Uutislistaukseen

Diakonian vihreään virka-asuun ja valkoiseen pantakaulukseen pukeutunut diakoniatyöntekijä juttelee nuoren ... Kuva: Helsingin seurakuntayhtymän kuvapankki / Elina Manninen (Keksi)

Ilman sinua ei ole auttamista – kiitos että olet jäsen

13.11.2020 11.28

Lähimmäisen auttaminen on kirkon työn ytimessä. Kuka tahansa meistä voi tarvita apua elämäntilanteiden vaihdellessa. Kirkon jäsenenä Sinä mahdollistat monipuolisen auttamistyön, jota seurakuntien työntekijät ja vapaaehtoiset päivittäin tekevät.

Ilman sinua ei ole kohtaamisia, joissa jokaisen ihmisyyteen uskotaan. Helsingin seurakuntien päivystävien pappien ja diakoniatyöntekijöiden juttusille pääsee nopeasti, jotta oma elämäntilanne ei ehdi kriisiytyä. Vuonna 2019 Helsingin seurakuntien diakoniatyöntekijöillä oli asiakkaiden kanssa yhteensä 29 697 keskustelua. Taloudellista apua annettiin 938 260 eurolla.

Sairaalapapit tarjoavat puolestaan sairaaloissa keskusteluapua potilaille, heidän läheisilleen ja henkilökunnalle. Sairaalapapeilla on vuosittain noin 27 000 sielunhoidollista kohtaamista.

Ilman sinua ei ole paikkoja, joissa valetaan toivoa, kun elämä keikuttaa. Vuonna 2019 Helsingin seurakuntien perheneuvojilla oli 9600 tapaamista, joissa autettiin 985 ihmistä. Määrät ovat selvästi suurempia kuin vuotta aiemmin, koska perheneuvontaan on pystytty palkkaamaan lisää työntekijöitä.

Kirkon keskusteluavussa käytiin 49 709 keskustelua vuonna 2019. Apua hakevien puheluihin on vastaamassa joka ilta joukko vapaaehtoisia päivystäjiä ja työntekijöitä. Chatissa käytiin 5 321 keskustelua.

Ilman sinua ei ole yhteisöä, jossa rakkaus säkenöi jokaisen ylle. Vuonna 2019 Helsingin seurakuntien ruokailuissa oli 24 985 kävijää. Tänä vuonna Helsingin seurakunnat ja kaupunki jakoivat maalis–elokuussa yhteensä 152 000 ruoka-apukassia, kun koronavirustilanne sulki yhteisöruokailut. Päivittäin jaettiin jopa 1 800 ruoka-apukassia.

Luo valoa kanssamme. Helsinkiläisten kirkko tekee päivittäin töitä jokaisen Luojan luoman eteen.

Teksti: Kirkko Helsingissä