Hiroshima-ilta

la 6.8. klo 21.00 – 22.30

Töölönlahden amfiteatterilla, Oopperan vieressä

Hiroshiman ja Nagasakin atomipommeista tulee kuluneeksi tänä vuonna 77 vuotta.

Lauantaina 6.8. laskemme kynttilälyhdyt veteen Hiroshiman ja Nagasakin atomipommien uhrien muistoksi ja ydinasevarustelun järjettömyyttä vastaan. Kynttilälyhdyn voi hankkia paikan päällä, hinta 2 euroa.

Puhujina ovat kirkkoherra Riikka Reina Kallion seurakunnasta ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Fatim Diarra.

Musiikista vastaa Harri Saksala -duo sekä Yoko Tadeda.

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Järjestäjinä Töölön seurakunta, Rauhanliitto, Kirkko Helsingissä ja Svenska Fredsvänner i Helsingfors

• Nuorille Nuorille
  • Musiikki Musiikki

Järjestäjä

Töölön seurakunta, Rauhanliitto, Kirkko Helsingissä, Svenska Fredsvänner i Helsingfors

Mechelininkatu 32 a B

Töölön kirkon alue, yhteiskunnallinen toiminta ja projektit.

Jo partiossa sain nimen Jukkeli,
nyt olen vanha ja karvainen ukkeli.
Töölön tiimissä pelaan pappia,
mut en osaa heittää webbisaitillakaan rappia.
Duuni on haudata, vihkiä ja kastaa,
tsekkaa mitä häiskä kirkon penkistä vastaa.

Olen helsinkiläinen pappi, jolla on paitsi vaimo ja poika myös soutuveneitä, kajakkeja ja surffilautoja. Urani aloitin nuorisopappina vuonna 1998 entisessä Meilahden seurakunnassa ja pappeilen edelleen samoilla hoodeilla nykyisessä Töölön seurakunnassa. Vaikka työtehtäväni ovat vaihdelleet vuosien varrella, halu palvella Jumalaa ja alueen ihmisiä sekä tavoite sanoittaa tuoreella tavalla uskon ydinsanomaa ovat pysyneet.

Kehitän mielelläni yhteisöllistä seurakuntaelämää ja arkea voimaannuttavia juttuja. Myös uudenlaiset messut kiinnostavat. Vuosien varrella olen muun muassa vihkinyt ihmisiä Saana-tunturilla, korjannut leirikeskuksen laituria, järjestänyt ensimmäisiä Metallimessuja, vetänyt raamattupiiriä ja sählykerhoa, ohjannut raamattumeditaatioita Minä Olen -messuilla ja puhunut muutamassa sadassa hartaudessa. Välivuosinani olen reissannut Intiassa ja Israelissa. Nykyään työskentelen maahanmuuttajien kielikahviloiden, pyhiinvaellusreittien ja seurakuntamme rukousmessun parissa. Sulan maan aikaan olen jakanut Seurasaaressa mehua kävelijöille seurakuntamme vapaaehtoisten kanssa ja järjestänyt seurakunnan piknikkejä. Otathan yhteyttä sähköpostitse, mikäli haluat mukaan suunnittelemaan toimintaa!

Vapaa-ajalla minut löytää usein Helsingin edustalta kajakista. Jos näet Laajalahdella tai Seurasaaren selällä kajakissa oudon purjevirityksen, vilkuta, sillä olen mestoilla. Muita harrastuksiani ovat lukeminen, slangi, frisbeelajit, metsätyöt, retkeily, Lappi, purjehdus ja puuaskartelu.