Uutislistaukseen

Ilmoittaudu vuoden 2022 rippikouluryhmiin lokakuun aikana!

29.10.2021 15.05

Ilmoittautuminen Töölön seurakunnan vuoden 2022 rippikouluryhmiin on päättynyt 31.10.2021. Jos ilmoittautumisaika meni sinulta ohi, ota yhteyttä rippikoulupappiimme.

 

Tiedot rippikouluryhmistä lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse marraskuun 2021 loppuun mennessä. Jos et ehtinyt ilmoittautua rippikouluryhmiin, ota yhteyttä rippikoulupappi Tinja Lammilaan, puh. 050 577 3863, tinja-mari.lammila@evl.fi. Jälkikäteen ilmoittautuneille voimme tarjota paikkoja ainoastaan niistä ryhmistä, jotka eivät ylitä enimmäisosallistujamäärää.

Yhteydenoton ja ryhmästä sopimisen jälkeen rippikouluun jälkikäteen ilmoittautuneet tekevät virallisen ilmoittautumisen Helsingin seurakuntayhtymän asiointipalvelun kautta. Asiakasportaali pyytää huoltajaa rekisteröitymään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ja luomaan itselleen käyttäjätunnuksen ja salananan. Nämä on syytä laittaa muistiin myöhempää käyttöä varten. Tunnuksia tarvitaan esimerkiksi rippikoulumaksun maksamista varten. Portaalissa voi myös päivitää itse omia yhteystietojaan, jotka päivittyvät samalla asiakasrekisteriimme. Käyttäjätunnukseksi kannattaa valita sähköpostiosoite. Asiointipalveluun pääset tästä

Rippikoulu kestää kokonaisuudessaan noin puoli vuotta, mikä sisältää kevätkaudelle sijoittuvan aloitusjakson, intensiivijakson ja konfirmaation.

Myös Töölön seurakunnan alueen ulkopuolella asuvat nuoret voivat hakea paikkaa rippikouluryhmistämme ilmoittautumalla ryhmiimme. Mikäli ilmoittautuneita tulee enemmän kuin ryhmissä on paikkoja, etusijalla ovat Töölön seurakunnan jäsenet ja sen jälkeen muut Töölön seurakunnan alueella asuvat, sekä Töölön seurakunnan alueella koulua käyvät nuoret. 

Nuori voi käydä rippikoulun, vaikka hän ei kuuluisikaan kirkkoon, mutta konfirmaatio edellyttää kirkon jäsenyyttä. Mahdollinen kaste ja kirkkoon liittyminen onnistuvat rippikoulun yhteydessä.

Rippikoulu ja konfirmaatio tarjoavat mahdollisuuden kirkolliseen vihkimiseen, kummiuteen ja ehtoollisella käymiseen itsenäisesti. Voit tutustua nykymuotoisen rippikoulun sisältöihin ja tavoitteisiin Kirkko Suomessa -verkkosivuilla valtakunnallisesta Suuri ihme -rippikoulusuunnitelmasta. Pdf-tiedosto aukeaa tästä

 

Mitä tapahtuu ilmoittautumisen jälkeen?

Saat tiedon rippikouluvalinnasta sähköpostitse marraskuun 2021 loppuun mennessä. Rippikoulukirjeen mukana saat vahvistuspyynnön, tarkan rippikouluaikataulun, sekä tiedot rippikoulusi ohjaajista yhteystietoineen. Kaikkien rippikouluryhmien kevätkauden tapaamiset alkavat aloitusmessulla Temppeliaukion kirkossa sunnuntaina 9.1.2022 klo 10.00. Keväällä rippikoulutapaamisia on keskimäärin 1-2 kertaa kuussa. 

Entä jos haluan käydä rippikouluni vasta vuonna 2023?

Lähetä asiasta sähköpostia osoitteeseen tinja-mari.lammila@evl.fi, jotta osaamme lähettää
sinulle uuden rippikouluesitteen myös tulevana syksynä. 

Entä jos tarvitsen erityistä tukea rippikouluun? 

Jos pohdit mahdollisuuksia osallistua tavalliseen rippikouluun, ota rohkeasti yhteyttä rippikoulupastori Tinja-Mari Lammilaan ennen ilmoittautumista. Sopivan rippikoulun etsintään voivat vaikuttaa esimerkiksi allergiat, sairaudet, oppimisvaikeudet, liikuntaesteisyys, mielenterveyteen liittyvät asiat tai vaikkapa koulunkäynti erityisluokassa tai pienryhmässä. Tavoitteena on löytää jokaiselle sopiva ja mieluisa rippikouluryhmä. Tarvittaessa rippikoulun voi käydä myös yksityisesti. 

Vuonna 2022 järjestetään myös kaksi kehitysvammaisten rippikoulua, joista toinen on päivärippikoulu ja toinen leirimuotoinen. Molemmista ryhmistä ja niihin ilmoittautumisesta saat lisätietoa vammaistyön pappi Kati Koskiselta, kati.koskinen@evl.fi, p. 050 380 1060.

Entä jos käyn rippikouluni muualla kuin kotiseurakunnassani?

Jos aiot käydä esimerkiksi urheilurippikoulun tai jonkin kristillisen järjestön järjestämän riparin, sinun on suoritettava talvikauden aikana aloitusjakso kotiseurakunnassasi. 
Tämän vuoksi sinun täytyy ilmoittautua kahteen eri paikkaan, eli suoraan oman riparisi järjestäjälle sekä Töölön seurakunnan järjestörippikoululaisista vastaavalle papille Tuomas Meurmanille, tuomas.meurman@evl.fi, p. 040 828 1820. Ilmoitathan 
asiasta 31.10.2021 mennessä.

Ilmoittautumisen jälkeen saat marras-joulukuussa rippikoulukirjeen, josta löydät lisätietoa aloitusjakson suorittamisesta. Kotiseurakunnan aloitusjakson lisäksi omaan rippikouluusi saattaa kuulua itsenäisiä tehtäviä, viikonloppuleiri tai muuta ohjelmaa. Näistä saat tiedon oman rippikoulusi järjestäjältä.

Rippikoulumaksu? 

Leirimaksu lähetetään ennen leirin tai päivärippikoulujakson alkua Helsingin seurakuntayhtymän asiointipalvelun kautta. Saat sähköpostitse tai tekstiviestitse ilmoituksen maksun saapumisesta. 

Päivärippikoulumme maksaa 80 euroa ja rippileiri maksaa 140 euroa. Hinta sisältää kaikki ruokailut, materiaalit, ohjelman ja opetuksen sekä leirien osalta myös majoituksen ja bussikuljetukset.

 

Rippikouluryhmämme 2022

Päivärippikoulu

Kesäkuun päivärippikoulu on kaupungissa järjestettävä rippikoulu, jonka opetus pidetään pääasiassa Meilahden kirkolla nuortentiloissa. Lisäksi rippikoulun aikana tehdään vierailuja erilaisiin Helsingin retkikohteisiin. Intensiivijakso järjestetään 6.–14.6.2022 ja välissä on opetukseton vapaa viikonloppu. Konfirmaatio on lauantaina 18.6.2022 kello 10 Meilahden kirkossa. Päivärippikoulun hinta on 80 euroa.

Kivisaari

Itä-Helsingin saaristossa sijaitseva Kivisaaren kesäkoti sijaitsee noin kolmen kilometrin venematkan päässä Laajasalosta. Leirijakso järjestetään 6.–13.6.2022 ja konfirmaatio sunnuntaina 19.6.2022 kello 10 Temppeliaukion kirkossa. Rippikoululeirin hinta on 140 euroa.

Kellokoski

Kellokosken leirikeskus sijaitsee Tuusulassa, kauniissa kulttuurimaisemassa Keravanjoen rannalla, aivan Kellokosken historiallisen ruukkimiljöön ja kartanoympäristön kupeessa. Etäisyys Helsingistä on 45 kilometriä. Leirijakso järjestetään 13.-20.6.2022 ja konfirmaatio lauantaina 2.7.2022 kello 10 Meilahden kirkossa. Rippikoululeirin hinta on 140 euroa.

Huikko

Kartano on kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuinen kiinteistökokonaisuus keskellä upeaa luonnonkaunista ja puhdasta järvimaisemaa Toivakassa Huikon kylässä. Rippikoululeirin hinta on 140 euroa. 

Huikko 1 

Leirijakso järjestetään 21.–28.6.2022 ja konfirmaatio lauantaina 2.7.2022 kello 14 Meilahden kirkossa. 

Huikko 2

Leirijakso järjestetään 1.–8.8.2022 ja konfirmaatio sunnuntaina 14.8.2022 kello 10 Temppeliaukion kirkossa.

Sopukka

Koulutuskeskus Sopukka sijaitsee 23 kilometrin päässä Helsingin keskustasta Sipoon Östersundomissa meren läheisyydessä. Rippikoululeirin hinta on 140 euroa.

Sopukka 1

Leirijakso järjestetään 20.-27.6.2022 ja konfirmaatio sunnuntaina 3.7.2022 kello 10 Temppeliaukion kirkossa.

Korpirauha

Korpirauhan leirikeskus sijaitsee Siuntion pohjoisosassa suuren metsäalueen keskellä alle tunnin bussimatkan päässä Helsingistä. Rippikoululeirin hinta on 140 euroa. 

Korpirauha 1

Leirijakso järjestetään 4.-11.7.2022 ja konfirmaatio lauantaina 16.7.2022 kello 10 Meilahden kirkossa. 

Korpirauha 2

Leirijakso järjestetään 25.7.–1.8.2022 ja konfirmaatio lauantaina 6.8.2022 kello 10 Meilahden kirkossa. 

Vanha-Tuusjärvi

Vanha-Tuusjärven kartano sijaitsee kauniissa ja tunnelmallisessa järvimaisemassa Heinolassa reilun tunnin bussimatkan päässä Helsingistä. Leirijakso järjestetään 1.-8.8.2022 ja konfirmaatio lauantaina 13.8.2022 kello 10 Meilahden kirkossa. Rippikoululeirin hinta on 140 euroa. 

Lisätietoja

Tinja-Mari Lammila, rippikoulupappi, seurakuntapastori
p. 050 577 3863, tinja-mari.lammila@evl.fi