Uutislistaukseen

Viisi rakennusmiestä mustavalkoisessa kuvassa Temppeliaukion kirkon rakennustöissä.

Temppeliaukion kirkon rakentajia etsitään dokumenttia varten

25.6.2020 11.30 Temppeliaukion kirkko vihittiin käyttöön vuonna 1969. Tunnetko sinä jonkun kuvan rakennusmiehistä? Kuva: Arkkitehtuurimuseon arkisto, kuvaaja tuntematon

Autoitko sinä tai auttoiko tuttusi Temppeliaukion kirkon rakennustöissä 1960-luvun lopulla?

Helsingin Etu-Töölössä sijaitsevasta Temppeliaukion kirkosta työstetään parhaillaan suulliseen perimätietoon perustuvaa lyhytelokuvaa. Dokumenttia varten etsitään nyt rakennusalan työntekijöitä, jotka olivat mukana vuonna 1969 käyttöön vihityn kirkon rakennustöissä, tai heidän perheenjäseniään.

Mikäli sinulla on muistikuvia Temppeliaukion kirkon rakentajista, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen minou.norouzi@gmail.com tai viestillä puhelinnumeroon 00447930317057. Voit jättää kommenttisi myös Töölön seurakunnan tai Temppeliaukion kirkon sosiaalisen median kanaviin.

Lyhytelokuvan toimittaja Minou Norouzi työskentelee taiteellisena tutkijana Helsingin yliopistossa tutkijakollegiumin ja Helsinki International Artist Programmen (HIAP) tukemana. Temppeliaukion kirkko on Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia arkkitehtuurikohteita ja Suomen suosituin sisänähtävyyskohde. Vuonna 2019 kirkossa kävi 930 000 vierailijaa ympäri maailman.