. Leirijakso järjestetään 13.-20.6.2022 ja konfirmaatio lauantaina 2.7. kello 10 Meilahden kirkossa. Rippikoululeirin hinta on 140 euroa.

Huikko

Kartano on kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuinen kiinteistökokonaisuus keskellä upeaa luonnonkaunista ja puhdasta järvimaisemaa Toivakassa Huikon kylässä. Rippikoululeirin hinta on 140 euroa. 

Huikko 1 

Leirijakso järjestetään 21.–28.6.2022 ja konfirmaatio lauantaina 2.7. kello 14 Meilahden kirkossa. 

Huikko 2

Leirijakso järjestetään 1.–8.8.2022 ja konfirmaatio sunnuntaina 14.8. kello 10 Temppeliaukion kirkossa.

Sopukka

Koulutuskeskus Sopukka sijaitsee 23 kilometrin päässä Helsingin keskustasta Sipoon Östersundomissa meren läheisyydessä. Rippikoululeirin hinta on 140 euroa.

Sopukka 1

Leirijakso järjestetään 20.-27.6.2022 ja konfirmaatio sunnuntaina 3.7. kello 10 Temppeliaukion kirkossa.

Sopukka 2 

Leirijakso järjestetään 11.-18.7.2022 ja konfirmaatio lauantaina 23.7. kello 10 Meilahden kirkossa.

Korpirauha

Korpirauhan leirikeskus sijaitsee Siuntion pohjoisosassa suuren metsäalueen keskellä alle tunnin bussimatkan päässä Helsingistä. Rippikoululeirin hinta on 140 euroa. 

Korpirauha 1

Leirijakso järjestetään 4.-11.7.2022 ja konfirmaatio lauantaina 16.7. kello 10 Meilahden kirkossa. 

Korpirauha 2

Leirijakso järjestetään 25.7.–1.8.2022 ja konfirmaatio lauantaina 6.8. kello 10 Meilahden kirkossa. 

Vanha-Tuusjärvi

Vanha-Tuusjärven kartano sijaitsee kauniissa ja tunnelmallisessa järvimaisemassa Heinolassa reilun tunnin bussimatkan päässä Helsingistä. Leirijakso järjestetään 1.-8.8.2022 ja konfirmaatio lauantaina 13.8. kello 10 Meilahden kirkossa. Rippikoululeirin hinta on 140 euroa. 

Lisätietoja

Tinja-Mari Lammila, rippikoulupappi, seurakuntapastori
p. 050 577 3863, tinja-mari.lammila@evl.fi