Torstai 1.9. on toivoa täynnä – tervetuloa diakoniatyöntekijöiden juttusille!

31.8.2022 14.07

150 vuotta diakoniatyötä Suomessa - se on juhlan paikka! Tule mukaan juhlistamaan D-day´ta torstaina 1.9.

Syyskuun 1. päivänä vietetään perinteistä D-day´ta eli diakonian viran päivää. Vihreäpaitaiset seurakuntien diakoniatyöntekijät liikkuvat silloin turuilla ja toreilla kahvia tarjoten ja helsinkiläisiä tavaten. Tänä vuonna tuota päivää vietetään tavallistakin juhlavammin, sillä onhan diakonian 150-vuotisjuhlavuosi: Suomen ensimmäinen diakonissa Matilda Hoffman sai virkaan vihkimyksen Viipurissa 1.9.1872.

Diakoniatyössä keskeistä on pitää toivoa yllä, silloinkin kun on vaikeaa. Torstaina on siis toivoa tarjolla - olet tervetullut juttelemaan, kysymään, kahvittelemaan!

Tavoitat seurakuntamme diakoniatyöntekijät päivän aikana Etu- ja Taka-Töölön alueelta.

Helsingin muiden seurakuntien diakoniatyöntekijät ovat 1.9.2022 juhlan merkeissä liikkeellä ainakin seuraavasti

Juhlavuoden historianäyttely

Paavalinkirkon aulassa diakonian 150 v. juhlavuoden historianäyttely, avoinna 18.8.-18.9. Sammatintie 5.

Keskusteluapua

Diakoniatyöntekijöiden keskusteluapua on saatavana matalalla kynnyksellä.

Lue myös

Diakoniatyö tukena: Aito kohtaaminen tuottaa paljon hyvää.

Heini Sinkko: Syrjäytymisen ketju voi katketa kun perhe saa tukea. Linkki Kirkko ja kaupunki -lehden artikkeliin.

150 vuotta diakoniatyötä Suomessa: aluksi se oli kotisairaanhoitoa, nyt autetaan yhteiskunnan turvaverkosta pudonneita. Linkki Kirkko ja kaupunki -lehden artikkeliin.