Temppeliaukion kirkon kuparinen sisäkatto ja kirkossa vierailevia turisteja.

Temppeliaukion kirkko rikkoi 900 000 vierailijan rajan

9.12.2019 09.53

Helsingin Etu-Töölössä sijaitseva Temppeliaukion kirkko teki uuden vierailijaennätyksensä itsenäisyyspäivän aattona, kun vuoden yhteenlaskettu kävijämäärä ylitti enimmäistä kertaa 900 000 vierailijan rajan. Kyseessä on paitsi Temppeliaukion kirkon oma vierailijaennätys myös korkein Suomen sisänähtävyyskohteessa vuoden aikana koskaan saavutettu kävijämäärä.

– Syksyn ja talven vierailijamäärät ovat olleet kasvussa, mikä selittää osaltaan ennätyksellistä vierailijamääräämme. Luku kasvaa vielä joulukuun aikana, mutta miljoonan kävijän rajapyykki ei kuitenkaan tänä vuonna rikkoudu, Temppeliaukion kirkon palvelupäällikkö Heli Suhtala Uvalic sanoo.

Vierailijamäärään lasketaan kirkossa sen aukioloaikoina vierailevat henkilöt lukuun ottamatta kirkollisiin toimituksiin osallistuvia henkilöitä ja konserttivieraita.

Elävä kirkko ja vetovoimainen nähtävyys

Töölön seurakunnalle kuuluvassa Temppeliaukion kirkossa vierailee vuosittain turisteja kaikkialta maailmasta. Kesällä 2019 kirkossa vieraili yhden päivän aikana parhaimmillaan yli kymmenentuhatta kävijää.

Temppeliaukion kirkko tunnetaan maailmalla ennen kaikkea sen ainutlaatuisesta arkkitehtuurista. Lisäksi kirkossa järjestetään vuosittain satoja konsertteja ja musiikkitilaisuuksia.

– Temppeliaukion kirkko kiinnostaa ja kiehtoo läheltä ja kaukaa tulevia. Tämä on hieno saavutus ja olemme iloisia siitä, että pystymme yhdistämään Temppeliaukion kirkon elävänä kirkkona ja sen vetovoiman nähtävyytenä, Töölön seurakunnan kirkkoherra Hannu Ronimus sanoo.

Timo ja Tuomo Suomalaisen suunnittelema Temppeliaukion kirkko on Suomen suosituin sisänähtävyyskohde ja maamme kolmanneksi suosituin nähtävyys Suomenlinnan ja Linnanmäen jälkeen. Temppeliaukion kirkko täytti viisikymmentä vuotta mikkelinpäivänä 2019.

Lisätietoja:

• kirkkoherra Hannu Ronimus, Töölön seurakunta, p. (09) 2340 4723, hannu.ronimus@evl.fi
  • palvelupäällikkö Heli Suhtala Uvalic, Temppeliaukion kirkko, p. (09) 2340 6326, heli.suhtalauvalic@evl.fi
  • verkkoviestintäsihteeri Niina Kellinsalmi, Töölön seurakunta, p. (09) 2340 6317, niina.kellinsalmi@evl.fi

A record-breaking 900 000 visits to Temppeliaukio Church

On the eve of the Independence Day on Dec 5th the number of visitors to Temppeliaukio Church, located in central Helsinki, reached 900 000 for the first time ever during one single year, being a new record not only for the church itself but also for all the major indoor sights in Finland.

– The number of visitors during this autumn and winter has been on the rise and this gives a partial explanation to the record-breaking number of visitors we have had. There are still a few intense weeks left of this year, but the milestone with one million visitors to the church will not be reached within December, says Heli Suhtala Uvalic, Customer Service Manager at Temppeliaukio Church.

Those included in the final figure are people visiting the church during its normal opening hours, not those participating in church services or those attending a concert.

A living church and an attractive sight

There are people from all over the world visiting Temppeliaukio Church, one of the many churches belonging to Töölö Parish. In the summer of 2019 there were days with over 10,000 people visiting the church. In a global perspective, Temppeliaukio Church is first and foremost known for its unique architecture. On top of this, hundreds of concerts and other musical events take place in the church annually.

– Temppeliaukio Church attracts and fascinates people from near and afar. This is a fine achievement and we are very happy to be able to combine Temppeliaukio´s role as a living church with that of an attractive sight, says Hannu Ronimus, the Vicar of Töölö Parish.

Temppeliaukio Church, designed by the architect brothers Timo and Tuomo Suomalainen, is the most popular indoor sight in Finland and the third biggest sight in Helsinki after Linnanmäki amusement park and Suomenlinna historical fortress area. Temppeliaukio Church turned 50 years on Michaelmas in September 2019.

For more information:

• Hannu Ronimus, Vicar, Töölö Parish, tel. (09) 2340 4723, hannu.ronimus@evl.fi
  • Heli Suhtala Uvalic, Customer Service Manager, Temppeliaukio Church, tel. (09) 2340 6326, heli.suhtalauvalic@evl.fi
  • Niina Kellinsalmi, Web Communication Secretary, Töölö Parish, tel. (09) 2340 6317, niina.kellinsalmi@evl.fi.