Toivon pääsiäinen - kirkkoherran tervehdys

28.3.2021 18.38

Pääsiäinen on kristikunnan suurin juhla. Pääsiäisviikkoa kutsutaan myös piinaviikoksi. Nimi viittaa Jeesuksen viimeisten elinpäivien tapahtumiin. Tuolloin suosio vaihtui syytöksiin ja lopulta tuskalliseen ristinkuolemaan. Pääsiäiskertomuksen kaari kuitenkin huipentui ylösnousemuksen ihmeeseen. Kuoleman takaa nousi esiin uusi elämä ja epävarmuuden keskelle ilmestyi uusi toivo.

Pääsiäisen ajaton sanoma kertoo mahdollisuudesta rakentaa oman elämän kestävä perusta Jumalan armon ja rakkauden varaan. Pääsiäinen kannustaa kiinnittymään kestävään toivoon ja rakentamaan hyväksyvää yhteyttä toisiin ihmisiin. Pääsiäinen on uskon ja toivon näkyväksi tekemisen juhla. Se saa meidät katsomaan elämää uusin silmin ja luottamaan siihen, että yön jälkeen tulee aina aamu.

Pääsiäinen avaa näkymän sovitukseen ja kuoleman voittamiseen. Ajallinen kuolema kyllä kohtaa jokaisen meistä vuorollaan, mutta kristityn yhteyttä Jumalaan se ei katkaise. Kuolema on taitekohta tämän todellisuuden ja iankaikkisuuden välillä. Ajasta aikaa Jumalan voima on kuolemaa suurempi.

Levollista ja siunattua pääsiäisaikaa Sinulle ja läheisillesi toivottaen,

Hannu Ronimus