Uutislistaukseen

Kuva sivultapäin nuoresta naisesta istumassa kuulokemikrofoni päässä ja kannettava tietokone sylissä sohval...

Helsinki-apu lapsiperheille tiivistää yhteistyötä kaupungin, seurakuntien ja järjestöjen kanssa

11.5.2020 16.35

Korona-rajoitukset ovat kiristäneet sekä parisuhteita että lasten ja vanhempien välisiä suhteita. Lasten ja nuorten elämässä on ollut kevään aikana läsnä myös tavallista vähemmän turvallisia aikuisia eivätkä lapset ja nuoret ole voineet viettää aikaa ystäviensä kanssa.

Helsingin kaupunki tarjoaa pysyvänä palveluna keskitettyä lapsiperheiden sosiaalineuvontaa, josta perheet voivat pyytää kokonaisvaltaista apua. Perheiden tukipalveluja kootaan nyt yhteen yhteistyössä Helsingin seurakuntien ja järjestöjen kanssa.

– Nostamme tätä apua koronatilanteessa esille ja poikkeustilanteen vuoksi laajennamme palvelua yhteistyössä Helsingin seurakuntien ja järjestöjen kanssa. Sosiaalineuvontaan yhteyttä ottaneita voidaan ohjata tarpeen mukaan myös yhteistyökumppaneidenkin palveluihin, Helsingin kaupungin perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Maarit Sulavuori sanoo.

Tuki on kohdennettu erityisesti niille helsinkiläisille lapsiperheille, jotka tarvitsevat apua koronaepidemian synnyttämään vaikeaan tilanteeseen, arjen hallintaan ja kuormittavuuteen tai lasten kasvatukseen.

– Koronatilanne jatkuu vielä rajoitusten väljentämisestä huolimatta ainakin kevään ja kesän yli. Siksi olemme päättäneet yhdistää lapsiperheiden palveluja Helsinki-avun kokonaisuuteen. Apua on tarjolla myös niille helsinkiläisille perheille, jotka normaalioloissa selviävät itse, Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki sanoo.

Monenlaista tukea on tarjolla

Apua lapsiperheille on saatavilla Helsingin kaupungin tarjoamalla Perheentuki-sivustolla Tarvitsen apua -painikkeen kautta tai soittamalla Helsingin kaupungin lapsiperheiden sosiaalineuvonnan puhelinnumeroon (09) 310 15454.

Helsingin kaupungin lapsiperheiden sosiaalineuvontaan yhteyttä ottavien perheiden tilanteesta tehdään palvelutarpeen arviointi, ja heidät ohjataan tarvittaviin avun ja tuen kanaviin. Jos asiakkaalle sopii, perhe voidaan ohjata kaupungin pysyvien palvelujen lisäksi Helsingin seurakuntien ja järjestöjen palveluihin.

Helsingin kaupungin lapsiperheiden sosiaalineuvonnan numero palvelee arkisin kello 9–12. Ruotsinkielistä neuvontaa on saatavilla maanantaisin kello 9–12. Puhelinnumerossa toimii takaisinsoittopalvelu.

Helsingin kaupungin Perheentuki-sivuston Tarvitsen apua -painike on käytössä vuorokauden ympäri, ja se löytyy Perheentuki-sivun oikeasta alareunasta. Sosiaalialan ammattilaiset vastaavat yhteydenottoihin noin kolmen arkipäivän kuluessa.

Jos perhe kaipaa taloudellista tukea, yhteydenottokanavana on Helsingin kaupungin aikuissosiaalityön sosiaalineuvonta. Neuvonta palvelee puhelimitse arkisin kello 9–16 numerossa (09) 310 44400 ja chatissa arkisin kello 9–16.

Helsinki-avun taustalla ovat Helsingin kaupunki ja Helsingin seurakuntayhtymän, muiden uskontokuntien, järjestöjen, yritysten ja vapaaehtoisten yhteistyö. Mukaan ilmoittautuvat toimijat sitoutuvat Helsinki-avun yhteisiin toimintaperiaatteisiin.

Helsingin seurakuntien tukipalvelut perheille

Helsingin kaupungin tukipalvelut perheille