Uutislistaukseen

Ilmakuva Meilahden kirkosta syksyllä kellertävään ruska-aikaan etelän suuntaan. Kuva: Juha Martinmaa

Kirkonkellot soivat YK:n päivänä ihmisoikeuksien puolesta

23.10.2020 15.50

Suomen kirkkojen kellot soivat YK:n päivänä 24.10. kello 12 ihmisoikeuksien puolesta. Ihmisoikeuskelloilla Suomen kirkot kutsuvat kaikkia yhteiseen esirukoukseen yhteyden ja rauhan puolesta.

Ihmisoikeuskelloja soitetaan osana Ekumeenista vastuuviikkoa, jota vietetään 18.–25.10.2020. Tänä vuonna Ekumeenisen vastuuviikon teemana on ihmisoikeuspuolustajat. Ihmisoikeuspuolustaja on henkilö, joka puolustaa ihmisoikeuksia rauhanomaisesti. YK:n päivänä vietetään myös toista rukouspäivää eli rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivää.

Ekumeenisella vastuuviikolla tuodaan esiin ihmisoikeuksien puolustamisen tärkeyttä ja yksilöiden mahdollisuutta toimia ihmisoikeuksien puolesta. Ekumeenisen vastuuviikon järjestäjien mukaan jokainen voi puolustaa ihmisoikeuksia jokapäiväisessä elämässään. Ekumeenista vastuuviikkoa koordinoi Suomen Ekumeeninen Neuvosto, joka on Suomessa toimivien kristillisten kirkkokuntien yhteistyöjärjestö.

Ekumeenisen vastuuviikon messua vietetään Helsingissä Paavalin kirkossa 25.10. kello 10. Ekumeeniseen vastuuviikkoon liittyviä videoita ja Rauhanpuolustajat-webinaari on katseltavissa Vastuuviikon YouTube-kanavalla.

Ekumeenisen vastuuviikon kotisivuilla voi tutustua viikon tapahtumiin. Lisätietoa ihmisoikeuksien puolustamisesta löytyy Vastuuviikon Facebook-sivulta. Sosiaalisessa mediassa Ekumeenisen vastuuviikon tapahtumia ja tunnelmia voi seurata aihetunnisteella #vastuuviikko.