Uutislistaukseen

Musiikillisia maisemakuvia 7.5.

Konsertissa kuullaan John Irelandin säveltämä neliosainen teos A Downland Suite ja kuusi osaa Philip Sparken teoksesta Suite from Hymn of the Highlands sekä ukrainalaisen trumpetistin Bogdan Dekhtiarukin tähdittämänä Alexander Artjunjanin Trumpettikonsertto ja kaksi ukrainalaista laulua. 

Hyväntekeväisyyskonsertin tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä UNICEFin hätäapukeräykseen Ukrainan lasten ja perheiden auttamiseksi. Tukensa voi antaa kolehtikeräyksen avulla tai MobilePay sovelluksella konsertissa annettavia ohjeita noudattaen.   
 
Suomen Trumpettikilta tukee konsertin järjestämistä. Konserttiin on vapaa pääsy.

Bogdan Dekhtiaruk aloitti musiikkiopintonsa Odessassa, musiikkikoulussa ja musiikkiakatemiassa. Viimeiset opintonsa hän suoritti Pietarissa Nikolai Rimsky-Korsakov Konservatoriossa. Nuori, lahjakas trumpetisti voitti kansainvälisen Mravinski-kilpailun Pietarissa vuonna 2011. Bogdan työskenteli Pietarin filharmonisen orkesterin trumpetistina vuosina 2014-2020, joista viimeiset kolme vuotta trumpetin äänenjohtajana. Nykyisin Bogdan toimii Sinfonia Lahden trumpetin äänenjohtajana. Bogdan Dekhtiaruk on myös taitava käyrätorven soittaja, eikä pasuunakaan ole hänelle vieras.

Bogdan Dekhtiaruk 

20.4.2022 10.38