Uutislistaukseen

Kolmen päivän kaari -pääsiäistervehdys

13.4.2022 13.40

Jeesuksen piinaviikko huipentui kolmen päivän kaareen. Ihmiset uskoivat olevansa oikeassa huutaessaan "Ristiinnaulitse!". Pitkäperjantaina pahan voima näytti perivän voiton. Päivän tapahtumat olivat ajaneet Jeesuksen läheiset pelon, surun ja epätoivon valtaan. Samankaltaista ylimielisyyttä ja pahuutta joudumme yhä edelleen todistamaan. Vailla perusteita oleva oikeudeton ja verinen sota Ukrainassa on aiheuttanut tuskaa, kauhua ja kuolemaa. Sota Euroopassa vuonna 2022!

Pääsiäissunnuntai merkitsi suurta käännettä. Sen tapahtumat antoivat Jeesuksen seuraajille uutta toivoa. Kolmas päivä osoitti, että hyvyys voittaa pahan. Rakkaus voittaa vihan ja elämä kuoleman. Yhä edelleen pääsiäinen on ilon, toivon ja kiitollisuuden juhla. Jeesus voitti synnin, kuoleman ja pahan vallan. Ylösnoussut Kristus on kanssamme ja rohkaisee toimimaan hyvän puolesta.

Hyvän ja pahan määrään voi jokainen vaikuttaa. Valintamme ratkaisevat, miten ihmisarvo, rauha ja vapaus toteutuvat omassa arjessamme ja kansojen elämässä. Arvojen kestävyystaso mitataan teoilla. Kristityn elämään kuuluu kilvoitus uskossa, toivossa ja rakkaudessa. Uskon kilvoitus tarkoittaa, että pidämme kiinni Kristuksesta ja luotamme häneen. Kilvoitus toivossa on sitä, ettemme luovuta, vaikka koemme vastoinkäymisiä ja elämän ankaruutta. Kilvoitus rakkaudessa merkitsee yhteisen hyvän tavoittelemista ja itsekkyyden vastustamista. Jumalan armo kantaa meitä läpi kolmen päivän kaaren.

 

Rauhallista ja siunattua pääsiäistä Sinulle ja läheisillesi toivottaen

Hannu Ronimus
kirkkoherra