Kirkkoherran syystervehdys - Vaikuta hyvään huomiseen

5.9.2021 19.15

Tulevaisuutta ei voi etukäteen tietää, mutta siihen voi vaikuttaa. Se muovautuu menneisyyden tuntemisen ja nykyhetken päätösten kautta. Rakennamme tulevaisuutta tekojemme ja valintojemme välityksellä. Maita ja kansoja ravisuttavat kriisit synnyttävät huolta ja pelkoa tulevasta. Pysäyttävien uutisten ja oman elämän takaiskujen keskellä ihminen tarvitsee elämään perusteltua toivoa. Tällainen toivo kannustaa ja rohkaisee. Se antaa uskoa ja motivaatiota vaikuttaa omaan ja yhteiseen huomiseen.

Kestävä tulevaisuus perustuu luottamukseen ja toinen toisensa hyväksymiseen. Missä on keskinäistä arvostusta ja kunnioitusta, siellä on edessä odottamisen arvoinen huominen. Yhtä lailla mielekäs huominen syntyy sopusoinnusta ihmisten ja luonnon välillä. Ne kuuluvat yhteen, samoin kuin Jumalan armo ja ihmisten armollisuus. Anteeksi antaminen on rauhan ja sovinnon edellytys. Anteeksiantamus vahvistaa yhteistä toivoa paremmasta huomisesta. Se uudistaa ihmistä ja maailmaa.

Seurakunnan syystervehdyksessä on poimintoja Töölön seurakunnan toiminnasta, jolla haluamme tukea ja vahvistaa jokaista hyvän huomisen rakentamisessa. Tervetuloa!

Valoisin syysterveisin,

Hannu Ronimus

P.S. Syystervehdys jaetaan viikolla 36 osoitteettomana jakeluna niihin seurakunnan alueen talouksiin, joissa ei ole kieltoa mainosjakelusta.