Uutislistaukseen

Lähikuva käsienpesusta hanan alla vaahdotetuin käsin. Kuvassa näkyy lisäksi graafinen kuva viruksesta.

Töölön seurakunnan toiminta jatkuu kesällä turvallisuus huomioiden

3.6.2020 12.54

Töölön seurakunta järjestää kokoavaa toimintaa kesäkuusta alkaen pääasiassa ulkona. Riskiryhmille ei järjestetä kesän aikana kokoavaa toimintaa. Kesäkahviloita ei järjestetä Töölön ja Meilahden kirkoilla eikä Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastissa. Töölön kirkon 90-vuotisjuhlatapahtumat jatkuvat pääasiassa syksyllä 2020.

Töölön seurakunta järjestää kesäkuusta alkaen kokoavaa toimintaa, kuten lasten ja nuorten toimintaa sekä yksittäisiä seurakunnan tapahtumia, pääsääntöisesti ulkona säävarauksella. Töölön kirkon 90-vuotisjuhlatapahtumat jatkuvat syyskaudella 2020 lukuun ottamatta 4.6. ja 11.6. kello 10 Topeliuksenpuistossa järjestettäviä Muskarifestari-lastentapahtumia. Kesän tapahtumat päivittyvät verkkosivujemme Tapahtumat-osioon.

Yli 70-vuotiaille suunnattua kokoavaa toimintaa ei järjestetä kesän aikana sisätiloissa. Töölön ja Meilahden kirkoilla sekä Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastissa ei järjestetä tänä kesänä kesäkahvilatoimintaa. Temppeliaukion kirkon kesäkahvila on auki normaalisti 8.6. alkaen.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat tarkentaneet ohjetta kokoontumisrajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta, minkä seurauksena messuihin voi kesäkuusta alkaen osallistua turvavälein yli viisikymmentä henkilöä. Messujen enimmäisosallistujamäärä on viisisataa henkilöä.

Sunnuntaimessut jatkuvat kesäkuusta alkaen normaalisti Temppeliaukion kirkossa kello 10, Meilahden kirkossa kello 11 ja Töölön kirkossa kello 12. Temppeliaukion kirkon messut ovat katsottavissa suorana lähetyksenä myös Töölön seurakunnan YouTube-kanavalla sunnuntaisin kello 10 riskiryhmien huomioimiseksi. Ehtoollinen jaetaan turvavälein käsihygieniaa noudattaen. Messujen jälkeen ei tarjoilla kirkkokahveja. Lisäksi Töölön seurakunta laajentaa poikkeuksellisen kevään seurauksena ehtoollistarjontaansa. Erillisiä iltaehtoollistilaisuuksia järjestetään Töölön kirkossa 3.6. kello 18 ja Meilahden, Temppeliaukion ja Töölön kirkoissa 10. ja 17.6. kello 18.

Töölön seurakunnan monitoimitila Fokus kauppakeskus Mall of Triplassa on avoinna 1.6. alkaen maanantaista lauantaihin kello 11–16 ja sunnuntaisin kello 12–16. Temppeliaukion kirkko on ollut avoinna koko kevään ajan hiljentymistä ja vierailuja varten. Kesäkuun alusta alkaen Temppeliaukion kirkko on avoinna maanantaista lauantaihin kello 10–18 ja sunnuntaisin kello 12–18.

Töölön seurakunnan kirkkoherranvirasto on avoinna asiointia varten kesäkuun alusta elokuun loppuun maanantaisin kello 10–15 ja keskiviikkoisin kello 13–17. Meilahden kirkon seurakuntatoimisto on elokuun loppuun asti suljettuna. Töölön seurakunnan asiakaspalvelun puhelinpalvelu palvelee normaalisti. Lue lisää Töölön seurakunnan asiakaspalvelun aukioloajoista Töölön seurakunnan verkkosivujen Info ja asiointi -osiosta.

Kokoontumisrajoitukset koskevat myös kirkollisia toimituksia

Kirkoissa ja muissa seurakunnan tiloissa järjestettäviin kirkollisiin toimituksiin voi kesäkuusta alkaen osallistua turvavälein yli viisikymmentä henkilöä. Enimmäisosallistujamäärä on viisisataa henkilöä. Kodeissa ja muissa yksityistiloissa toteutettaviin kirkollisiin toimituksiin voi osallistua enintään viisikymmentä henkilöä.

Kirkollisen toimituksen jälkeen perheen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus, jota koskee viidenkymmenen henkilön kokoontumisrajoitus. Vastuu yksityistilaisuudesta on sen järjestäjällä. Kokoontumisrajoituksiin liittyvästä päätöksenteosta ja päätösten toimeenpanon ohjauksesta vastaavat aluehallintovirastot.