gh3_XL.jpg

Gospel Helsinki hurmasi Linnan jatkoilla Ida Elinan kanssa

9.12.2019 17.00 Töölön seurakunnan kanttori Nina Pakkasen johtama ja perustama Gospel Helsinki -kuoro esiintyi itsenäisyyspäivänä Linnan jatkoilla yhdessä popkanteletar Ida Elinan kanssa.

Gospel Helsinki -kuoro esiintyi itsenäisyyspäivänä 102-vuotiaan Suomen kunniaksi Linnan jatkot -lähetyksessä popkanteletar Ida Elinan taustalla Yle TV1 -kanavalla.

Töölön seurakunnan Gospel Helsinki -kuoro esiintyi itsenäisyyspäivänä suorassa Linnan jatkot -televisiolähetyksessä popkanteletar Ida Elinan kanssa Hotel Kämpissä Helsingissä. Ida Elina esitti Gospel Helsingin kanssa lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida International ry:n Eväät elämään -kampanjaan säveltämänsä ja sanoittamansa tunnuskappaleen Saman taivaan alla. Gospel Helsinki lauloi mukana myös laulajalegenda Kari Tapion pojan, Jani Jalkasen, johdolla Olen suomalainen -kappaleessa.

– On mahtavaa, että seurakunnan kuoro sai olla tällaisessa juhlassa mukana omana itsenään ja hyvän asian puolesta, Gospel Helsinki kuoron johtaja ja Töölön seurakunnan kanttori Nina Pakkanen sanoo.

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton jatkoilla, eli Linnan jatkoilla, nähtiin useita nimekkäitä artisteja ja yhtyeitä kuten EllinooraSamu HaberJuha Tapio ja Roope Salminen & Koirat. Juhlaorkesteria johti Kalle Torniainen. Linnan jatkot -lähetyksen juonsivat toimittajat Salla Paajanen ja Mikko Kekäläinen.

Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry valitsi Gospel Helsingin tammikuussa Vuoden 2019 musiikkiryhmäksi.

Teksti: Niina Kellinsalmi

Ida Elina feat. Gospel Helsinki, joht. Nina Pakkanen: "Saman taivaan alla" Yle Areenassa