Uutislistaukseen

Johanna Karen Covid-19 valokuvanäyttely Temppeliaukion kirkossa 11.6.-31.7.

9.6.2021 13.37

Perjantaina 11.6.2021 avautuu Johanna Karen valokuvanäyttely ”Covid -19” Temppeliaukion kirkossa. Näyttely on esillä heinäkuun loppuun saakka ja vierailemaan pääsee kirkon aukioloaikoina maanantaista perjantaihin. ”Covid -19” –valokuvanäyttely kertoo kuvien ja tarinoiden kautta, kuinka koronavirus koskettaa meitä kaikkia iästä, elämäntilanteesta ja ammatista riippumatta”, taustoittaa valokuvataiteilija Johanna Kare.

Esillä näyttelyssä on kymmenen valokuvaa tarinoineen henkilöistä, jotka menneen vuoden aikana kävivät läpi maatamme ja maailmaa ravistelleen taudin. Näyttelyn on tilannut Ihmisoikeuskeskus ajatuksella näyttää juuri kuvin ja tarinoin koronapandemian kasvot. ”Virus ja sen luoma tilanne on kaikille sama, vaikka se kohteleekin ihmisiä eri tavoin ja eriarvoisesti. Samoin ihmisoikeudet ovat kaikille samat vaikka ne usein toteutuvatkin eri tasoisesti, puutteellisestikin joidenkin osalta. Silti ihmiset ovat samanarvoisia, itsenään tärkeitä, näkemisen arvoisia. Jokaisella on tarina joka ansaitsee tulla nähdyksi ja kuulluksi” sanoittaa Ihmisoikeuskeskuksesta asiantuntija Leena Leikas.

”Töölön seurakunnassa olemme iloisia kun saamme tämän tasokkaan ja puhuttelevan ”Covid -19” – näyttelyn suosittuun Temppeliaukion kirkkoon”, kertoo Töölön seurakunnan kirkkoherra Hannu Ronimus ja toivottaa kaikki tervetulleiksi tutustumaan valokuviin sekä tarinoihin niiden takana.

Näyttelyn suojelijana toimii Helsingin yliopiston työelämäprofessori Pekka Sauri. ”Covid -19” –valokuvanäyttely on esillä Temppeliaukion kirkossa 11.6.-31.7.2021 kirkon aukioloaikoina maanantaista perjantaihin. Tarkempi aukiolo sekä lähemmät tiedot kirkon vierailumaksusta löytyvät kirkon kotisivuilta temppeliaukionkirkko.fi.

Avajaiset perjantaina 11.6.2021 klo. 17.00 Töölön seurakunnan YouTube-kanavalla. Lisätiedot Heli Suhtala Uvalic Palvelupäällikkö, Töölön seurakunta heli.suhtalauvalic@evl.fi, 050-3014 817.