Virsikirjoja pinottuna Temppeliaukion kirkon penkin virsikirjalokeroon.

Töölön seurakunnan messut jatkuvat kesäkuussa

11.6.2020 09.59

Messuihin voi osallistua enimmillään viisisataa henkilöä turvavälein. Temppeliaukion kirkon messut ovat katsottavissa suorana lähetyksenä myös Töölön seurakunnan YouTube-kanavalla.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat tarkentaneet ohjetta kokoontumisrajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta, minkä seurauksena messuihin voi kesäkuusta alkaen osallistua turvavälein yli viisikymmentä henkilöä. Enimmäisosallistujamäärä on viisisataa henkilöä.

Sunnuntaimessut jatkuvat Töölön seurakunnassa kesäkuusta alkaen normaalisti Temppeliaukion kirkossa kello 10, Meilahden kirkossa kello 11 ja Töölön kirkossa kello 12. Temppeliaukion kirkon messut ovat katsottavissa suorana lähetyksenä myös Töölön seurakunnan YouTube-kanavalla sunnuntaisin kello 10 riskiryhmien huomioimiseksi.

Ehtoollinen jaetaan turvavälein käsihygieniaa noudattaen, eikä ehtoollisen jaossa käytetä avustajia. Messujen jälkeen ei tarjoilla kirkkokahveja. Tarkemmat messutiedot löytyvät verkkosivujemme Tapahtumat-osiosta.

Lisäksi Töölön seurakunta laajentaa poikkeuksellisen kevään seurauksena ehtoollistarjontaansa. Erillisiä iltaehtoollistilaisuuksia järjestetään Töölön kirkossa 3.6. kello 18 ja Meilahden, Temppeliaukion ja Töölön kirkoissa 10. ja 17.6. kello 18.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ohjeistivat toukokuun alussa seurakuntia kokoontumisrajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta. Messujen osanottajien turvallisuus varmistetaan huolehtimalla turvaetäisyyksistä ja antamalla ohjeita hygieniasta.

– Seurakunnat hoitavat kirkon hengellistä tehtävää julistamalla Jumalan sanaa, jakamalla sakramentteja ja toimimalla kristillisen sanoman levittämiseksi ja lähimmäisenrakkauden toteuttamiseksi. Erityisen tärkeää se on poikkeusoloissa. Sillä on merkitystä ihmisten henkisen jaksamisen ja hyvinvoinnin kannalta, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tiedotteessa sanotaan.

Kuva: Helsingin seurakuntayhtymän kuvapankki