Näyttely Fokuksessa: Janne Elorannan puuveistoksia

su 26.3. klo 12.00 – 16.00

Fokus

Janne Elorannan puuveistoksia Elämän ja kuoleman metsä 27.2-26.3. näyttely on esillä Fokuksen aukioloaikoina ​​​​​Näyttelyn teoksia on myös mahdollista ostaa itselleen.

Elämää tuottava kuolema on terveen metsän keskeinen osa. Metsä lakkaa olemasta monipuolinen terve metsä ilman lahopuuta. 

Meistä jokaisella on käsityksemme metsästä. Mitä kaikkea mielikuvamme metsästä sisältävät? Onko metsä itsestäänselvä raaka-ainevarasto? Onko metsässä luontaisesti jotain sellaista, joka ei sinne mielestämme kuulu?

Veistosteni avulla pyrin herättämään katsojat ajattelemaan ja arvioimaan omaa suhdettaan metsään. Kuollut puuaines on veistosteni keskeinen osa, yhtä keskeinen kuin se on terveelle ja monipuoliselle metsäluonnolle. Tavoitteeni on tuoda veistosteni avulla esiin metsän monipuolisuutta ja siten laajentaa mielikuvaamme metsästä ja sen puista

Veistokseni edustavat metsää kaikessa monimuotoisuudessaan ja syntyvät tasapainoisessa vuorovaikutuksessa luonnon kanssa. Tämän tasapainoisuuden soisin yleistyvän suhteessamme metsään, ja toivon että taideteokseni toimivat sen edistäjinä.

Haluan tehdä myös jotain konkreettista metsäluonnon puolesta. Lahjoitan 10% Jokaisen myydyn veistoksen hinnasta lahjoitetaan 10% Luonnonperintösäätiölle, jonka toiminta-ajatus on Suomen luonnonsuojelun edistäminen ja luonnonalueiden säilyttäminen. Säätiö hankkii hallintaansa – ostamalla, vaihtamalla tai lahjoitusten kautta – sopivia alueita, ensisijaisesti metsiä, ja hakee niille pysyvän, lakisääteisen rauhoituksen. Luonnonperintösäätiö ostaa suojeltavaksi metsiä ensisijaisesti Suomen eteläpuoliskosta, koska tällä alueella metsiensuojelutilanne on heikoin.

  • Aikuisille Aikuisille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Ota yhteyttä

seurakuntapastori
(09) 2340 4725
Pasilan Asema-aukio 1 A
00520 Helsinki

Fokuksen toiminnasta vastaava, lapsi- ja perhetyön pappi. Pasilan ja Ruskeasuon alue

Toimin pappina Fokuksessa Triplan kauppakeskuksessa. Sieltä minut voi löytää vaikkapa päivystämästä tai lasten kerhoista. Lapsi- ja perhetyö on lähellä sydäntäni ja olen tehnyt sitä jo useamman vuoden ajan. On tärkeää, että voimme seurakuntana olla osana lapsiperheiden elämää. Toimituksissa ja messuissa palvelen eri puolilla Töölön seurakuntaa. Erityisesti kastetoimitukset, joissa kohdataan uuden elämän ihme, puhuttelevat minua. Vastaan messu- ja musiikkielämässä  Länsi-Pasilan ja Ruskeasuon alueista. Teen myös yhteistyötä alueen koulujen ja päiväkotien kanssa. Vapaa-ajalla minut voi löytää esimerkiksi Keskuspuistosta tai Stadikalta, myös lukeminen on minulle mieleistä. Hymyillään, kun tavataan!