Uutislistaukseen

Kouluun siunaamisella toivotetaan tasaista ja turvallista koulutietä

Kouluun siunaaminen on seurakunnan tapa kulkea lapsen rinnalla uuden ajanjakson alussa. Seurakunnat järjestävät kouluun siunaamisia elokuun puolivälissä juuri ennen koulujen alkamista.

Lapsen ensimmäinen koulupäivä hämmentää vanhempia usein ainakin yhtä paljon kuin lapsia. Yhtäkkiä pienestä on tulossa iso, jonka elämään kuuluvat kotiavaimet, suojatien ylitys ja omat ystävyyssuhteet ristiriitoineen. Koululaisten siunaustilaisuudessa Kirkko Helsingissä saattaa lapsia ja vanhempia uuteen elämänvaiheeseen. Usein mukana on samaan kouluun ja samalle luokalle meneviä lapsia. Siunaaminen on myös koko perheelle valmistautumista uuteen elämäntilanteeseen, varsinkin ensimmäisen lapsen aloittaessa koulun.

Ekaluokkalaisen siunaus on koko perheen siirtymäriitti

Helsingin seurakunnat ovat järjestäneet kouluun siunaamisia jo useamman vuoden ajan. Kouluun siunaamiset järjestetään elokuussa, samoihin aikoihin koulujen alkamisen kanssa.

Kouluun siunaamisella seurakunta haluaa olla lapsen ja koko perheen tukena siunaamassa, toivottamassa kaikkea hyvää ja rukoilemassa heidän puolestaan.

Vuonna 2022 Helsingin peruskoulut alkavat torstaina 11.8. Seurakunnat kutsuvat tulevat ekaluokkalaiset kouluun siunaamiseen kotiin postitettavalla kirjeellä ja ilmoittavat tilaisuuksista myös nettisivuillaan. 

  • Töölön kirkossa, Topeliuksenkatu 4, kouluunlähtevien siunaus keskiviikkona 10.8. klo 18.
  • Meilahden kirkossa, Pihlajatie 16, kouluunlähtevien siunaus keskiviikkona 10.8. klo 18.

1.8.2022 10.12