Uutislistaukseen

Ilmoittaudu vuoden 2020 rippikouluryhmiin lokakuussa

1.10.2019 09.00

Ilmoittaudu vuoden 2020 Töölön seurakunnan rippikouluryhmiin lokakuun aikana.

Töölön seurakunta järjestää vuonna 2020 yhdeksän rippikouluryhmää, joista seitsemän on leiririppikoulu- ja kaksi päivärippikouluryhmiä. Vuoden 2020 rippikouluihin on ilmoittauduttava 31.10. mennessä. Ilmoittaudu rippikouluun Helsingin seurakuntayhtymän verkkosivuilta löytyvän sähköisen asiointipalvelun kautta.

Töölön seurakunnan rippikouluryhmät 2020

Talvi-Korpirauha

Talvi-Korpirauhan rippikoululeiri järjestetään talvilomalla 16.–23.2. Korpirauhan leirikeskuksessa Siuntiossa. Konfirmaatio pidetään viikonloppuna 16.–17.5. Temppeliaukion kirkossa. Rippikouluryhmän aloitusviikonloppu on 10.–12.1. Lauttasaaren kirkolla. Rippikoululeirin hinta on 160 euroa.

Rippikouluryhmä toteutetaan yhteistyössä Kallion ja Lauttasaaren seurakuntien sekä Tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Osallistu tälle rippikoululeirille, jos haluat samalle leirille Lauttasaaren tai Kallion seurakuntaan tai Tuomiokirkkoseurakuntaan kuuluvan ystävänsi kanssa.

Kesäkuun päivärippikoulu

Kesäkuun päivärippikoulu on kaupungissa järjestettävä rippikoulu, jonka opetusjakso sijoittuu sekä yhteen viikonloppuun toukokuussa 9.–10.5. että kesäkuun alkuun 1.–6.6. Päivärippikoulun opetus järjestetään pääasiassa Meilahden kirkon nuortentiloissa. Lisäksi rippikoulun aikana tehdään vierailuja erilaisiin kohteisiin Helsingissä. Konfirmaatio pidetään sunnuntaina 7.6. Meilahden kirkossa. Päivärippikoulun hinta on 60 euroa.

Vanha-Tuusjärven kartano

Vanha-Tuusjräven kartanon rippikoululeiri järjestetään Vanha-Tuusjärven kartanossa Heinolassa 10.–17.6. Kartano sijaitsee kauniissa ja tunnelmallisessa järvimaisemassa reilun tunnin bussimatkan päässä Helsingistä. Konfirmaatio pidetään 22.–23.8. myöhemmin ilmoitettavassa Töölön seurakunnan kirkossa. Rippikoululeirin hinta on 160 euroa.

Porkkala

Porkkalan rippikoululeiri järjestetään 1.–8.7. meren rannalla Porkkalan leirikeskuksessa Kirkkonummella alle tunnin bussimatkan päässä Helsingistä. Punkkirokotusta suositellaan Porkkalan leirikeskukseen lähtijöille. Konfirmaatio pidetään viikonloppuna 11.–12.7. myöhemmin ilmoitettavassa Töölön seurakunnan kirkossa. Rippikoululeirin hinta on 160 euroa.

Kesä-Korpirauha

Kesä-Korpirauhan rippikoululeiri järjestetään 8.–15.7. Korpirauhan leirikeskuksessa Siuntiossa. Korpirauhan leirikeskus sijaitsee Siuntion pohjoisosassa suuren metsäalueen keskellä alle tunnin bussimatkan päässä Helsingistä. Konfirmaatio pidetään viikonloppuna 22.–23.8. myöhemmin ilmoitettavassa Töölön seurakunnan kirkossa. Rippikoululeirin hinta on 160 euroa.

Mannila

Mannilan rippikoululeiri järjestetään Mannilan leirikeskuksessa hotelli Rantakatin yhteydessä Punkaharjulla 15.–22.7. Mannila sijaitsee upeissa järvimaisemissa Saimaan rannalla noin viiden tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Konfirmaatio pidetään viikonloppuna 25.–26.7. myöhemmin ilmoitettavassa Töölön seurakunnan kirkossa. Rippikoululeirin hinta on 160 euroa.

Kuggom

Kuggomin rippikoululeiri järjestetään perinnekeskus Kuggomissa Loviisassa 22.–29.7. Kuggom sijaitsee luonnonkauniissa harjuympäristössä maaseudun idyllissä noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Konfirmaatio pidetään viikonloppuna 1.–2.8. myöhemmin ilmoitettavassa Töölön seurakunnan kirkossa. Rippikoululeirin hinta on 160 euroa.

Tievatuvan retkirippikoulu Lapissa

Tievatuvan retkirippikoulu järjestetään retkeily- ja kurssikeskus Tievatuvassa Saariselällä Lapissa 2.–9.8. Retkirippikoulun ohjelmaan kuuluu päiväretkiä ja -vaelluksia Saariselän upeissa maisemissa. Bussimatka Saariselälle kestää päivän ajan. Retkirippikouluun kuuluu lisäksi kevään aikana yhden viikonlopun mittainen tutustumisleiri. Konfirmaatio pidetään viikonloppuna 15.–16.8. Temppeliaukion kirkossa. Retkirippikoulun hinta on 420 euroa.

Elokuun päivärippikoulu

Elokuun päivärippikoulu on kaupungissa järjestettävä rippikoulu, jonka opetusjakso pidetään 3.–9.8. Päivärippikoulun opetus järjestetään pääasiassa Meilahden kirkon nuortentiloissa. Lisäksi rippikoulun aikana tehdään vierailuja erilaisiin kohteisiin Helsingissä. Konfirmaatio pidetään viikonloppuna 15.–16.8. Töölön kirkossa. Päivärippikoulun hinta on 60 euroa.

Yhteistä kaikille rippikouluille

Leirin ja konfirmaation lisäksi rippikouluun kuuluu aloitusviikonloppu ja muita tapaamisia kevään aikana. Tapaamisten tavoitteena on ryhmäyttää rippikoululaisia ja antaa kuva seurakunnan toiminnasta.

Rippikoulu muualla kuin kotiseurakunnassa

Jos et osallistu Töölön seurakunnan järjestämään rippikouluun, mutta suoritat muun toimijan järjestämän rippikoulun, kuten harrastuspainotteisen tai kristillisen järjestön rippikoulun, olethan ystävällinen ja ilmoitat siitä 31.10. mennessä sähköpostilla tuomas.meurman@evl.fi. Näin pääset hyvissä ajoin mukaan kotiseurakuntaan tutustumiseen, joka kuuluu myös kaikkiin järjestörippikouluihin.

Kaverikoodi

Voit hakea samaan rippikouluryhmään kaverisi kanssa koverikoodilla. Samassa kaverikoodiryhmässä voi olla 2–3 henkilöä. Jokaisella kavereista on oltava samat rippikoulutoiveet samassa järjestyksessä, joten sovi nämä etukäteen kaveriesi kanssa. Sopikaa yhdessä myös siitä, kuka kaverikoodiryhmästä ilmoittautuu ensimmäisenä. Ensimmäisenä ilmoittautunut saa kaverikoodin, jota käyttämällä loput ilmoittautuvat samaan kaveriryhmään.

Hinta

Töölön seurakunnan päivärippikoulujen hinta on 60 euroa ja rippikoululeirien 140 euroa. Poikkeuksena on Tievatuvan retkirippikoulu, jonka hinta on 420 euroa. Hinta sisältää kaikki ruokailut, ohjelman ja opetuksen sekä leirien kohdalla myös majoituksen ja bussikuljetukset.

Vähävaraisuuden vuoksi omavastuuosuuteen voi hakea tukea seurakunnan diakonialta rippikouluun ilmoittautumisen yhteydessä viimeistään kolme kuukautta ennen leirijakson alkamista.

Tieto rippikouluvalinnasta

Saat tiedon rippikouluvalinnasta postitse marraskuun 2019 loppuun mennessä. Kirjeen mukana saat tarkan rippikouluaikataulun ja tiedot rippikoulusi ohjaajista yhteystietoineen.

Myös Töölön seurakunnan alueen ulkopuolella asuvat nuoret voivat ilmoittautumalla hakea paikkaa Töölön seurakunnan rippikouluryhmistä. Mikäli ilmoittautuneita tulee enemmän kuin ryhmissä on paikkoja, etusijalla ovat Töölön seurakunnan jäsenet, muut Töölön seurakunnan alueella asuvat nuoret ja Töölön seurakunnan alueella koulua käyvät nuoret.

Lisätietoja:

rippikoulupappi, seurakuntapastori Tuomas Meurman

tuomas.meurman@evl.fi, puh. 040 828 1820