Uutislistaukseen

Gospel Helsingin 20-vuotisjuhlakonsertti lokakuussa 2022

2.6.2022 11.00

Linnan jatkoilta tuttu Gospel Helsinki -kuoro juhlii huikeaa 20-vuotista taivaltaan juhlakonsertissa lokakuussa! 

 

Koskettavista tulkinnoistaan ja ennakkoluulottomuudestaan tunnettu Gospel Helsinki laulaa rytmillä, jonka juuret ovat Yhdysvaltojen afrikkalais-amerikkalaisen väestön hengellisessä musiikissa. Vuosien varrella kuoro on kasvanut pienestä seurakunnan nuorisokuorosta nykyiseen muotoonsa: 60-henkiseksi, palkituksi gospeltykiksi.

Gospel Helsingin juhlakonsertti on kokonaisvaltainen elämys, jossa koetaan kuoron matka perustamisesta tähän päivään – symbolisesta syntytarinasta nykyhetkeen saakka. Vanha ja uusi kohtaavat paitsi musiikin, myös visuaalisuuden, tanssin ja kuoron artistiystävien välityksellä. 

Konsertti on tavallistakin odotetumpi, sillä koronapandemia lykkäsi sitä kahdella vuodella. Ripauksen yllätyksellisyyttä konserttiin tuo Jim Daus Hjernoen kehittämä Vocal Painting -metodi. Sen avulla tilassa loihditaan myös jotakin täysin uutta, ennakoimatonta ja ainutlaatuista.

Gospel Helsinki 20-vuotisjuhlakonsertti sunnuntaina 9.10.2022 kello 16 Helsingin Musiikkitalossa, Mannerheimintie 13a. Liput ticketmaster.fi.

Gospel Helsinki
Lumen Valo
Ida Elina
Joonatan Rautio, piano ja saksofoni
Sami Koskela, lyömäsoittimet
Juho Kivivuori, basso
Saku Mattila, kitara
Laura Humppila, koreografia ja tanssi
Katriina Tavi, tanssi
Ville Välikoski, tanssi
Elina Valtonen, tanssi
Kerttu Mättö, videot
Ari “Valo” Virtanen, valot

Konsertin johtaa Nina Pakkanen