Uutislistaukseen

Kirjailijailta Fokuksessa keskiviikkona 22.5. klo 18

Ajasta iäisyyteen - Ylösnousemusopit, tieteen ja uskonnon suhde sekä kuolemanrajakokemukset. Vieraana tietokirjailija Anssi Ylirönni.

Nykykristityillä on tapana ajatella, että sielu siirtyy välittömästi kuoleman jälkeen taivaaseen, mutta millaisia uskomuksia varhaisilla kristityillä oli ylösnousemuksesta ja sielun ja ruumiin suhteesta? Entä millaiseksi paikaksi tuonpuoleinen miellettiin?

Ovatko tieteen edistysaskeleet vaikuttaneet ylösnousemusoppien uskottavuuteen ja millaiseksi tieteen ja uskonnon välinen suhde on muodostunut? Ateistit pitävät kuolemanjälkeistä elämää koskevia uskomuksia pahimmanlaatuisena spekulaationa, mutta eivätkö he itse sorru spekulointiin kieltäessään havaintomaailmamme ulkopuolisia asioita? Kenties tuonpuoleinen ei olekaan havaintojemme ulkopuolella - ovathan kliinisesti kuolleina olleet ihmiset kertoneet erikoislaatuisista kokemuksistaan, joita nimitetään kuolemanrajakokemuksiksi. Mistä niissä on kyse?

Anssi Ylirönni käsittelee kuolemaa huhtikuussa ilmestyneessä tietokirjassaan Ajasta iäisyyteen - Tieteen, filosofian ja uskontojen näkökulmia kuolemaan (Basam Books). Eri alojen tietämystä yhdistelevän kokonaiskatsauksen uskontoja käsittelevissä osioissa valotetaan kristittyjen ja juutalaisten käsityksiä kuolemasta. Lisäksi kerrotaan itämaisista uskonnoista ja alkuperäiskansojen uskomuksista. 

Kirjaa voi ostaa paikan päältä omistuskirjoituksella 32 euron hintaan. 

Fokus, Pasilan Triplan 5. kerros

 

Anssi Ylirönni ja kuva kirjan kannesta.

30.4.2024 11.00