Arkiystävätoiminnan koulutus

la 8.10. klo 10.00 – 12.00

Ruskeasuon seurakuntakeskus Rasti

Seurakunnan vapaaehtoisena voit tuoda iloa vanhusten arkeen ja vähentää yksinäisyyttä. Järjestämme koulutuksen vanhusten ystävänä toimimisesta kiinnostuneille ja jo arkiystävätoiminnassa mukana oleville vapaaehtoisille. Ystävää kaipaavat vanhukset asuvat Töölön seurakunnan alueella.

Arkiystävätoiminnan vapaaehtoiset tapaavat Töölön seurakunnan alueella asuvia vanhuksia pääasiassa vanhusten kodeissa tai kotien lähistöllä ulkoilun merkeissä.

Arkiystävätoiminnan koulutus järjestetään lauantaina 8.10. klo 10-12 Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastissa, Tenholantie 6.

Koulutus antaa valmiuksia vapaaehtoisena ystävänä toimimiseen. Päivän aikana perehdytään mm. toiminnan eri ulottuvuuksiin ja periaatteisiin sekä vapaaehtoisten velvollisuuksiin ja oikeuksiin. Seurakunta tarjoaa osallistujille aamupalan.

Koulutus sopii niin jo toiminnassa mukana oleville kuin tehtävästä kiinnostuneille vapaaehtoisille. Uusien vapaaehtoisten soveltuvuus tehtävään arvioidaan ennen tehtävässä aloittamista. Voit tulla koulutukseen kuulemaan, millainen tehtävä on ja sen jälkeen päättää jatkosta.

Ilmoittautumiset Mari Munne-Kärkelälle, mari.munne-karkela@evl.fi / 050 465 7793. Muistathan mainita mahdollisen erityisruokavalion ilmoittautumisen yhteydessä.

vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Jalavatie 6 b

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina autan ihmisiä etsimään tehtävää seurakunnassa. Töölön seurakunnassa on paljon vapaaehtoistehtäviä, joten meiltä löytyy tekemistä erilaisiin elämäntilanteisiin. Vastaan Töölön ja Temppeliaukion kirkkojen vapaaehtoistoiminnasta. Lisäksi työhöni kuuluu diakonian vapaaehtoistoiminta, mikä tarkoittaa esimerkiksi vapaaehtoisten etsimistä juttu- ja ulkoiluseuraksi vanhuksille. Teen työtä myös vapaaehtoistoiminnan tiimin viestinnän parissa.

Otathan yhteyttä, jos haluat kysyä ja keskustella vapaaehtoistoiminnasta.

Vapaa-ajalla juttelen muiden vanhempien kanssa hiekkalaatikon reunalla. Luen kirjoja ja seuraan uutisia.